Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
35.06
Gram Altın
2458.70
BIST 100
10227.23
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Mısır darbesinin hedefi Türkiye'ydi

Mursi'nin danışmanı Şuse, Mısır'da darbenin ABD ve İsrail'in isteklerine karşı çıkıldığı için yapıldığını savunarak darbenin arkasındaki asıl amacın Türkiye ve Filistin olduğunu söyledi.
Mısır darbesinin hedefi Türkiye'ydi
07 Eylül 2013 00:00:00
Mursi'nin danışmanı Şuse, Mısır'da darbenin ABD ve İsrail'in isteklerine karşı çıkıldığı için yapıldığını savunarak darbenin arkasındaki asıl amacın Türkiye ve Filistin olduğunu söyledi.

İhvan Türkiye Temsilcisi ve Muhammed Mursi'nin gençlik danışmanı Abdurrahman Şuşe, Mursi'nin ABD ve İsrail'in isteklerine karşı çıktığı için darbeyle indirildiğini ifade etti. Şuse, benzer senaryonun Türkiye'de uygulanmak istendiğine dikkat çekti. Abdurrahman Şuşe, ''Aslında bütün bu olayların arkasındaki mesele Türkiye ve Filistindir. Onun için yapılan oyunlara karşı dikkatli, hazır ve uyanık olmamız gerekmektedir.'' dedi.

''Müslümanların hezimeti büyük olur''

Samsun'un Canik Belediyesi, 'Büyük Buluşma' programı düzenledi. Geceye davetli olarak katılan İhvan Türkiye Temsilcisi Abdurrahman Şuşe, konuşmasında Ortadoğu ve Türkiye üzerindeki kirli emellere dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Mursi'nin ABD ve İsrail'in isteklerine 'Hayır' dediği için darbeyle indirildiğini ifade eden Şuse, ''Mısır çok hassas ve tarihi bir dönemden geçmekte. Mısır'daki batıl olan o düzen galip gelirse, onlar bizden üstün olursa, bu bütün dünya Müslümanlarını da hezimeti olacaktır. Oradaki darbe aslında sadece Mısır halkı için değildir.

Hedef Türkiye ve Filistin

Darbenin arkasında Türkiye'yi de kötü duruma düşürmenin emelleri yatmaktadır. Mısır'da yaptıklarının aynısını Türkiye'de de yapmak istiyorlar. İslamı ve Müslümanları tek savunan ülke Türkiye kalmıştır. Bu darbeden sonra hemen gözlerini Gazze'ye diktiler ve orayı ele geçirmeye başladılar. Aslında bütün bu olayların arkasındaki mesele Türkiye ve Filistindir. Onun için yapılan oyunlara karşı dikkatli, hazır ve uyanık olmamız gerekmektedir.'' değerlendirmesinde bulundu.

''Mısır'ın yanındayız''

Mısır ve Suriye'de Müslümanlara karşı uygulanan şiddet ve katliamları protesto ettiklerini söyleyen Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Rabia işareti yaparak Mısır'da şiddete uğrayan Müslümanların yanlarında olduklarını gösterdi. Başkan Genç, ''Darbelerin ülkeler ve yaşayanları için ne kadar kötü olduğunu en iyi biz biliyoruz. Darbeleri yaşayanlar olarak Mısır'da oynanmak istenen oyunlara seyirci kalmamız mümkün değil. Çünkü Mısır, Suriye, Filistin ne kadar huzur içinde olursa bizler de o kadar huzurlu oluruz. Demokrasi Meydanı'ndan bütün dünyaya sesleniyoruz. Sesimizi duyun. Bütün Müslüman kardeşlerimiz için dua ediyoruz.'' şeklinde konuştu.