Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Filistin'e destek

Genç MÜSİAD'ın düzenlediği Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'nde 'Filistin davası' öne çıktı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, üyelerinin İsrail ile ticaret yaptığı iddialarını net bir dille yalanlayarak, ''Gençlerimizi Filistin davasına sahip çıkmaya teşvik ediyor ve bunu destekliyoruz'' dedi.
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan Filistin'e destek
09 Şubat 2024 15:39:54
Genç MÜSİAD'ın düzenlediği Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi'nde 'Filistin davası' öne çıktı. MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, üyelerinin İsrail ile ticaret yaptığı iddialarını net bir dille yalanlayarak, ''Gençlerimizi Filistin davasına sahip çıkmaya teşvik ediyor ve bunu destekliyoruz'' dedi.

Münevver Kabaoğlu

Genç MÜSİAD tarafından düzenlenen Uluslararası Genç İş Adamları Kongresi’nin (UGİK’24) 8.’si “Global Harmony” temasıyla gerçekleşti. Kongrede, işgalci İsrail sebebiyle Filistin’de yaşananlar öne çıktı.

'ÇOCUKLAR ÖLÜRKEN SES ÇIKARMAK LAZIM'

UGİK’24’ün açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, gençlik döneminde okumak için verdiği mücadeleyi anlattığı konuşmasının sonunda Gazze'de yaşananlara da değindi. Bakan Bak, "Çocuklar uyurken sessiz olunur, çocuklar ölürken ses çıkarmamız lazım. Bu noktada MÜSİAD'a, Türkiye'ye, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Dava için, Kudüs için mücadeleye devam. İyi ki varsın MÜSİAD, iyi ki varsın Türkiye" ifadelerini kullandı.

İSRAİL İLE TİCARET İDDİASINA YALANLAMA

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da, ‘Filistin kırmızı çizgimizdir’ diyerek son dönemde ortaya atılan MÜSİAD üyelerinin İsrail ile ticaret yaptığı iddialarını net bir dille yalanladı. Asmalı, “Son zamanlarda yaptığımız bu yardımları ve kampanyaları karalama yönünde birtakım çabalar var. MÜSİAD üyelerini töhmet altında bırakan çeşitli söylemler ortaya çıkabiliyor. Üyelerimizin İsrail’le 7 Ekim’den sonra ticaret yaptığını öne sürmeleri de bu iddialar içindeki en vahim olanları. Bu program vesilesiyle bir kez daha belirtmek isterim ki; böyle bir durum söz konusu değil.

'FİLİSTİN DAVASINI DESTEKLİYORUZ'

Oradaki ticareti ikiye ayırmak lazım. Birincisi İsrail işgali altındaki bölgelerde ticaret yapılan Arap müslüman iş adamları ile yapılan ticaret, ikincisi siyonizm destekçisi yahudilerle yapılan ticaret. Biz birinci kapsamda yapılan ticarete; orada 7 milyona yakın Filistinli kardeşimizin temel ihtiyaçlara erişimi için yapılmasının sakıncası olmadığını ifade ediyoruz. Ama ikinci kapsama giren ticareti asla doğru bulmuyor ve yapılmaması gerektiğini buradan ifade ediyorum.

Öte yandan ülkemizdeki samimi ve iyi niyetli gençlerimizi Filistin davasına sahip çıkmaya teşvik ediyor ve bunu destekliyoruz. MÜSİAD olarak farklı saiklerle odağı başka yönlere çevrilmek istenen gençlerimizi koruyacak ve değerlerimizi birlikte savunacağız’’ şeklinde konuştu.

'MANEVİ MİRASIMIZ VAR'

UGİK ile gençlerin iş dünyasındaki gelecek vizyonunu aktardıklarını belirten Genç MÜSİAD Başkanı Cahit Ertemel, kongrenin temasına atıfta bulunarak ise şunları kaydetti:

“Bizim tüm dünyayı saracak bir uyumu içimizden çıkartmamız, ülkemizden başlayarak yaymamız gerekiyor. Tarihimizin bize verdiği manevi miras başta olmak üzere bu ülkenin sahip olduğu pek çok şans var. Ama gerçekten, belki de en önemlisi işte bu salonda bir temsilini gördüğümüz beşerî servetimiz. Yolumuz, MÜSİAD çınarının gölgesinde sürekli yaptığımız, memleketimizin hedefleri ile aynı ufka bakan ticari çalışmaları arttırarak gerçekleştirmek. Bugün büyük MÜSİAD Ailesi neredeyse ülkemizin gayri safi milli hasılasının dörtte birini oluşturmakta. Uzay sanayisinin, yapay zekanın, ileri teknolojinin tüm dengeleri değiştirdiği, bunun yanında; sürekli azalan kaynakların, savaşların başta bizim bölgemizde tekrardan canlandığı zamanlardayız.”

GİRİŞİMCİLİK MERKEZİNDE HEDEF BÜYÜK

Girişimcilere verdikleri önemi göstermek amacıyla bu dönem derneğin içinde yer alacak Genç MÜSİAD Girişimcilik Merkezi GM2’nin lansmanını yaptıklarını belirten Cahit Ertemel, “Girişimcilik Merkezimizin amacı; girişimlerin MÜSİAD’ın sahip olduğu bilgi, sermaye ve bağlantılar ile büyüyüp globalleşmesidir. En önemli misyonu ise MÜSİAD’ın güçlü hinterlandını girişimcilere açıp girişimlerin cirosunu artırmak ve dünyaya açılmalarına destek olmaktır. Ekosistemde yer alan tüm paydaşlar ile bağlantısı olacak bu merkezimiz, odaklandığı alan ve çalışma sistemi ile bir ilk olacaktır. Buradaki ana hedefimiz İstanbul’u dünyanın en önemli girişimcilik merkezlerinden biri haline getirmektir” dedi.

VF kat sağ