Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2394.25
BIST 100
10246.2
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meteoroloji'den İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı!

Meteoroloji, 20 Nisan Cumartesi günü hava durumu raporunda Türkiye genelinde birçok bölgede kuvvetli yağış ve fırtına beklediğini duyurdu. İstanbul dahil olmak üzere 45 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.
Meteoroloji'den İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı!
20 Nisan 2024 08:16:26
Meteoroloji, 20 Nisan Cumartesi günü hava durumu raporunda Türkiye genelinde birçok bölgede kuvvetli yağış ve fırtına beklediğini duyurdu. İstanbul dahil olmak üzere 45 il için sarı kodlu uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, bugün batı kesimlerden başlayarak Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile batı ve orta Karadeniz'de güney ve güneybatı yönlerinden fırtına ve yer yer kuvvetli fırtına etkisi görülecek.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

45 il için sarı kodlu uyarı

Sarı kodlu uyarının yapıldığı iller şunlar: Aydın, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Tekirdağ, Yalova, Antalya, Burdur, Denizli, Isparta, Kütahya, Muğla, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Bolu, Çankırı, Çorum, Eskişehir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce.

Marmara Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Yağışların genellikle sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; (Bilecik hariç) Marmara, Güney Ege, Batı Akdeniz ve Uşak çevreleri ile Kütahya'nın batı ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m²) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgâr ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı uyarı yapıldı.

Ege Bölgesi'nde de benzer bir hava durumu bekleniyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yer yer kuvvetli olabileceği ifade ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Yağışların aralıklı sağanak şeklinde olması bekleniyor. Batı Akdeniz'de yağışların yerel kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

İç Anadolu Bölgesi'nde de parçalı ve çok bulutlu hava bekleniyor. Yağışların aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olabileceği belirtiliyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Karadeniz Bölgesi'nde genel olarak parçalı ve çok bulutlu hava öngörülüyor. Yağışların aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor. Batı Karadeniz'de yağışların yerel kuvvetli olabileceği tahmin ediliyor. Rüzgarın bölge genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde parçalı bulutlu bir hava durumu bekleniyor. Yer yer çok bulutlu olabileceği ifade ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise parçalı bulutlu bir hava öngörülüyor.