Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MSÜ sonuçları açıklandı! 2023 MSÜ Sonuçları Nasıl Öğrenilir ve MSÜ Subayı Nasıl Olunur?

MSÜ sonuçları açıklandı: Subay olmaya hayali kuran gençlerin beklediği 2023 MSÜ Sonuçları açıklandı. Peki süreç nasıl işleyecek, Subayı Nasıl Olunur? Hangi aşamalar sizleri bekliyor. Tüm bu detaylar yazımızda.
MSÜ sonuçları açıklandı! 2023 MSÜ Sonuçları Nasıl Öğrenilir ve MSÜ Subayı Nasıl Olunur?
27 Nisan 2023 14:28:36
MSÜ sonuçları açıklandı: Subay olmaya hayali kuran gençlerin beklediği 2023 MSÜ Sonuçları açıklandı. Peki süreç nasıl işleyecek, Subayı Nasıl Olunur? Hangi aşamalar sizleri bekliyor. Tüm bu detaylar yazımızda.

Subay olma hayali kuran binlerce gencin beklediği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçları bugün ÖSYM tarafından adayların erişime açıldı. Askeri kariyer hedefleyen binlerce genç ÖSYM sonuç ekranından sınav sonuçlarını kontrol edebilecek. Subaylığa bir adım yaklaştıran MSÜ sınavı subay olmak isteyenler için sadece yolun başlangıcı. Peki bu zorlu yollarda hangi adımlar atılmalı hangi adımlar izlenmeli? İşte tüm detaylarıyla MSÜ Subayı Nasıl Olunur sorusunun cevabı yazımızda.

MSÜ sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) nihayet 2 Nisan 2023 tarihinde düzenlenen Millî Savunma Üniversitesi Askerî Öğrenci Aday Belirleme Sınavı sonuçlarını açıkladı. Heyecanlı bekleyiş sona ererken, adaylar artık puanlarını ve sıralamalarını öğrenebilecek. Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2 Nisan tarihinde 77 ilde, 98 sınav merkezinde, 1489 bina, 27 bin 134 salonda gerçekleştirilmişti. Sınava toplamda 610 bin 419 adayın katılacağını bildirilmişti. Sınavda adayalra 40, temel Türkçe, 40, temel matematik, 40, sosyal bilimler ve 20 ve fen bilimleri testinden olmak üzere 120 soru yöneltilmişti.

2023 MSÜ Sonuçları Nasıl Öğrenilir

Kara Harp Okulu, Hava Harp Okulu, Deniz Harp Okulu gibi köklü geçmişi olan enstitülerde eğitim almak isteyen öğrencileri hayallerine bir adım daha yakınlaştıran 2023 MSÜ Sonuçları, ÖSYM tarafından resmî web sitesi üzerinden açıklanmıştır. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar, ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" adresine girerek T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapabilirler. Adayların sınav sonuçları, burada açıklanacak olup, adaylar sınav sonuçlarına aynı zamanda ÖSYM'nin mobil uygulaması üzerinden de erişebilirler. Sınav sonuçlarına ilişkin herhangi bir sorun yaşayan adaylar, ÖSYM'nin çağrı merkezi veya diğer iletişim kanallarından destek alabilirler.

MSÜ subayı nasıl olunur_df12d4a75815949ebac31dba72d96c8f.jpg

MSÜ Subayı Nasıl Olunur?

Subaylık hayali kuran gençlerin aklındaki tek soru MSÜ Subayı Nasıl Olunur? Sorusu. Tarihi şan ve şeref dolu Türk subayı olmak için öncelikle Millî Savunma Üniversitesi (MSÜ) tarafından yapılan askerî öğrenci aday belirleme sınavını (MSÜ AÖS) başarıyla geçmek gerekmektedir. Sınav sonuçlarına göre başarılı olan adaylar, tercih ettikleri Deniz, Hava veya Kara Harp Okulu'nda eğitim almaya hak kazanırlar. MSÜ'de eğitim süresi 4 yıl olup, eğitim boyunca askerî ve akademik disiplinlerde ciddi bir çalışma temposu sürdürülür. Eğitim bir sene hazırlık sınıfı okuyanlar için 5 yıl sürmektedir. Tıp fakültelerinde ise eğitim hazırlık sınıfı hariç 6 yıldır. Adayların eğitim süreci boyunca fiziksel ve zihinsel kapasiteleri sınanırken, askeri eğitimler, sportif faaliyetler, liderlik eğitimleri, dil eğitimleri gibi farklı alanlarda da eğitim verilir. Eğitim sürecinin sonunda, başarılı olan adaylar mezun olurlar ve subay rütbesiyle Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev yapmaya hak kazanırlar. Subaylık mesleği, ülke savunmasına katkı sağlayan önemli bir görevdir ve bu nedenle subay adaylarından yüksek bir disiplin, özveri, vatanseverlik ve liderlik becerileri beklenir.

Haber: Yunus Akseki
VF kat sağ