Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2435.87
BIST 100
9999.98
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni kimdir?

​Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni kimdir? sorusu gündemde sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor.
​Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni kimdir?
12 Temmuz 2023 15:53:19
​Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni kimdir? sorusu gündemde sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni kimdir? sorusu gündemde sıklıkla araştırılan konular arasında yer alıyor.

Adıyamanlı olan Abdulbaki El- Hüseyni, Nakşibendi Tarikatına ait Menzil Cemaatinin lideri olarak tanınıyor. 1949 senesinde doğan Abdulbaki El-Hüseyni'nin babası Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Abdulhakim el-Hüseyni Nakşbendi Tarikatında saygı duyulan büyük isimlerden biridir. Dini sohbetlerin, manevi rehberliğin ve toplumsal hizmetlerin yürütüldüğü Cemaatin lideri konumunda olan Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Vefatından sonra arama motorlarında Abdulbaki El-Hüseyni'in hayatı ile ilgili merak edilen birçok konu araştırılmaya başlandı.

Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni Hayatı

Vefatının ardından Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni hayatı da merak edilenler arasına girdi. Abdulbaki El-Hüseyni, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'ın Kâhta ilçesine bağlı Menzil Köyü'nde doğmuştur. Babası, Nakşibendi Tarikatının büyüklerinden olan Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Abdulbaki El-Hüseyni'nin abisi Muhammed Raşid Erol, babasından sonra tarikatın lideri olan "şeyh" unvanına bakıyor. Ancak, abisi 22 Ekim 1993 tarihinde vefat ettiğinde Abdulbaki El-Hüseyni, cemaatin başına geçti ve liderlik görevini üstlendi. Çocukluk yıllarında Menzil Köyü'ndeki babasına ait medresede Arapça ve dini eğitim aldı. Daha sonra eğitimine Siirt ve Van gibi şehirlerde devam etti. Genç yaşlarında verem hastalığına yakalandı ve tedavi için Ankara'ya gönderildi. Burada alınan tedavi sonucu iyileşti.

Abdulbaki El-Hüseyni, Menzil Cemaati'nin manevi lideri olarak çalışmalarına devam etti.

abdulbaki-el-huseyni_68b9c3eb65bf4ab5aa353573ca90cad2.jpeg

Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni öldü mü? sorusu özellikle Menzil Cemaatine mensup olan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Nakşibendi Tarikatının lideri olarak tanınan Menzil Cemaati Şeyhi Abdulbaki El-Hüseyni tedavi gördüğü hastanede vefat etti.