Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2434.70
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milat'ın yazı dizisi, Kıbrıs için milat oldu: Crazy Girls kapatılıyor!

Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven'in kaleme aldığı ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de yakından ilgi gösterdiği 'Cami Arazisinde çılgın kızlar, Şehitlikte barlar pavyonlar' adlı yazı dizisinin ardından KKTC'deki 'Cami arazileri üzerindeki ahlaksız mekanlar' için kapatılma kararı alındı.
Milat'ın yazı dizisi,  Kıbrıs için milat oldu: Crazy Girls kapatılıyor!
24 Ekim 2016 09:02:00
Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven'in kaleme aldığı ve Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in de yakından ilgi gösterdiği 'Cami Arazisinde çılgın kızlar, Şehitlikte barlar pavyonlar' adlı yazı dizisinin ardından KKTC'deki 'Cami arazileri üzerindeki ahlaksız mekanlar' için kapatılma kararı alındı.

ENES BABACAN/İSTANBUL

Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven, Kıbrıs yazı dizisinde, KKTC'deki vakıf mallarının yağmalandığını, cami arazilerine ahlaksız servisler yapan gece kulüplerinin kondurulduğunu belge belge ortaya koymuştu. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yakın ilgi gösterdiği yazı dizimizin tamamlanmasının ardından, çok önemli gelişmeler kaydedildi. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa sınırları içinde yer alan dört gece kulübünün aralık sonu bitecek işletme izinlerini yenilemeyeceğini, kapılarına da zabıtaları göndererek fiilen kapatacağını açıkladı. Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, Lefkoşa Belediyesi sınırları içerisindeki Crazy Night Clup, King Night Clup, Freedom Night Clup ve Fly Inn isimli dört gece kulübünün işletme izinlerinin yenilemeyeceklerine yönelik kendilerine uyarı yaptıklarını Kıbrıs medyasına açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in yakın ilgi gösterdiği yazı dizimizin tamamlanmasının ardından önemli gelişmeler kaydedildi. Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa sınırları içinde yer alan dört gece kulübünün aralık sonu bitecek işletme izinlerini yenilemeyeceğini, kapılarına da zabıtaları göndererek fiilen kapatacağını açıkladı. Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereği, Lefkoşa Belediyesi sınırları içerisindeki Crazy Night Clup, King Night Clup, Freedom Night Clup ve Fly Inn isimli dört gece kulübünün işletme izinlerinin yenilemeyeceklerine yönelik kendilerine uyarı yaptıklarını Kıbrıs medyasına açıkladı.

Milat'a tebrik yağdı

Bu gelişme üzerine, Kıbrıslı kardeşlerimizden tebrik yağmuru başladı. Milat'ı arayan kardeşlerimiz, "Kıbrıs'taki zulmü birçok yönüyle ortaya koyan yazı dizinizin ilk semeresi ahlaksız mekanların kapatılmasına ilişkin karar oldu. Bundan sonra, inşallah Kur'an kurslarının açılması ve İlahiyat Koleji sayısının arttırılması gibi taleplerimiz de Milat'ın güçlü etkisiyle karşılanır dediler. Öte yandan Milat devreye girene kadar KKTC'deki vakıf arazileri üzerinde istediklerini yapma ayrıcalığı bulunan gece külübü sahipleri, bugüne kadar birçok yatırım yaptıkları ve ülkeye döviz kazandırdıkları iddiasıyla kapatma kararına sert tepki gösterdiler. Gece kulübü sahipleri, ilan dağıttıkları KKTC'nin 'Bir kısım medyası' aracılığı ile kapatma kararının gözden geçirilmesini istediler.

Arseven 'Durmak yok yola devam'

Konu ile ilgili A Haber'in Canlı Yayınına katılan Genel Yayın Koordinatörümüz Serdar Arseven, Kıbrıs'ın Türkiye'nin güvenliği açısından arz ettiği öneme vurgu yaparak, KKTC''yi sahipsiz bırakmanın büyük sıkıntılara yol açacağının altını çizdi. Arseven, önümüzdeki süreçte Kıbrıs'a yeniden gitmeyi düşündüğünü belirterek, "Yavru Vatan'ı Ana vatanımızdan kopartmak isteyenler Allah'ın izniyle başarılı olamayacaklar. Durmak yok yola devam" dedi. Arseven, 'Crazy Girls' gibi "Vakıf arazileri üzerine yapılan kulüplerin kapatılmasının yanı sıra, manevi eğitim alanındaki büyük sıkıntıların giderilmesini de talep ettiklerini bildirdi.

Arseven taleplerini, "Yaklaşık 2 bin öğretmenin KKTC'de olduğuna ancak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni sayınsın sadece 4 olduğuna işaret eden Serdar Arseven, "Bu sayının hızla artırılması gerekiyor. Maliye Bakanları, 'Masrafları Türkiye karşılarsa artırırız' demiş. Sayın Türkeş, bunun sayısını ilk etapta 100'e çıkartsak. Ellerinizden öper!' Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla tek bir İmam Hatip okulunun bulunmadığı KKTC'ye bir adet açıldı. İmam Hatip değil de, İlahiyat Koleji. İsme takılmayalım ve her ilçeye bir İlahiyat Koleji açılmasını talep edelim. Beş İlahiyat Koleji, yarım milyona geçen nüfusa çok mu? Yetmez ama evet. Her ilçeye Kur'an Kursu isteyelim. Büyük ihtiyaç. Vatandaş Kur'an öğrenmek istediğinde nereye gidecek? Bu ihtiyacı yasal yollardan gidermenin yolunu açmak gerekmez mi? Şimdilik, her ilçeye bir Kur'an Kursu diyelim. Yani, Kosoca KKTC'de beş adet Kur'an Kursu. Bir de, Türkiye'deki 'Hayırlı' sivil toplum örgütlerimiz KKTC'de daha faal olmaları yönünde teşvik edilirse çok iyi olur" şeklinde sıraladı.

Çakır: Büyük bir sorumluluk

Konuyla ilgili Milat'a açıklamada bulunan Kıbrıs Din Görevlileri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır yaptığı değerlendirmede, kararın olumlu olduğunu ancak uygulanmamasından endişe ettiklerini söyledi. Milat gazetesinin ve Genel Yayın Koordinatörü Serdar Arseven'in büyük bir sorumluluk duygusuyla hareket ettiğini ve bu tavrın Kıbrıs türkleri tarafından takdirle karşılandığını belirten Çakır, aynı hassasiyeti bütün milli medya organlarından beklediklerini sözlerine ekledi.