Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Merakla beklenen ‘508’ iddialı geldi

Aylardır, ‘ha geldi ha gelecek’ diye merakla beklenen yeni Peugeot 508, artık Türkiye’de. Sınıfının dengelerini değiştirecek özelliklere sahip 508, yıl sonuna kadar 210 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor.
Merakla beklenen  ‘508’ iddialı geldi
04 Kasım 2019 13:26:00
Aylardır, ‘ha geldi ha gelecek’ diye merakla beklenen yeni Peugeot 508, artık Türkiye’de. Sınıfının dengelerini değiştirecek özelliklere sahip 508, yıl sonuna kadar 210 bin TL’den başlayan fiyatlarla alıcısını bekliyor.

Fırat İpek

Avrupa’da satışa çıkmasına rağmen, Türkiye’ye gelişi ertelenen yeni Peugeot 508’in tanıtımı İstanbul’da gerçekleştirildi. Yeni Peugeot 508, sahip olduğu özelliklerle sınıfının dengelerini değiştiriyor. Uzunluğu ve tavan yüksekliği premium modeller seviyesine getirilen Yeni Peugeot 508, artan genişliğinin de etkisiyle daha olgun ve dinamik bir görünüm sergiliyor.

Daha keskin hatlara sahip yeni dış tasarım daha güçlü bir duruş sergilerken, her bir ayrıntısı büyük bir titizlikle ele alınan iç mekan, simgeleşmiş Peugeot i-Cockpit®'in gelişimini gözler önüne seriyor. Mükemmel yol tutuş özellikleri, yüksek verimlilik seviyesine sahip yeni motorları, sayısız teknolojik donanım ve ileri seviyede kalite özellikleriyle Yeni Peugeot 508, D segmentinin standartlarını yeniden belirliyor.

Coupe tarzında çizgilere sahip

Yeni Peugeot 508, ilk bakışta enerjik ve etkileyici bir görünümle dikkat çekiyor. Coupe tarzında aerodinamik çizgilere sahip olan araç, 1,40 metrelik bir boyutla daha alçak bir siluet sergiliyor. Aracın ön bölümü, agresif tasarım detaylarıyla dikkat çekiyor. Markanın imzası niteliğinde olan merkezi ‘Aslan’ logosuna sahip heybetli ve gösterişli ön ızgarayı, tam LED ön farlar çevreliyor.

Kaliteli kokpit

Her bir ayrıntısı büyük bir özenle işlenen kaliteli kokpiti, en güncel Peugeot i-Cockpit nesli domine ediyor. Peugeot i-Cockpit®; kompakt boyutlu direksiyon simidi, 8:3 formatında 10 inç büyüklüğünde kapasitif dokunmatik ekran ve 12,3 inç büyüklüğünde yüksek çözünürlüklü yükseltilmiş gösterge paneli olmak üzere, üç temel yapı elemanını bünyesinde barındırıyor.

En iyi süspansiyon konforu

Peugeot 508, her bir motor seçeneği için uygulanan süspansiyon ayarı sayesinde bozuk zeminde de mümkün olan en iyi süspansiyon konforu tesis edilebiliyor. Yeni Peugeot 508 için ayarlanan elektrikli direksiyon sistemi, üstün sürüş keyfi ile manevra kolaylığını mükemmel bir şekilde harmanlıyor. Modern ve zarif bir tasarıma sahip elektrikli vites kolu ile kumanda edilen yeni sekiz kademeli EAT8 otomatik şanzıman, sürüş keyfi ile yakıt verimliliğinin en iyi dengesini sunuyor.

Kapsamlı donanım ve sürüş destek sistemleri

Yeni Peugeot 508, EuroNCAP kriterlerini de yerine getiren en güncel sürüş destek sistemleri ve zengin bir donanım seviyesiyle yollara çıkıyor: segmentinde bir ilk olan Gece Görüş Sistemi, gece sürüşlerinde de 140 km/s hıza kadar yayaları ve bisikletlileri algılayan yeni nesil Otomatik Acil Durum Fren Sistemi ve Çarpışma Uyarı Sistemi, Aktif Şeritten Çıkma Uyarı Sistemi, Sürücü Yorgunluk Uyarı Sistemi, Otomatik Far Kontrolü, Hız Sınırı Tanımlaması ve Önerisi, Gelişmiş Trafik İşareti Tanımlama Sistemi, EAT8 otomatik şanzıman ile dur-kalk desteği de sunan Uyarlanabilir Hız Sabitleme Sistemi, Şerit Konumlama Asistanı, Şerit Takip Sistemi ve Kör Nokta Uyarı Sistemi.

Sürüş güvenliğine yönelik donanımlar dışında şehir içinde sürücünün hayatını kolaylaştıran 360° görüş açısına sahip park yardımcısı Visiopark 2 ve tespit ettiği park yerine direksiyon, gaz ve frene müdahale ederek kendi kendine park eden yeni nesil Full Park Assist gibi donanımlar da sunuluyor.

Modern çağın gereksinimlerini her anlamda yerine getiren yeni Peugeot 508, bir dizi bağlanabilirlik çözümü sunuyor. Android Auto ve Apple CarplayTM MirrorLink uyumlu Mirror Screen akıllı telefon ile araç arasında mükemmel bir entegrasyon sunarken “Qi” normlarına uyumlu akıllı telefonlar için sunulan kablosuz şarj noktası araç içerisindeki kablo karmaşasına son veriyor.

HER ZEVKE UYGUN MOTOR SEÇENEĞİ

Yeni Peugeot 508, yeni nesil Euro 6.c normuna uyumlu PureTech ve BlueHDi motorlar (gelişmiş SCR teknolojisi) sayesinde sınıfının en iyi CO2 emisyon salım değerlerine imza atıyor. 1.6 litre PureTech motordan geliştirilen; PureTech 180 S&S EAT8 ve PureTech 225 S&S EAT8 olmak üzere iki yeni benzinli motor sunuluyor. Dizel cephesinde ise 1.5L BlueHDi motorlardan geliştirilen; BlueHDi 130 S&S EAT8 dizel motor sunuluyor. Yeni Peugeot 508’de yer alan motor seçenekleri dört farklı versiyon ile eşleşiyor.