Dolar (USD)
32.19
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2504.99
BIST 100
10895.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Müslüman Yolcuları Uçaktan Attılar

Paris saldırıları sonrası şüphe üzerine Müslüman yolcuları uçaktan indirdiler.
Müslüman Yolcuları Uçaktan Attılar
19 Kasım 2015 17:33:00
Paris saldırıları sonrası şüphe üzerine Müslüman yolcuları uçaktan indirdiler.

ABD'de biri kadın üç erkek dört kişinin Baltimore-Washington hava limanında uçaktan indirilmesinin ardından Müslüman haklarını savunan sivil toplum örgütlerinin Spirit Havayolları'ndan özür beklentisini havayolu şirketi reddetti.

İddiaya göre dört kişilik Ortadoğulu görünümlü grubun şüpheli hareketleri yolcuları tedirgin etti. Salı günü Baltimore-Washington Thurgood Marshal Uluslararası Havalimanı'nda uçak pistte ilerlerken Paris saldırılarını izleyen gruptan bir erkek yanındaki bayanı tedirgin edince, kadın çocuğunu da alarak uçağın arkasına geçti. Tedirgin olan kadının haber verdiği uçağın güvenlik görevlileri söz konusu gruba yönelerek onlara uçaktan inmeleri gerektiğini söyledi. Pistte kalkışa hazırlanan uçak geri dönerek kapıya yanaştı ve söz konusu dört yolcuyu uçaktan indirdi.

Birkaç saat gözetim altında tutlan grup haklarında hiçbir suçlama yapılmadan salıverildi. Bu olayın ardından özür taleplerini reddeden Spirit havayolları; "Biz hiç bir yolcumuzu ırkı, inancı ve nereli olduğuna göre ayrım yapmıyoruz. Biz bahsi geçen dört yolcuyu uçuş güvenliğine aykırı hareket ettikleri ve mürettebat ile işbirliği yapmadıkları için uçaktan indirdik." diye açıklama yaptı.

TDV kurban