Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MİLLETİN DİNİ DEĞERLERİNE ALÇAK SALDIRI

7 Haziran'dan önce musluklardan kan akıtanlar, 1 Kasım öncesinde de Peygamberimize hakaret afişiyle büyük bir skandala imza attı. Milletin değerlerini hedef alan provokasyon İslam'a hakaretten büyük tepki topladı.
MİLLETİN DİNİ DEĞERLERİNE ALÇAK SALDIRI
18 Ekim 2015 12:04:00
7 Haziran'dan önce musluklardan kan akıtanlar, 1 Kasım öncesinde de Peygamberimize hakaret afişiyle büyük bir skandala imza attı. Milletin değerlerini hedef alan provokasyon İslam'a hakaretten büyük tepki topladı.

Ezgi ÇelikAnkara

Diyarbakır'da HDP'li Yenişehir Belediyesi'nin sözde "çocuk gelinlere" dikkat çekmek için astırdığı afiş tepkiler üzerine kaldırıldı. Söz konusu afişte Danimarkalı bir karikatüristin Peygamber Efendimiz "Hz. Muhammed'e hakaret içeren" çizimi kullanıldı. Diyarbakır'da gerçekleşen bu çirkin olay İslam üzerinden halkı tahrik edici provokasyon olarak değerlendirildi.

"Halkı tahrik etmek istiyorlar"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konuya dair değerlendirmelerde bulunarak bu çirkin provokasyonu şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Açık bir tahrikle karşı karşıya olduğumuzun altını çizen Yalçın, seçim öncesi bu tahriklerin sürebileceğini kaydetti. İslam'ın üzerine kir atılmaya çalışılan tarihsel bir süreçten geçtiğimizi söyleyen Yalçın, bu konuda tüm Türkiye'ye uyarıda bulundu. Türk milletinin kardeşliğini bozmak için uğraşan mihraklara karşı safları sıklaştıralım çağrısında bulunan Yalçın, "Gün, aklıselim ve süku00fbnetle hareket edip şiddetten uzak durmayı sağlama günü, etnik hınç ve öfkeyle toplumu kutuplaştırmadan uzak tutma günüdür. Yüzde 99'u Müslüman ülkede, Müslüman mahallesinde salyangoz satmanın, nifak tohumu ekmenin ne kadar tehlikeli olduğunu tüm dünya biliyor. O yüzden sorumluluk makamında bulunan insanların sorunlu davranmak değil, sorumlu davranmak gibi zarureti var. Bu durumun son derece tehlikeli bir girişim olduğunu belirterek, belediyesini halktan özür dilemeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

"Milletimiz gereken dersi verecektir"

Eski AK Parti Diyarbakır Milletvekili Ömer Vehbi Hatipoğlu, ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Söz konusu afişin ima ettiği şey densizliğin daniskasıdır. Yenişehir Belediyesi orada bulunmayı, Yenişehir'de oturan Müslüman mütedeyyin insanların oylarına borçludur. Eğer Yenişehir Belediyesi manevi değerlerimizi özellikle efendimizi hedef almayı düşünmüşse yaptığı şeyin adı ahlaksızlıktır. Bunu kabullenmemiz mümkün değildir. Ümit ediyorum milletimiz gereken tavrı ve dersi verir" dedi.

"İslam'a hakaret kabul edilemez"

Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen, İslam'a saldırı amaçlı kullanılan karikatürler ile yeni bir algı oluşturulmasının Diyarbakır halkının büyük tepkisini topladığını ifade etti. Yenişehir Belediyesi'nin büyük bir yanlış yaptığının altını çizen Evsen, bu yanlışın içerisinde olanlarında dindar kesimi karşısına aldığını kaydetti. Belediye'nin bu konuda geri adım atmış olmasının olumlu olduğunu ifade eden Evsen, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Diyarbakır dindar bir toplum ve bu yanlışı yapanların bir an önce görevden alınmaları gerekiyor. Bu coğrafyada dindarların değerlerine saldırı olabilecek herhangi bir durumu politik açıdan eylem aracı olarak kullanırsanız ciddi anlamda sıkıntılarla karşılaşırsınız. İslam'a hakareti hiç bir Müslüman kabul edemez. Buna sebep olanlar bir an önce Diyarbakır halkından özür dilemelidir" diye konuştu.