Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.66
Gram Altın
2415.09
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Merzifonlu Fatma Erbaşaran kızıyla soba imalatçılığı yapıyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Fatma Erbaşaran, eşine yardım ederken öğrendiği soba imalatçılığını kızıyla devam ettiriyor.
Merzifonlu Fatma Erbaşaran kızıyla soba imalatçılığı yapıyor
09 Kasım 2015 15:52:00
Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Fatma Erbaşaran, eşine yardım ederken öğrendiği soba imalatçılığını kızıyla devam ettiriyor.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde yaşayan Fatma Erbaşaran, eşine yardım ederken öğrendiği soba imalatçılığını kızıyla sürdürüyor.

Anne Fatma Erbaşaran (65) ve kızı Nalan Erbaşaran (45), Merzifon Küçük Sanayi Sitesi'ndeki 250 metrekarelik imalathanede soba üretiyor.

Fatma Erbaşaran, AA muhabirine, yaptığı açıklamada, evlendikten sonra eşine yardım etmek için iş yerine geldiğini ve zaman içinde soba imalatını öğrendiğini söyledi.

Erbaşaran, kırk seneyi aşkın süredir sektörün içinde olduğunu belirterek, "Erkek işi olarak görülen mesleği kızıma da öğrettim. Kızım da on yıldır benimle çalışıyor. Elemanlarımız var bir tanesi kardeşim zaten, ikisi yeğenim. Böyle bütün aile buradan ekmek yiyoruz. Mesleğe ilk başladığım yıllarda çevre esnaf 'sanayide kadın çalışır mı' diye yadırgıyorlardı ama şimdi herkes alıştı, kimse yabancılık çekmiyor. Bu iş 'bayan veya erkek işi' diye fark etmiyor, işini sevdikten sonra hiç bir zorluğu yok" diye konuştu.

"Annemin sayesinde çok disiplinli bir çalışma ortamımız var"

Annesiyle 10 yıldır çalışan Nalan Erbaşaran da işletmelerinde soba, mangal ve semaver imalatı yaptıklarını belirterek, "Annemin sayesinde çok disiplinli bir çalışma ortamımız var. O çok disiplinli ve azimlidir, onun çalışma temposu sayesinde güzel işler çıkarıyoruz" dedi.

"Yaptıkları işten son derece memnunum kendileri bu konuda artık profesyonelleştiler"

Baba Ünal Erbaşaran da 50 senedir mesleğin içinde olduğunu, eşinin ve kızının imalat, kendisinin de ürün pazarlamayla ilgilendiğini anlattı.