Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2511.72
BIST 100
10904.76
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MISIR HALKI TARİH YAZIYOR

Mısır'ın Giza, Kahire ve İskenderiye kentlerinde binlerce kişi, 'Halk devrimini geri kazanıyor' adıyla düzenlenen gösterilerde meydanlarda buluştu.
MISIR HALKI TARİH YAZIYOR
01 Eylül 2013 00:00:00
Mısır'ın Giza, Kahire ve İskenderiye kentlerinde binlerce kişi, 'Halk devrimini geri kazanıyor' adıyla düzenlenen gösterilerde meydanlarda buluştu.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak hareketi'nin gün boyunca "Halk devrimini geri kazanıyor" adıyla düzenlediği gösteriler Giza, Kahire ve İskenderiye'de sokağa çıkma yasağının başlamasıyla sona erdi. Hareket, İskenderiye halkını askeri darbeyi destekleyen televizyon kanalları, gazeteler ile devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek yandaşı işadamlarına ait şirketleri boykot etmeye çağırdı.

Zalimlere karşı direnmeye devam

İskenderiye'de Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Basın Sözcüsü Enes el-Kadi düzenlediği basın toplantısında, "Bugün göstericiler darbecilere unutamayacakları bir ders verdi. Darbe karşıtlarına yönelik tutuklamalara ve çok sayıda kişinin öldürülmesine rağmen İskenderiye halkı zalimlerin karşısında direnmeye devam edeceğini gösterdi" dedi.

Gösterilerde 3 kişi öldü

Mısır Sağlık Bakanlığı, ülke genelinde "Halk devrimini yeniden kazanıyor" sloganı altında başlatılan darbe karşıtı gösterilerde 36 kişinin yaralandığını, Kahire'deki Nüzhe Polis Karakolunda iki polis memuru ve Kuzeydeki Port Said kentinde bir sivil vatandaş olmak üzere, 3 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı Süveyş Kanalı'nın kuzey girişindeki Port Said kenti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Hilmi el-Ufni, kentte darbe karşıtları ve destekçileri arasında yaşanan çatışmalarda bir kişinin hayatını kaybettiğini, 22 kişinin yaralandığını söyledi.

Temerrüd Hareketi: "Gösteriler çok zayıf"

Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin askeri darbeyle görevden alınmasıyla sonuçlanan kitlesel protestoların organizatörü Temerrüd (İsyan) Hareketi, yaptığı yazılı açıklamada, darbe karşıtı ittifakın yaptığı gösterilerin "çok zayıf" katılımla karşılık bulduğunu belirterek, "Katılım az olunca, göstericiler gösterilerini büyük ve nüfüzlu yansıtmak için şiddete başvurdular ancak bu taktik oyunları, karşılarına çıkan güvenlik güçlerince bozuldu" ifadesine yer verdi.

TDV kurban