Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milletin 'Diriliş' tokadı

Aydın Doğan Grubu'nun '43. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Diriliş Ertuğrul' dizi ekibine yaptığı saygısızlığa, millet tokat gibi cevap verdi. 9,94 izlenme oranıyla aylık reyting sıralamasında birinci olan Diriliş Ertuğrul dizisi, Çarşamba günü Totalde 11.42, AB grubunda 15,20 izlenme oranı yakalayarak kendi rekorunu kırdı.
Milletin 'Diriliş' tokadı
18 Kasım 2016 09:48:00
Aydın Doğan Grubu'nun '43. Altın Kelebek Ödülleri'nde 'Diriliş Ertuğrul' dizi ekibine yaptığı saygısızlığa, millet tokat gibi cevap verdi. 9,94 izlenme oranıyla aylık reyting sıralamasında birinci olan Diriliş Ertuğrul dizisi, Çarşamba günü Totalde 11.42, AB grubunda 15,20 izlenme oranı yakalayarak kendi rekorunu kırdı.

ÖZLEM DOĞAN

Pazar akşamı 43.sü düzenlenen Altın Kelebek Ödülleri'nde bir skandal yaşandı. Türkiye'nin izlenme rekorları kıran dizisi 'Diriliş Ertuğrul'a 'Yılın En İyi Dizisi' ödülü verildiği halde, yapımcı Mehmet Bozdağ ve ekibine konuşma yapma fırsatı verilmeden sahneden apar topar indirildi. Önceki ödül törenlerinden derlenmiş bir jenerik üzerine konuşma yapan sunucu Okan Bayülgen, uzun saatler aldığı için bundan böyle ödülünü alan sanatçıların konuşma yapmadan sahneden ineceğini belirtti. Fakat ikinci ödül için sahneye çıkan sanatçı da dahil olmak üzere ödül alan ve veren tüm isimler uzun uzun teşekkür ve açıklamalar yaparak sahneden indiler. Usta televizyoncu Erkan Yolaç, Müge Anlı'yla 'evet-hayır' yarışması yaparken, sahneye aniden fırlayan davetsiz bir konuk için bile on beş dakika zaman harcanabildi.

Kasıtlı ve yanlı açıklamalar

Geceye ödül vermek için katılan Cüneyt Arkın'ın oğlu Kaan Arkın yersiz açıklamalarda bulundu. Cüneyt Arkın'ın, 'oğlumdan destek alarak yürüyebiliyorum' sözleri üzerine, Kaan'ın, "Hayır. Aslında tam tersi. Bu zamanda babam gibi Atatürkçü, cumhuriyetçi, aydın insanlara ihtiyaç var. Biz onlar sayesinde ayakta duruyoruz" şeklindeki sözlerinin nedeni anlaşılamadı. Bir program esnasında 'Türkiye PKK'ya teşekkür etmeli' şeklindeki skandal sözleriyle akıllarda yer eden FOX ana haber spikeri Fatih Portakal, 'En İyi Erkek Haber Spikeri' ödülünü FETÖ bağlantısından dolayı halen tutuklu yargılanan Ercan Gün'e ithaf ederek hukuka olan saygısızlığını gözler önüne serdi.

Özrü kabahatinden büyük

Henüz yayın sürerken Diriliş Ertuğrul ekibine yapılan haksızlık ve hakaretin farkına varan izleyiciler sosyal medya üzerinden Doğan Medya Grubu'nu eleştiri yağmuruna tuttular. Bunun üzerine gecenin sunucu Okan Bayülgen özür adı altında alaycı bir üslupla, "Diriliş Ertuğrul hiç seyretmediğim için söz veriyorum; Diriliş Ertuğrul dizisini artık her gün izleyeceğim. O gün yayınlanmasa bile ben ekran başında olacağım. Diriliş Ertuğrul'u bekleyeceğim" sözlerini sarf etmesi gerilimi daha da artırdı.

Pabucum ödülden daha değerli

Yaşananlar üzerine dizinin oyuncusu Cavit Çetin Güner, sosyal medya hesabından ödül fotoğrafını şu açıklamayla birlikte paylaştı: "3 sezondur sadece kendi gününün değil, ayın en çok izlenen dizisine mecburen ödül verdiler. Mecburen diyorum çünkü cayır cayır en iyi oyuncu, en iyi yapım, en iyi yönetim de bizim hakkımız ama onlardan değiliz ya bugüne kadar vermediler bugün de yarım ağız verdiler ve mikrofon bile uzatmadan kulisin yolunu gösterdiler. Her çarşamba reytingde gösteriyoruz hak ettiğimiz değeri aslında anlayana. Bu ödülün değeri fotoğrafta! Pabucum daha değerli şu an."

Yayınlandığı 3 sezon ve 65 haftadır bütün reyting gruplarda birinci olan ve reyting rekorlarını kıran, Türkiye ile birlikte 30'dan fazla ülkede yayınlanan Diriliş Ertuğrul Dizisi bileğinin hakkıyla ve izleyicilerin oylarıyla kazandıklarını, fakat törende izleyicileri selamlama ve teşekkür konuşması yapmasının engellendiğini ifade eden Yapımcı Mehmet Bozdağ, "Her ödül alan kişiye konuşma hakkı verilirken, bizlerin bu hakkımızı kullanmamızın engellenmesini manidar buluyorum. Bu engellenmenin haklı başarımız ve izleyicilerimize yapılan bir nezaketsizlik olduğuna inanarak, ödül törenini protesto ederek Diriliş Ertuğrul Dizisi Yapımcı ve Senaristi olarak haklı olarak aldığımız ödülü kuliste geri iade ettim" açıklamasında bulundu. Programın sunucusu Okan Bayülgen'in özür yerine Türkiye ve dünyada bu kadar ilgi gören Diriliş Ertuğrul'u hiç izlemediğini söyleyerek alaycı bir konuşma yapmasını nezaketten uzak bir davranış olarak değerlendiren Bozdağ, "Bütün dünyanın farkında olduğu ve konuştuğu bir dizinin yeni farkına varması Bayülgen'in kendi ayıbıdır. Mümkünse dizimizi izlemesin. Kendisinin dizimizden alacağı hiçbir kıymet değeri olamayacağını konuşması bizlere göstermiştir" ifadelerini kullandı.

Kendi rekorunu kırdı

Günlerdir çığ gibi büyüyen tepkilere karşın Doğan Medya Grubu'ndan etkili ve net bir özür gelmezken, Diriliş Ertuğrul, 16 Kasım Çarşamba akşamı yayınlanan 65'inci bölümüyle totalde 11.42, AB grubunda ise 15.20 izlenme oranına ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Dizinin 64'üncü bölüm özeti ile de totalde 7.21, AB grubunda ise 8.32'lik oranıyla ikinci sıraya yerleşti. Özetiyle bile en yakın rakibine fark atan ve yayınlandığı günden itibaren reyting sıralamasında her hafta Türk halkı tarafından zirveye oturan Diriliş, kendisine saygısızlık yapanlara yine milletin tokadıyla cevap vermiş oldu.