Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mehmet Bir Cihan Fatihi 1.bölüm 2.fragmanı, Mehmet Bir Cihan Fatihi ne zaman başlıyor?

Kanal D televizyonunun tanıtımını yaptığı ve başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun oynayacağı Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin 1.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. İzleyiciler tarafından büyük bir merakla başlayacağı tarihin beklendiği Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin fragmanı ve başlayacağı tarihle ilgili detaylı bilgiler haberimizde.
Mehmet Bir Cihan Fatihi 1.bölüm 2.fragmanı, Mehmet Bir Cihan Fatihi ne zaman başlıyor?
21 Şubat 2018 13:19:00
Kanal D televizyonunun tanıtımını yaptığı ve başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun oynayacağı Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin 1.bölüm 2.fragmanı yayınlandı. İzleyiciler tarafından büyük bir merakla başlayacağı tarihin beklendiği Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin fragmanı ve başlayacağı tarihle ilgili detaylı bilgiler haberimizde.

Kanal D'nin Fatih Sultan Mehmet'in hayatını anlatacağı ve başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun olduğu Mehmet Bir Cihan Fatihi'nin başlamasını seyirciler iple çekiyor. Kanal D'nin daha önce tanıtımını yaptığı ve ilk fragmanın binlerce kişi tarafından izlendiği Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisinin ikinci fragmanı da yayınlandı. Kenan İmirzalıoğlu'nun boy gösterdiği Mehmet Bir Cihan Fatihi Dizisinin kesin bir başlangıç tarihi olmasa da yakın bir zaman içerisinde ekranlara gelmesi bekleniyor. İşte Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi ile ilgili merak edilen Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi konusu oyuncuları ve başlangıç tarihi ile ilgili bilgiler.

''MEHMED: BİR CİHAN FATİHİ'' DİZİSİ HANGİ KONUYU ELE ALIYOR?

Başrolünde Kenan İmirzalıoğlu'nun yer aldığı dizide Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un fethine vatan sürecini konu alıyor. Fatih Sultan Mehmet'in hayatını canlandıracağı bir dizi tüm hızıyla hazırlıklara başladı. Fetih 1453 filminin başarısı üzerine O3 Medya güçlü kadrosuyla yaz aylarında yeni diziyi başlatmayı planlıyor. İmirzalıoğlu için 3 yeni proje hazırlanırken en dikkat çekici proje Mehmed Bir Cihan Fatihi olarak açıklandı. Eğer planlamalarda bir değişiklik olmassa Kenan İmirzalıoğlu'nu 2017 - 2018 sezonunda Fatih Sultan Mehmet karakteriyle izleyeceğiz.

"Mehmed Bir Cihan Fatihi"nde başrolü, Kenan İmirzalıoğlu üstlenecek. Yapımcılığını O3 Medya'nın, yönetmenliğini Altan Dönmez'in üstlendiği dizinin senaryosunda ise Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu'nun imzası bulunuyor. Oyuncu kadrosunda Kenan İmirzalıoğlu'nun yanı sıra Metin Akpınar, Çetin Tekindor, Altan Erkekli, Gürkan Uygun, Funda Eryiğit, Burak Tamdoğan, Ertan Saban, Duygu Boztepe, Sevinç Meşe ve Toprak Sağlam yer alacak.

Karadayı dizisinden sonra uzun süre ekranlardan uzak kalan Kenan İmirzalıoğlu tarihi bir diziyle muhteşem bir geri dönüşe imza atacak. Kenan İmirzalıoğlu gibi güçlü bir ismin başrolünde Fatih'i canlandıracağı, Kanal D'nin iddialı projesi "Mehmed: Bir Cihan Fatihi" büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor.

Kenan İmirzalıoğlu'nun Fatih Sultan Mehmet'e hayat vereceği diziden ilk görüntüler yayınlandı. Görüntülerde, ünlü oyuncu Kenan İmizarlıoğlu'nun Osmanlı tuğralı yüzüğüyle yer aldığı dizinin ilk afişi izleyiciler tarafından tam not aldı. İzleyicilerin şimdiden ilgisini çektiği ''Mehmed: Bir Cihan Fatihi'' dizisi iddialı bir giriş yaparak en çok konuşulanlar listesinde ilk sıralarda yerini aldı.

MEHMET BİR CİHAN FATİHİ BAŞROL OYUNCULARI VE OYUNCU KADROSU

KENAN İMİRZALIOĞLU (FATİH SULTAN MEHMET)

ÇETİN TEKİNDOR (ÇANDARLI HALİL PAŞA)

SELİN DEMİRATAR (HATİCE)

SEDA BAKAN (ÇİÇEK HATUN)

ALTAN ERKEKLİ (MİMAR MUSLİHİDDİN)

GÜRKAN UYGUN (DELİBAŞ)

METİN AKPINAR (AKŞEMSETTİN)

ERTAN SABAN (BİZANS İMAPARATORU KONSTANTİN)

SERKAN KESKİN

FUNDA ERYİĞİT

TOPRAK SAĞLAM (TEODORA)

BURAK TAMDOĞAN

MEHMET BİR CİHAN FATİHİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kanal D, 2018 yılına damgasını vuracak "Mehmed Bir Cihan Fatihi" dizisi için geri sayıma başladı. Fatih Sultan Mehmet'i Kenan İmirzalıoğlu'nun canlandırdığı iddialı projenin ne zaman başlayacağı henüz netlik kazanmadı. Dizi tutkunları, Kanal D'nin iddialı projesi "Mehmed Bir Cihan Fatihi"ni büyük merak ve heyecanla bekliyor. Fatih Sultan Mehmet'e hayat veren Kenan İmirzalıoğlu'nun diziden yansıyan ilk görüntüleri, bu merakı daha da perçinledi. Ünlü oyuncunun Osmanlı tuğralı yüzüğüyle yer aldığı dizinin ilk afişi de sosyal medyada büyük ilgi çekti. Peki dizinin başlama tarihi belli oldu mu?

Mehmed Bir Cihan Fatihi'nin ne zaman başlayacağı henüz belli olmadı. İddialara göre Mehmet Bir Cihan Fatihi çarşamba günleri ekrana gelecek. Böylece diğer tarihi dizisi Diriliş Ertuğrul ile rakip olacak.

FATİH SULTAN MEHMET HAN KİMDİR?

Osmanlı devrinin 7. padişahı olan Sultan 2. Mehmed Han, 30 Mart 1432'de dönemin başkenti Edirne'de Sultan 2. Murad'ın 4. çocuğu olarak dünyaya geldi. 2 yaşından sonra kendisini yetiştirmekle vazifeli olan lalalarıyla beraber Amasya'ya gönderildi ve bir süre sonra Amasya Sancakbeyi oldu. Son derece zeki bir çocuk olan 2. Mehmed aynı zamanda hırçındı da. Eğitimi ile vazifelendirilen hocalarının, hırçınlığıyla baş edememeleri sonucunda babası 2. Murad tarafından büyük alim Molla Güranu00ee (Rahmetullahi Te'ala Aleyh) Hazretleri'ne teslim edildi.

Sultan 2. Mehmed yüksek derecede İslamu00ee İlimler tahsiliyle beraber dil ve kültür anlamında da üst düzey bir eğitim gördü. Arapçanın yanı sıra Farsça, Latince, Yunanca ve İtalyanca dillerini de öğrendi.

İki ağabeyinin küçük yaşlarda vefatlarının ardından tahtın tek varisi olan Sultan 2. Mehmed Han babası tarafından Edirne'ye çağrılarak burada babasına zaman zaman vekalet etti. Bu dönemde zuhu00fbr eden sapık Huru00fbfu00ee akımla mücadele edildi. Bir sefer dönüşü babasının Bursa'da kalıp tahtı kendisine bırakması paşaların rekabetine sebep olunca ve özellikle de Hristiyanlar Haçlı Seferi ilan edip Çanakkale Boğazı'na kadar dayanınca Sultan 2. Murad Han tahta geri dönmek zorunda kaldı ve Sultan 2. Mehmed Han Manisa'ya gitti. Babasının vefatı üzerine 19 Şubat 1451'de Edirne'de 2. kez tahta çıkarak 32 yıl sürecek saltanatına da başlamış oldu.

İstanbul Kuşatması ve Fütuhatı

Sultan 2.Mehmed Han, Yıldırım Bayezid Han gibi merkeziyetçi bir devlet kurmak gayesindeydi. Bunu tesis edebilmesi için de İstanbul'u (Fetihten önceki adı Konstantinopolis) fethetmesi elzemdi. Muhakkak ki İstanbul'un fethini müjdeleyen hadu00ees-i şeru00eef' de Sultan 2. Mehmed Han'ı bu iş için teşvik ediyordu. Fetih için harekete geçti; Yıldırım Bayezid Han'ın vaktiyle inşa ettirmiş olduğu Anadolu Hisarı'nın karşısına 1452'de tamamlanan Rumeli Hisarı'nı yaptırdı. O dönem top dökme konusunda ileri seviyede bir şahsiyet olan Erdelli Urban'dan Bizans surlarını tahrip edebilecek toplar yapmasını istedi. Toplar döküldü, Haliç'e inen gemilerin önünü kesebilmenin buraya hakimiyetten geçtiği anlaşılınca gemiler karadan yürütülmek suretiyle Kasımpaşa sırtlarından bu körfeze indirilerek harekete geçildi. Bir süre sonra da fetih müyesser oldu.

İstanbul'un fethi Orta Çağ'ın kapanıp Yeni Çağ'ın açılması olarak nitelendirilen ve Sultan 2. Mehmed Han'ın da 'Ebu00fb'l-Feth' ve 'Fatih' olarak anılmasını sağlayan tarihteki en büyük gelişmelerden biridir.

İstanbul'un fethinden sonra Sultan Fatih'in fütühatı son bulmadı; 1459'da Sırbistan toprakları fethedildi. 1461'de Trabzon'un Fethi gerçekleşti ve Ege'de Taşoz, Eğriboz, Limni, Semadirek, İmroz ve Midilli adaları üzerinde hakimiyet kuruldu. Akkoyunlu ve Karamanoğulları ittifakı da, gerçekleşen karşılaşmalar neticesinde mağlup edildi.

1465 senesinde Mora'da Venediklilere karşı büyük bir galibiyet kazanıldı. 1477'de Kırım Hanlığı ve Candaroğulları'nın elindeki Sinop hakimiyet altına alındı. 1480 senesinde Roma'ya sefer yolunu açacak nitelikteki, İtalya'nın güneyinde bulunan Otranto limanına hakim olundu. Bosna-Hersek'in tamamının fethi de dönemin mühim hadiselerindendir.

Kendisi de büyük bir alim ve her alanda ciddu00ee birikim sahibi olan Fatih Sultan Mehmed Han fütuhatının yanı sıra şiir, mimaru00ee, bilim, sanat ve tarih alanlarında da çığır açmış; Ali Kuşçu gibi büyük bilginlere sahip çıkarak onların çalışmalarını önemseyip kendilerine imkan sağlamış büyük şahsiyettir.

1481 senesinde kimseye açıklamadığı bildirilen bir sefer hazırlığındayken Gebze'de vefat eden Fatih Sultan Mehmed Han'ın zehirlenme yoluyla bir suikasta uğradığı belirtilmektedir. Türbesi Fatih Camii avlusundadır. Mevla Te'ala kendisinden razı olsunu2026

KENAN İMİRZALIOĞLU KİMDİR?

Kenan İmirzalıoğlu, Mustafa ve Yıldız İmirzalıoğlu çiftinin en küçük çocukları olarak, 18 Haziran 1974 tarihinde, Ankara'ya bağlı olan Bala'da Üçem Köyü'nde dünyaya geldi.

Derviş ve Yasemin adında kardeşleri vardır. İlköğretimini Bala'da tamamladıktan sonra orta öğretimini tamamlamak için Ankara'ya teyzesinin yanına taşındı. Orta ve lise öğrenimini Ankara'da yaptı.

İlk denemesinde üniversite sınavını kazanamayarak ailesinin yanına dönmüş olsa da, bir sonraki üniversite sınavını kazanarak Yıldız Teknik Üniversitesi'ne yerleşen İmirzalıoğlu, burada Matematik okudu.

Üniversitedeki arkadaşlarının ısrarları üzerine katıldığı modellik yarışmasından başarıyla ayrılması üzerine modellik kariyerine başladı ve 1995 yılında Türkiye'nin En İyi Modeli seçildi. Türkiye birincisi olarak katıldığı Best Model of the World yarışmasını da kazanan İmirzalıoğlu, bu yarışmayı kazanan ilk Türk erkeği oldu.

Televizyon ve sinema ekranlarıyla tanışması ise, ünlü yönetmen Osman Sınav'ın sayesinde gerçekleşti. Sınav'ın desteğiyle takıldığı Deli Yürek dizisinin seçmelerinde başarılı oldu ve 1999-2002 yılları arasında yayın hayatını sürdüren dizide, Yusuf Miroğlu karakterini canlandırdı.

Başarılı oyuncu, dizinin devamı olarak gösterilebilecek olan sinema filmi Deli Yürek: Bumerang Cehennemi'nde rol alarak sinemaya da atıldı. Deli Yürek süreci bittikten sonra dil eğitimi için Amerika'ya gitti. Amerika'dan dönünce birçok film ve dizi için teklif aldı.Uğur Yücel'in yazıp yönettiği Alacakaranlık dizisini kabul etti. Daha sonra aynı kadronun hazırladığı Yazı Tura adlı sinema filminde rol aldı.

2003-2005 yılları arasında, Yağmur Taylan'ın yönettiği veUğur Yücel ile beraber başrollerini oynadığı Alacakaranlık adlı polisiye dizide Ferit Çağlayan karakterini canlandırdı.

Yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan'ın üstlendiği Son Osmanlı Yandım Ali'de rol aldı.

Alacakaranlık'ı 2005-2007 yılları arasında Selin Demiratar ile beraber başrollerini paylaştığı Acı Hayat ve 2009 yılından itibaren yayınlanmakta olan Ezel adlı diziler izledi.

Cansu Dere ile beraber başrolünü paylaştığı ve de usta yönetmen Uluç Bayraktar tarafından yönetilen dizi, Türk televizyonlarının en çok izlenen aksiyon ve drama dizilerinden birisi oldu.

2001 yılında çekilen Bumerang Cehennemi'nden sonra bir süre sinemaya ara veren İmirzalıoğlu, 2004 yılında Alacakaranlık ile sinemaya geri döndü. Her ne kadar başarılı bir gişe başarısı kazanamamış olsa da, Alacakaranlık film festivallerinde ve eleştirmenlerin gözünde büyük bi başarı kazandı.

2007 yılında vizyona giren Kabadayı'da efsanevi oyuncu Şener Şen ile beraber çalışma fırsatını yakalayan İmirzalıoğlu, bu filmde canlandırdığı uyuşturucu bağımlısı mafya babası Devran rolüyle sevenlerinin gönlünde taht kurmayı başardı.

Ünlü oyuncunun rol aldığı son sinema film, 2010 yılında vizyona giren Ejder Kapanı oldu. Akrep Celal adlı bir başkomseri canlandırdığı film sayesinde, ikinci kez Uğur Yücel ile beraber çalışma fırsatı bulan İmirzalıoğlu, filmden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti.

2012 yılında Uzun Hikaye adlı Sinema Filminde oynadı. Yine 2012 yılında başlayan Karadayı adlı dizide Bergüzar Korel ile başrolü paylaştı.

Kenan İmirzalıoğlu, Aralık 2014'den beriSinem Kobal ile birliktedir. 29 Mayıs 2016 tarihinde Cunda Adası'nda evlenecekler.

Ödüller :

2005 Adana Altın Koza Film Festivali-En İyi Erkek Oyuncu (Yazı Tura)

2010 Sadri Alışık Sinema Ödülleri-Ayhan Işık Jüri Özel Ödülü (Ejder Kapanı]

2010 İsmail Cem Televizyon Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

2010 37.Altın Kelebek Ödülleri En İyi Erkek Oyuncu Ödülü (Ezel)

Filmleri :

1998-2002 "Deli Yürek" (Yusuf Miroğlu) Dizi

2001 "Deli Yürek: Bumerang Cehennemi "(Yusuf Miroğlu) Film

2003-2005 "Alacakaranlık " (Ferit Çağlayan) Dizi

2004 "Yazı Tura" (Cevher) Film

2005-2007 "Acı Hayat" (Mehmet Kosovalı) Dizi

2006 "Son Osmanlı Yandım Ali " (Ali) Film

2007 "Kabadayı" (Devran) Film

2009 "Ejder Kapanı" (Akrep Celal) Film

2009-2011 "Ezel" (Ezel Bayraktar) Dizi

2012 - Uzun Hikaye (Bulgaryalı Ali) (Sinema Filmi)

2012 u2013 Karadayı (Dizi )