Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Fırtına uyarısıyla bazı bölgelerde plajlar kapatıldı

Meteorolojiden gelen fırtına uyarısı sonrası birçok il ve ilçede denize girme yasağı getirildi! İşte alınan önlemler kapsamında etkilenen plajlar ve sahiller.
Fırtına uyarısıyla bazı bölgelerde plajlar kapatıldı
09 Ağustos 2023 07:18:18
Meteorolojiden gelen fırtına uyarısı sonrası birçok il ve ilçede denize girme yasağı getirildi! İşte alınan önlemler kapsamında etkilenen plajlar ve sahiller.

Türkiye'nin sıcak hava koşullarıyla mücadelesi devam ederken, Meteoroloji'den bu kez fırtına uyarısı geldi. Bu uyarının ardından, bazı iller ve ilçelerde denize girişlere yasak getirildi.

Tekirdağ

Şarköy Kaymakamlığı'nın açıklamasına göre, ilçede mevcut hava şartlarının elverişsizliği nedeniyle bugün de dahil olmak üzere ardışık 2 gün süresince tüm plajlarda denize girilmesi yasaklandı.

Sahil güvenlik ekipleri, dün kırmızı bayraklar çekerek vatandaşların denize girişini engelledi.

Ayrıca Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, araçlardan yapılan anonslarla vatandaşları düzenli olarak uyardı.

Düzce'nin Akçakoca ilçesinin turizm bölgelerinde, 9 Ağustos tarihinde denize girmenin yasaklandığı duyuruldu.

Akçakoca Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, ilçede dün akşamdan itibaren başlayacak olan olumsuz hava koşullarının plaj ve sahil bölgelerinde risk oluşturabileceği ifade edildi.

Açıklamada, bugün itibariyle ilçedeki tüm plaj ve sahil alanlarında, olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle denize girmenin tehlikeli ve yasak olduğu vurgulandı. Ayrıca, vatandaşlardan denize girmemeleri konusunda özellikle ricada bulunuldu.

Bu açıklamanın ardından sahil ve plaj bölgelerinde güvenlik önlemleri artırıldı.

firtina-uyarisiyla_88a33bb4806f400278cd218a0f365cf7.jpg

Sakarya

Sakarya ilinin Karadeniz'e kıyısı olan ilçeleri Karasu, Kocaali, Kandıra ve Kaynarca'da, önümüzdeki 2 gün boyunca beklenen yoğun dalga nedeniyle denize girilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulunuldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, hava koşullarının neden olduğu muhalefet sonucu 9 ve 10 Ağustos tarihlerinde denizdeki dalga boyunun 2 metreyi aşabileceği belirtildi.

Açıklamada, hava koşullarının oluşturabileceği şiddetli rüzgar ve lodos beklentisi ile denizde riskli bir ortam oluşabileceği tahmin edildiği ve bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

"Karadeniz sahillerimiz boyunca Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde dalga boyunun 9 ve 10 Ağustos'ta 2 metreye ulaşacağı yönünde tahminler var. Tatilcilerimize bu şartlarda denize girmemeleri konusunda uyarıda bulunuyoruz. Ekiplerimiz sahillerde kırmızı bayrak çekerek, misafirlerimizi denize girmemeleri konusunda anonslarla uyaracaktır. Lütfen onların hayatını ve kendi hayatınızı riske atmayın ve uyarıları dikkate alın."

İstanbul'da Yasaklanan Sahiller

İstanbul'da, belirli sahil bölgelerinde denize girmek yasaklandı.

Şile ve Silivri ilçelerinde, olumsuz hava koşulları sebebiyle 9 Ağustos tarihinde denize girmek yasaklandı.

Şile Kaymakamlığından yapılan açıklamada:

"Dalga boyunun bir metre ile iki metre olarak oluşacağı ve zaman zaman 2,5 metreye ulaşacağı, aynı zamanda sağanak yağmur beklentisinin olduğu belirtilmiştir. Kuvvetli rüzgar ve dalgalar nedeniyle buna bağlı rip akıntılarının riski göz önüne alınarak vatandaşlarımızın can ve mal kaybıyla karşılaşmaması için Kaymakamlığımızca 9 Ağustos Çarşamba günü İlçemiz sahillerinde denize girmek yasaklanmıştır"

Silivri

Silivri İlçe Kaymakamlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "9 Ağustos 2023 tarihinde sahil ve plaj bölgelerinde olumsuz hava ve deniz şartları beklendiğinden, İlçemiz sınırları dahilindeki sahillerde denize girmek tehlikeli olup, denize girilmesi yasaklanmıştır” denildi.

VF kat sağ