Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müminlerin sağduyusu tuzağı bozdu!

Cihangir'de içki içenlerin saldırıya uğramalarını kınamak isteyen grubun, Firuzağa Cami'inde teravih namazı kılan vatandaşları hedef aldığı ortaya çıktı. Cami cemaatinin sağduyusu ise kirli oyunu bozdu.
Müminlerin sağduyusu tuzağı bozdu!
20 Haziran 2016 10:20:00
Cihangir'de içki içenlerin saldırıya uğramalarını kınamak isteyen grubun, Firuzağa Cami'inde teravih namazı kılan vatandaşları hedef aldığı ortaya çıktı. Cami cemaatinin sağduyusu ise kirli oyunu bozdu.

ENES BABACAN / İSTANBUL

Cihangir'de yabancı müzik grubu Radiohead için 'Velvet Indieground Records' isimli mekanda düzenlenen etkinliğe "Ramazan ayında alkol tüketiliyor" gerekçesiyle saldırı yapıldığı iddialarına, daha önce geziyi de destekleyen bir kısım medya son süratle günlerdir sokağa çağırılan liselileri tahrik etmek için düğmeye bastı. Kimisi "Müslümanlar içki içenleri yakacaktıu2026 Sopalarla geldileru2026 İçki içeni yakarız" başlıklarıyla söz konusu saldırı iddiasını okuyucularına duyururken, gezinin mimarları siyasetçi ve gazeteciler ise sosyal medya hesaplarından bireysel bir olayı tüm Müslümanlara yıkmaya çalışan paylaşımlara başladılar.

Cemaatin sağduyusu tuzağı bozdu!

Cihangir'de içki içenlerin saldırıya uğramalarını kınamak isteyen grubun, Firuzağa Cami'inde teravih namazı kılan vatandaşları hedef aldığı ortaya çıktı. Söz konusu eylemin yapıldığı sırada Firuzağa camisinde teravih namazı kıldığını belirten G. Baran isimli vatandaş "Teravih namazı kılmak için Firuzağa camisine geldiğimizde caminin etrafının polis tarafından çevrildiğini alındığını gördüm. Yıllardır mahallemdeki bu camide namaz kılarım ilk kez böyle bir şeye şahit oldum. Teravih namazı öncesi yatsı namazını kılarken bir anda cami cemaatinin içinden iki kişi ayağa kalkıp "direne direne kazanacağız" diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ve biz Müslümanlar aleyhine kötü sözler sarf ettiler. Cami cemaatinin sağduyusu sebebiyle kimsenin kendilerine karşılık vermediğini görünce hakaretler yağdırıp, dışarıda bekleyen arkadaşlarına katıldıklarını öğrendik. Bundan sonra böyle olayları deneyeceklerine dair duyumlarda alıyoruz. Müslümanları ibadet ettikleri mekanlarında hedef alarak kışkırtıcı ve nefret ettirici bir nifak tohumu eklemeye çalışıyorlar ama biz bu oyuna gelmedik" dedi.

Muhalefet dikkatleri dağıtıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Antik Çağdan 21. Yüzyıla Büyük İstanbul Tarihi isimli eserin tanıtım toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Taksim'deki Gezi Parkı'na o tarihi eseri inşa edeceğiz.' dedi. Cumhurbaşkanı'nın bu açıklamaları CHP ve HDP'ye üyesi siyasetçileri, terör örgütleri ile iş tutan gazetecileri ve malum çevreleri rahatsız etti. Konuya dair gazetemize konuşan Duayen Gazeteci- Yazar Abdurrahman Dilipak "Birileri, gezi günlerine Türkiye'yi geri götürmek için 4 koldan saldırıyor. Cihangir, Firuzağa, LBGT'nin Ramazanda sokağa çıkma girişimi, liselileri sokağa çekme çabaları hepsi üst üste gelince, bir komplo ile karşı karşıya olduğumuz görülüyor. Cumhurbaşkanı da restini çekti: "Topçu kışlası da, Taksim cami de yapılacak Kültür merkezi de.." CHP'nin içi kaynıyor. MHP de kongre krizi yaşanıyor, HDP aynı şekilde bir yol ayırımında. Muhalefetin topyeku00fbn krize sürüklendiği bir dönemde, birileri dikkatleri dışa çekmek ve iktidara karşı Gezi benzeri bir olayla topyeku00fbn saldırıya geçmek için fırsat kolluyor sanki. Terör, paralel, DAEŞ hepsi bu süreçte aynı yere saldırıyor" şeklinde konuştu.

Başı dik, ama dik başlı değil!

Müslümanların, kışkırtmalar ve komplolar karşısında çok dikkatli olmaları gerekir diyen Dilipak, "Sessiz kalmayalım, ama içine çekilmek istendiğimiz olaylara da dikkat etmemiz gerek. Başı dik, ama dik başlı değil. Birileri bizin sabrımızın sınırlarını test etmek istiyor. Bu konuda ramazan ayının da ruhu gereği daha fazla dikkatli olmamız gerek. Sabırlı olalım. Sessiz kalırsak başımıza çıkarlar. Daha ileri giderler. Ama işi kavga ve küfürleşmeye de götürmemek gerek. Yani kazılan tuzaklara, düşmemiz gerekir. Ülkemizin huzuruna ve refahına göz dikenleri duamızla ve ramazan ayına yakışan ruhla hüsrana uğratalım" dedi.