Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mercedes iki elektrikli otomobilin çarpıştırdığı anları paylaştı!

16 Ekim 2023 11:58:39
Dünya otomotiv devi Mercedes-Benz dünyada bir ilke imza atarak iki elektrikli otomobili kafa kafaya çarpıştırdı. Dikkat çeken bu benzersiz testin sonuçları şaşırttı.

Dünya otomotiv devi Mercedes-Benz, elektrikli otomobillerin güvenliği konusundaki endişelere yanıt vermek amacıyla dikkat çeken bir çarpışma testi gerçekleştirdi. Alman üretici, iki elektrikli otomobili kafa kafaya çarpıştırarak, elektrikli araçların güvenilirliğini test etmeyi hedefledi.

Alman devi, elektrikli otomobillere yönelik en çok tartışılan konulardan biri olan, bu araçların bataryalarının kaza durumunda ciddi zararlar verebileceğine yönelik endişelere cevap aradı. Mercedes-Benz, bu iddiayı çürütmek ve elektrikli otomobil karşıtlarına bir cevap vermek için EQA ve EQS isimli iki elektrikli SUV otomobilini kafa kafaya çarpıştırdığı benzersiz bir test gerçekleştirdi.

Bu test, Euro NCAP sertifikasyon gereksinimlerinden daha zorlu bir senaryoda gerçekleştirildi. İki elektrikli araç, 56 km/s hızla çarpıştırıldı, bu da çarpışma anında her iki aracın bağıl hızının 112 km/s olduğu anlamına geliyor. Mercedes, bu testin gerçek hayattaki bir çarpışmayı temsil ettiğini vurguladı, özellikle başarısız bir sollama girişiminden sonra, kırsal yollarda sık sık yaşanan bir senaryoyu simüle etti.

Çarpışma sonucunda elde edilen verilere göre, her iki araçtaki mankenlerin ciddi veya ölümcül yaralanma riskinin düşük olduğu görüldü, ancak bu sonuç, yolcuların emniyet kemeri takmalarına bağlıydı. Araçların burkulma bölgeleri enerjiyi etkili bir şekilde absorbe etti ve yolcuların bulunduğu alanı korudu. Ayrıca, çarpışma sonrasında yangın veya patlama meydana gelmedi, çünkü Mercedes-EQ modellerindeki yüksek voltajlı sistemler, çarpışma anında otomatik olarak devre dışı bırakılıyor.

Bu test, elektrikli araçların güvenliği ve batarya güvenliği konularında önemli bir adım olarak dikkat çekiyor ve tüketicilere bu araçların güvenilirliği hakkında daha fazla bilgi sunuyor.