Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2440.67
BIST 100
10082.77
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Milli kültür inşa etmek vazifemiz

TRT 1'in İstanbul Kız Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısı ile yeni yayın dönemine dair tüm yenilikleri kamuoyu ile paylaşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "Bizim çok kültürlü bir yapımız ve zenginliğimiz var. Bu çok kültürlülüğü zenginlik olarak algılayıp bunun üstüne bir milli kültür inşa etmek bizim birincil vazifemizdir" dedi.
Milli kültür inşa etmek vazifemiz
28 Eylül 2016 17:10:00
TRT 1'in İstanbul Kız Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısı ile yeni yayın dönemine dair tüm yenilikleri kamuoyu ile paylaşan TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, "Bizim çok kültürlü bir yapımız ve zenginliğimiz var. Bu çok kültürlülüğü zenginlik olarak algılayıp bunun üstüne bir milli kültür inşa etmek bizim birincil vazifemizdir" dedi.

TRT 1'in İstanbul Kız Kulesi'nde düzenlediği basın toplantısına TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren yanı sıra TRT 1 dizilerinin yönetmen, yapımcı ve başrol oyuncuları ile program ve Ana Haber sunucuları katıldı. TRT 1'in sevilen oyuncuları Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan, Sevtap Özaltun, Yavuz Bingöl, Altan Erkekli, Cengiz Bozkurt, Can Yaman, Rasim Öztekin, Özlem Türkad, Uraz Kaygılaroğlu, İpek Tuzcuoğlu, Hazal Subaşı, Erkan Meriç ve ünlü sunucuları Özlem Balcı, Engin Hepileri, Pelin Çift, Derda Yasir Yenal, Bekir Develi, Erhan Çelik, Işıl Açıkkar'ın katıldığı toplantıda tüm TRT Ailesi bir araya gelip; yeni yayın dönemini pasta keserek kutladı. Aile fotoğrafının çekildiği ve gökyüzüne balonların bırakıldığı etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

TRT'yi darbecilerden halkımız kurtardı

Programda konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka ve TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, yüzde yüz yerli formattaki yapımlar, diziler ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. TRT'nin büyük bir aile olduğunu belirten TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren, TRT 1 izleyenlerini yeni yayın döneminde birçok yeni yerli yapım beklediğini belirterek, TRT 1'in sektörün lokomotifi olma görevini yerine getirmeye devam edeceğini belirtti. Eren konuşmasında şunları ifade etti; "15 Temmuz günü kahramanca sokaklara inen millete minnet duygularımı ifade etmek istiyorum. O gün TRT'nin önüne gelerek, TRT'yi darbecilerden kurtardılar."

Kaliteli işler üretmek hedefimiz

TRT'nin misyonunun milli kültür inşası ve restorasyonu olduğunu vurgulayan Eren, "Bizim çok kültürlü bir yapımız ve zenginliğimiz var. Bu çok kültürlülüğü zenginlik olarak algılayıp bunun üstüne bir milli kültür inşa etmek bizim birincil vazifemizdir. TRT1 olarak toplumun geneline hitap eden kaliteli işler üretmeyi şiar edindik. Sektörü ileriye götürmek, tıkandığı noktada desteklemek TRT 1'in görevidir. Bu minvalde sadece dizilerimiz değil, TV filmleri, mini diziler de ile sektörü desteklemeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İyilik teması ile geliyoruz

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRT 1'in Türk gelenek görenek ve manevi değerlerine uygun, milli yapımlarla yeni yayın döneminde 'İyilik' teması ile içerikler hazırlandığını belirerek şu açıklamaları yaptı:

"TRT 1 in tüm yapımlarında stratejik bir ortaklık ve bütünlük görmek mümkün olacak. Bu coğrafyanın tüm hassasiyetlerini gözeten yapımlarımız var. Bu hassasiyetler tarihi sorumluluğun uyanık ve açık tutulması gerekiyor. Yapılan diziler ve tüm yapımlarda bu hassasiyetleri görebilirsiniz. Yapımlarımız ile mahalle ve aileyi korumamız gerekiyor. Baba candır ve hangimiz sevmedik ile bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Geleneği korumaya çalışıyoruz. Tüm yapımlarımız ile bu coğrafyanın hassasiyetlerini korumaya çalışıyoruz. Bunları sağlamaya çalışıyoruz. TRT 1 üzerinde düşeni yerine getirmeye çalışıyor."

Diriliş Ertuğrul sezona hazır

Yapımcılığını Mehmet Bozdağ' ın yönetmenliğini Metin Günay' ın üstlendiği, senaryosunu ise Mehmet Bozdağ, Atilla Engin ve Aslı Zeynep Peker Bozdağ tarafından kaleme alınan Diriliş Ertuğrul Dizisi 3. Sezon' da büyük sürprizlerle izleyicisi ile buluşacak. Başrolünü Engin Altan Düzyatan' ın üstlendiği dizide, oyuncu kadrosuna Türk Televizyonlarında ve sinemalarında birçok projede yer alan yeni isimler katıldı. Bu isimler arasında Kürşat Alnıaçık, Gülçin Santırcıoğlu, Çağdaş Onur Öztürk, Cem Uçan, Erden Alkan, Osman Albayrak, Elif Sümbül Sert, Batuhan Karacakaya, Cenk Kangöz, Fırat Topkorur ve Özlem Akınözü yer alıyor.