Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2401.74
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milat'ın onur gecesi

2. Anadolu Medya Ödül Töreni'nde, Milat Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, 'Yılın Gazete Yöneticisi" ödülüne layık görüldü. Adakoğlu'nun ödülünü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı takdim etti.
Milat'ın onur gecesi
07 Aralık 2016 14:34:00
2. Anadolu Medya Ödül Töreni'nde, Milat Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, 'Yılın Gazete Yöneticisi" ödülüne layık görüldü. Adakoğlu'nun ödülünü, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı takdim etti.

Anadolu Yayıncılar Derneğince Ankara'da düzenlenen 2. Anadolu Medya Ödülleri töreninde 40 medya ödülü sahiplerini buldu. Törene, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ahmet Sorgun, Hayati Yazıcı, Öznur Çalık, Çiğdem Karaaslan, Cevdet Yılmaz, Fatih Şahin ile Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bazı milletvekilleri ve çeşitli kanalların medya temsilcileri, gazeteciler ile sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Törende, yılın en iyi gazete ve gazetecilerine, televizyon kanalı ve televizyoncularına, haber programlarına, dizi ve dizi oyuncularına ödülleri takdim edildi. Törende 15 Temmuz Erol Olçok Ödülü "Yılın Gazetecisi" seçilen Hande Fırat'a, 15 Temmuz Ömer Halisdemir özel ödülleri ise Altaş Tv, Aksu Tv, Kanal 16 ile TV1'e verildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu törende yaptığı konuşmada, Anadolu medyasının Türkiye'nin kaderindeki rolünün ne kadar anlamlı ve değerli olduğunun 15 Temmuz akşamı net bir şekilde görüldüğünü söyledi. Medyanın ülke geleceği açısından önemli ve değerli olduğuna işaret eden Müezzinoğlu, "Anadolu medyasının duruşunun, bu milletin milli duruşu olduğunu gördük. Bu milletin bağımsızlık, demokrasi duruşu olduğunu gördük" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da konuşmasında, yerli ve milli olmanın, ülkenin birlik ve bütünlüğünün temel harcı olduğuna değindi. Yazıcı, "Bunun ne denli önemli olduğunu 15 Temmuz'da Türk milleti olarak hiçbir ayrım yapmadan, zengin fakir, kadın erkek, sağcı solcu demeden millet olarak gösterdik" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz ise çoğulcu ve demokratik medyanın önemine dikkati çekerek, "Çoğulcu, demokratik, halkın, milli iradenin rotasında bir medya, bütün ülkelere lazım. 15 Temmuz'da biz bunu yaşayarak gördük. Gerek ulusal medyaya gerek Anadolu medyasına şükranlarımı bir kez daha sunmak istiyorum. 15 Temmuz gecesi kahramanca bir tutum sergilediler" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da "15 Temmuz gecesinde milli, yerli ve demokratik duruşuyla tüm dünyaya örnek olan Türk medyasına, kalemini, kamerasını, fotoğraf makinesini tankların önüne koyan ve kalemiyle, yazdıklarıyla milletin, demokrasinin yanında yer aldığını gösteren bütün basın mensuplarına canı gönülden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ise konuşmasında, "Nasıl ki tanklara, jetlere, helikopterlere canımızla karşı çıktıysak, şimdi Sayın Cumhurbaşkanının çağrısına da kulak vermeliyiz. Toplumun her kesimiyle bu çağrıya katılmalıyız" dedi.