Dolar (USD)
32.27
Euro (EUR)
35.03
Gram Altın
2467.65
BIST 100
10319.96
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Metin Oktay yorumu istifa getirdi!

Sports Digitale ile anlaşan gazeteci Candaş Tolga Işık, herhangi bir programa katılmadan görevinden ayrıldı. Sports Digitale finansmanlarından bir kişinin Metin Oktay hakkında attığı twitin ardından tepki gösteren Işık, programdan ayrıldı.
Metin Oktay yorumu istifa getirdi!
29 Eylül 2023 09:11:48
Sports Digitale ile anlaşan gazeteci Candaş Tolga Işık, herhangi bir programa katılmadan görevinden ayrıldı. Sports Digitale finansmanlarından bir kişinin Metin Oktay hakkında attığı twitin ardından tepki gösteren Işık, programdan ayrıldı.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, birkaç ay önce Sports Digitale YouTube kanalıyla anlaşmıştı ancak Işık'ın bu macerası kısa sürdü. Sports Digitale ekibine katılan Candaş Tolga Işık, herhangi bir programa katılmadan görevinden ayrıldığını duyurdu. Ayrılığını sosyal medya hesabından paylaşan Işık, ayrıca Sports Digitale için yaptığı Arda Turan röportajının yayınlanmamasını istedi.

Candaş Tolga Işık’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı şöyle:

“Sports Digitale kanalıyla henüz başlamayan iş arkadaşlığımızı bugün itibarıyla bitirmiş bulunuyorum. Yaptığım röportajı da yayınlamamalarını rica ettim. Umarım saygı gösterirler. Birlikte çalıştığım tüm emekçi arkadaşlarıma teşekkür ederim. Herkese selamlar, sevgiler.”

arda-turan_799ccddd15e6de7072ee891e758b980a.jpg

Arda Turan'da tepki gösterdi

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan da, Candaş Tolga Işık'ın ayrılığı ve röportajının yayınlanmaması konusunda sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Ardan Turan açıklamasında şu sözleri aktardı:
“Candaş Tolga Işık, hem dostluğuna hem gazeteciliğine sonsuz güvendiğim bir abimdir. Onun olduğu her işte koşulsuz yer alırım. Ama bu ülkede kimsenin, unvanı ne olursa olsun, Türk sporunun ve Galatasaray’ın sembol ismi Ali Sami Yen’in adını alaycı bir şekilde diline dolamasına izin vermem.
Kanalla ilişiğini kestiğini açıklayan Candaş abiye bu hassas ve örnek tavrı için çok teşekkür ederim. Röportajın kaydı sırasında emek veren tüm arkadaşlar haklarını helal etsinler. Bu ülkenin değerlerine saygı bizim şaşmaz pusulamızdır.”

Ne olmuştu

Candaş Tolga Işık'ın Sports Digitale'den ayrılma nedeni hakkında resmi bir açıklama olmasa da, iddialara göre ayrılığın temel sebebi kanalın kurucu ortaklarından bir kişinin "Galatasaray taraftarı sizi izlemez" şeklindeki bir paylaşıma verdiği "haftaya Ali Sami Yen’i konuk etmeyi düşünüyoruz" ifadelerine tepki olarak ayrıldığı düşünülüyor.

Sports Digtale ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Doğan Dirim'le yolların ayrıldığını duyurdu.

Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bu akşam sosyal medyada, Türk spor tarihinin en önemli isimlerinden, Galatasaray Spor Kulübü'nün kurucusu Ali Sami Yen hakkında bir yatırımcımızın paylaştığı tweet'i üzülerek öğrenmiş bulunuyor ve şiddetle kınıyoruz.

Bu mesnetsiz paylaşım için başta Galatasaray camiası, başkanı, yönetimi ve taraftarlarından özür diliyoruz.

Bu paylaşımı yapan yatırımcımız Doğan Dirim ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Bu tip davranışta bulunan ve sosyal medyada bir kulübe veya birşahsa bu tarzda bir turumda bulunan hiçir kimsenin Sports Digitale çatısı altında barındırmayacağımızı da kamuoyunun bilgisine sunarız."