Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Murat kurum kimdir, nereli kaç yaşında?

Günümüz siyasetinde adından çokça söz ettiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum kimdir sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Türkiye siyasetinin yükselen yıldızı Murat Kuruma dair tüm detaylar yazımızda.
Murat kurum kimdir, nereli kaç yaşında?
28 Nisan 2023 16:47:22
Günümüz siyasetinde adından çokça söz ettiren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Murat Kurum kimdir sorusu herkes tarafından merak ediliyor. Türkiye siyasetinin yükselen yıldızı Murat Kuruma dair tüm detaylar yazımızda.

AK Parti iktidara geldiği günden bu yana ülkenin altyapısına büyük önem vererek neredeyse baştan aşağı yenileme çalışmalarına başladı. Bu yenileme süreci içerisinde Çevre Bakanlığı, ciddi iş ve sorumluluklar üstlendi. Şu anda bu görevi başarıyla yürüten Bakan Murat Kurum, performansıyla halkın sevgisini kazandı. Son günlerde sıklıkla gündeme gelen Murat Kurum'un nereli olduğu ve eğitim durumu ise merak konusu. Bizler de bu soruların yanıtlarını sizler için araştırdık ve sunuyoruz.

Murat kurum kimdir?

7 Mayıs 1976 yılında Ankara’da dünyaya gelen Murat Kurum, Şu anda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan görevini yürütmektedir. Mühendis olan Murat kurum kariyeri boyunca çok büyük projelerde görev almıştır. Kurum Ankara Mimar Kemal Lisesin mezun olduktan sonra 1999 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden mezun olmuştur. Kariyerinde birçok büyün projede yer alma başarısı gösteren Kurum, 1999-2005 yıllarında inşaat alanında faaliyet gösteren çeşitli özel kuruluşlarda mühendis, şantiye şefi, koordinatör olarak görev aldı. Gösterdiği başarı ile dikkatleri üzerine çeken Kurum 2005-2006 yılları arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığı'nda uzman olarak görev yaptı. 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü görevine gelmiştir. 2009 yılından bugüne kadar T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iştiraki Emlak Konut GYO A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 10 Temmuz 2018 Tarihinde ise gösterdiği başarılarının ödülü olarak Bakanlık görevine getirilmiştir. Ve günümüzde devam etmekte olan birçok projede iz bırakan isimlerden biri olarak tarihteki yerini almıştır.

Murat kurum kimdir, nereli kaç yaşında2_23046441480cf6db3aba0bbaf9de7505.jpg

Murat kurum nereli?

Ankara doğumlu olan Murat Kurumun nereli olduğu en çok merak edilen konuların başında gelmektedir. Ankara doğumlu olması nedeniyle çoğu kişi tarafından Ankaralı sanılmaktadır. Fakat Murat kurum aslen Konyalıdır ve memleketine özel önem göstermektedir.

Murat kurum kaç yaşında?

7 Mayıs 1976 yılında Ankara’da dünyaya gelen Murat Kurum'un kaç yaşında olduğu sorusunun cevabı 46 yaşındadır. Aynı zamanda kendisi evli ve 3 çocuk babasıdır.


VF kat sağ