Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müfredat değişmeli

İlahiyatçılar, Milat’ın gündeme getirdiği deizm tehlikesine karşı gençlerin korunması gerektiğini söyledi. Okullardaki din dersinin saatinin yetersiz olduğuna dikkat çeken İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, ders saatlerinin artırılmasının önemine değindi.
Müfredat değişmeli
21 Kasım 2018 10:01:00
İlahiyatçılar, Milat’ın gündeme getirdiği deizm tehlikesine karşı gençlerin korunması gerektiğini söyledi. Okullardaki din dersinin saatinin yetersiz olduğuna dikkat çeken İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, ders saatlerinin artırılmasının önemine değindi.

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi dersi müfredatında Peygamber Ahlâkını tam öğrenemeyen gençlerin popüler kültür uygulamaları ile deizm gibi araçlar üzerinden İslâm dininden soğutulmaya çalışılması haberlerini Milat gündeme getirmişti. İlahiyatçılar, din eğitiminde artık daha ilerilere gidilmesi gerektiğini, toplumun bu ihtiyacını karşılamada okullardaki din eğitiminin yetersiz olduğunu ifade ederek yazılı ve görsel medyanın da bu alanda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Medya destek vermeli

İlahiyatçı Yusuf Kavaklı, gençliğin popüler kültür, hedonizm, deizm ve ateizmin kuşatması altında olduğu bu dönemde peygamber ahlâkının gençliğimize öğretilmesi için neler yapılması gerektiği konusunda Milat’a konuştu. Kavaklı din eğitiminde artık daha ilerilere gidilmesi gerektiğinin toplumun bu ihtiyacını karşılamada okullardaki din eğitiminin yetersiz olduğunu ifade ederek yazılı ve görsel medyanın bu alanda destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Ahlaksızlık sorgulanmıyor

Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi derslerinin haftada bir saat olmasına razı olmayacaklarını kaydeden Kavaklı gençliğin daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu kaydetti. Kavaklı, “Bir şarkıcı ile bir genç adam gece vakti evde kavga etti. Herkes konuştu. Bir Allah’ın kulu; ‘Bunlar nikâhsız. Bunlar ahlaksızlık yapıyorlardı o evde’ diye sormadı” şeklinde konuştu.

Müfredatı Peygamber ahlâkı ile donatmalıyız

Dinden sadece hocaların, imamların, vaizlerin, müftülerin değil herkesin sorumlu olduğunu hatırlatan Kavaklı, “Ben din adamı olarak ortaya çıkmışsam benim bir hareketim dine ve dindarlara laf getirmemeli. Peygamber ahlâkı esas olmalı. Şu an okullarda okutulan müfredatta bu Peygamber ahlâkını işlemeliyiz. Adam gibi yetiştirdiğin öğretmenler ile bu olur” dedi.

Öğretmen meselesi çok önemli

Kavaklı ideal öğretmen ve öğrencinin nasıl olması gerektiğini şu şekilde dile getirdi: “İstanbul İmam Hatip Lisesinde Karagözoğlu diye bir hocamız vardı. Karagözoğlu hoca eğer öğlen namazını kılamamışsa, sınıfta da yazılı imtihan varsa gelirdi soruları sorardı ve ‘Benim çocuklarım birbirlerine bakmaz’ derdi. Sınıfta seccadesini serer, namazını kılardı ve bizden hiç kimse de hocamız bize itimat ettiği için dönüp arkadaşına dahi bakmazdı. Onun için öğretmen, öğretmen, öğretmen. Yakında öğretmenler günü geliyor. Konuşacağız ve aynı düzene devam edeceğiz.”