Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2401.56
BIST 100
10259.13
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Meydanlarda demokrasi nöbeti

FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sokağa dökülen vatandaşların meydanlardaki 'demokrasi nöbeti' devam ediyor.
Meydanlarda demokrasi nöbeti
18 Temmuz 2016 23:40:00
FETÖ'nün darbe girişimi sonrası sokağa dökülen vatandaşların meydanlardaki 'demokrasi nöbeti' devam ediyor.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası sokağa dökülen vatandaşların meydanlardaki "demokrasi nöbeti" devam ediyor.

FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı üzerine sokağa dökülen yaşlı ve çocukların da aralarında olduğu çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Kızılay Meydanı'nı bu akşam da doldurdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu platformdan mehter marşlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önce okuduğu şiirler meydandaki vatandaşlara dinletiliyor.

Vatandaşlar ellerindeki bayrakları platformdan seslendirilen "Türkiyem" şarkısı ile sallayarak demokrasi nöbetini coşkuyla ve kararlılıkla sürdürüyor.

Kalabalık akşam saatlerinden itibaren önemli artış gösterirken, alandakilerin sık sık tekbir getirerek demokrasi adına attıkları sloganlar da dikkati çekiyor.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra bazı yemek şirketleri de alandaki vatandaşlara su ve sıcak çorba ile simit ayran ikramında bulunuyor.

İstanbul

İstanbul'da Taksim Meydanı'nı dolduran vatandaşlar sloganlar atarak darbe girişimine karşı tepkilerini dile getirdi.

Taksim Anıtı'nın önünde göstericiler, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in posterlerini yaktı.

Bazı eylemcilerin ise aynı posterleri ayaklarıyla ezdikleri gözlendi. Bu sırada ellerinde Türk bayraklarıyla Tünel'den Taksim Meydanı'na yürüyen kalabalık bir grup, İstiklal Caddesi boyunca darbe karşıtı sloganlar attı.

İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Simit Sarayı, darbe karşıtı vatandaşlara ücretsiz ikramda bulundu.

Meydanda bulunan vatandaşlar söz konusu iş yerine gelerek su, çay, simit, limonata gibi ikramlardan aldı.

Simit Sarayı yöneticisi, "Halkımızın yanında olduğumuzu göstermek istedik. Bunu niçin yaptığımız belli." dedi. Darbe karşıtı halkın meydandaki bekleyişi devam ediyor.

Ayrıca, vatandaşlar, darbe girişimini protesto amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evinin bulunduğu Üsküdar'daki Kısıklı Caddesi'nde toplandı

Konya

Konya'da, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "meydanlara çıkın" çağrısına uyan kadın erkek, genç yaşlı binlerce vatandaş, cuma gününden bu yana geceden sabaha kadar sloganlar atarak hain girişimi protesto ediyor.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Mevlana Meydanı'nı dolduran vatandaşlar, "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Konya burada darbeciler nerede" şeklinde sloganlar attı.

Mevlana Meydanı'na kurulan platformda, Kuran-ı Kerim tilaveti, Mehteran Takımı gösterisi ve çeşitli etkinliklerle vatandaşlar sabaha kadar meydanda vakit geçiriyor.

Öte yandan akşam üzeri konvoy eşliğinde Mevlana Meydanı'ndan çıkıp şehrin çeşitli yerlerinde protestoya devam eden vatandaşlar, araçlarını Türk bayraklarıyla donatarak darbe girişimine tepkilerini gün ağarana kadar sürdürüyor.

Tekirdağ,Mersin,Hatay, Kastamonu, Malatya, Gaziantep, Adıyaman, Batman, Adana, Sinop ve Kırklareli'nde de vatandaşlar FETÖ'nün darbe girişimine yönelik protestolarını sürdürdü.