Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den 25 il için uyarı

Meteoroloji 25 ilimiz için uyarı verdi. Bu akşam saatlerinden itibaren Orta ve Güney Ege'de, gece yarısından itibarense Karadeniz'de şiddetli fırtına bekleniyor. Akdeniz bölgesi için metrekareye 100 kg yağış düşeceği bildirildi.
Meteoroloji'den 25 il için uyarı
15 Ocak 2024 16:41:33
Meteoroloji 25 ilimiz için uyarı verdi. Bu akşam saatlerinden itibaren Orta ve Güney Ege'de, gece yarısından itibarense Karadeniz'de şiddetli fırtına bekleniyor. Akdeniz bölgesi için metrekareye 100 kg yağış düşeceği bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahmine göre, Orta ve Güney Ege'de bugün akşam saatlerinden itibaren batı ve güneybatı yönlerden, 6 ilâ 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde esecek rüzgar etkili olacak. Fırtına, yarın öğle saatlerinde etkisini kaybedecek.

Gece saatlerinde Karadeniz'e dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan bir diğer açıklamada ise bu gece saatlerinden itibaren yüksek kesimleri başta olmak üzere Trabzon, Rize, Giresun, Ordu ve Samsun çevreleri ile zamanla Sinop'un iç kesimleri, Çorum, Amasya, Tokat, Kastamonu, Bolu ve Karabük çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden (50-80 km/saat, yüksekleri 90 km/saat) kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiği bildirildi.

Tedbir ve dikkat uyarısı

AA'da yer alan habere göre ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

'Sarı' ve 'Turuncu' alarm

Çanakkale için "sarı", Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Mersin, Manisa ve Muğla için "turuncu" alarm uyarısında bulunuldu.

115-ocak-hava-durumu_3307254eb2818e54a7da805234e894d7.jpg

25 şehir için alarm verildi

Salı günü 18 il için sarı alarm: Çanakkale, Adana, Amasya, Bolu, Bursa, Çorum, Giresun, Hatay, Kastamonu, K.Maraş, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon, Karabük ve Osmaniye.

7 kent içinse turuncu alarm verildi: Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Antalya ve Mersin.

16-ocak-hava-durumu_11154104e7e30566d6fbbf4b29a5460c.jpg

Akdeniz'de Sağanak

Öte yandan bu gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğu ilçeleri ile Kaş, Finike, Demre ilçeleri ve Mersin’in batı ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2), Antalya merkez ile salı günü sabah saatlerinden itibaren Adana’nın doğusu, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların çarşamba günü saat: 15.00'e kadar etkili olacağı bildirildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın batısı, Güney ve Kıyı Ege. Akdeniz bölgesi ile Gaziantep, Adıyaman ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Toroslar Mevkii'nde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Hava sıcaklığı: Sıcaklıkların kuzey, iç ve batı kesimlerde (4-6 derece) artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

Uyarılar

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların, Kıyı Ege, Çanakkale'nin güney, Balıkesir'in batı kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli fırtına: Rüzgarın, Marmara ve Ege ile Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

VF kat sağ