Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

​NATO askerlerinden skandal itiraf

NATO askerlerinin güvenip kendilerine sığındığı mültecileri öldürdüğü ortaya çıktı. Skandal itiraf Polonya askeri Emil Çeçko'dan geldi. Başta Amnesty ve Human Rights Watch olmak üzere batılı kukla insan hakları dernekleri ise Polonyalı askerin dünyayı sallayacak itirafına sessiz kalarak bir başka skandal imza attılar.
​NATO askerlerinden skandal itiraf
16 Şubat 2022 16:36:25
NATO askerlerinin güvenip kendilerine sığındığı mültecileri öldürdüğü ortaya çıktı. Skandal itiraf Polonya askeri Emil Çeçko'dan geldi. Başta Amnesty ve Human Rights Watch olmak üzere batılı kukla insan hakları dernekleri ise Polonyalı askerin dünyayı sallayacak itirafına sessiz kalarak bir başka skandal imza attılar.

Yunanistan'ın deniz yoluyla Avrupa'ya sığınmak isteyen mültecileri öldürme pahasına geri itmesi, Avrupa ülkelerinin sınır güvenlikleri eliyle mültecileri öldürmelerinin yankıları devam ederken, bazı NATO askerlerinin kendilerine sığınmış mültecileri vurarak öldürmesi tam rezalet olarak nitelendi.

NATO üyesi ülkeler içinde Yunanistan güvenlik güçleri özellikle deniz yoluyla ulaşmaya çalışan 3 bin kadar mülteciyi öldürdü. Polonya da mültecilere ateş açarak ve açlığı terk ederek öldürme yoluna gidiyor. Polonya hükûmetinin mültecilere “ateş açma” emrini önce uygulayan sonra da mültecilerin ölümüne dayanamayan Emil Çeçko isimli asker, ülkesinden kaçarak silahıyla birlikte Belarus Cumhuriyeti’ne sığındı.

Belarus Cumhuriyeti’ne sığınan Emil Çeçko, Mültecilere yönelik Polonya hükûmeti ve ordusunun işlediği vahşeti bütün dünya ile paylaştı.

Online basın toplantısı düzenleyen Çeçko, Üstlerinin verdiği emir doğrultusunda kendisinin de mültecilerin üstüne direkt ateş açtığını kabul etti. Kendisi ile aynı takımda olan başka askerlerin de ateş ettiğini söyleyen Çeçko, üç askerin daha ismini verdi.

Uluslararası bir katliam ve vahşet deşifre edilmesine rağmen Batılı haber ajansları ve medya kuruluşları bu olayı görmezden geldi.

Kendini insan hak ve hürriyetlerine adayan ve insan hakları ihlallerinin peşinde koştuğunu iddia eden Amnesty ve Human Rights Watch aylardır bu olaya karşısında sağır ve dilsiz davranıyor.

Emil Çeçko’ya sahip çıkan Belarus İnsan hakları derneklerinden olan Sistemik İnsan Hakları Merkezi Başkanı Dimitri Belyakov, “Batı’da kurulu bulunan insan hakları örgütlerinin bu olaya karşı suskun kalmasını şaşkınlıkla karşılıyor. Belyakov, başta Amnesty ve Human Rights Watch olmak üzere Batı dünyasında kurulu bulunan insan hakları örgütlerinin bu suskunluğuna isyan ederek şunları söyledi, “İnsan hakları ve insan canı, siyasete, parasal ilişkilere feda edilecek kadar değersiz değildir. İnsan, her şeyden üstündür. Ve maalesef Avrupalı partnerlerimiz, insan hakları konusunda Batı’ya hizmet etmeyen hiçbir konu ile ilgilenmediklerini bir kez daha gösterdiler. Bu durum aslında bütün insanlık için utanç verici üzücü bir durum.

Sistemik İnsan Hakları Merkezi yöneticilerinden Vüsal Cabbarov ise haber sitemize yaptığı özel açıklamada, Batılı insan hakları derneklerinin bu suskunluklarının bir ahlak sorunu olmakla birlikte diplomasideki kırılma noktalarından olan casus belli’nin casus Çeçko versiyonudur” diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Maalesef şu anda bütün Batı dünyası ve batılıların egemen olduğu ülkelerde bir casus Çeçko suskunluğu ve utancı var. Burada NATO’ya üye olan bir ülkenin askerleri emir komuta zinciri içerisinde zavallı mültecilere doğrudan ateş açıyor, bazıları ölürken bazıları yaralanıyor. Ama nedense Batı dünyası bu konudan haberiz oluyor.

Batı’daki insan hakları derneklerine dikkat edin, tamamı cinsiyet özgürlüğü gibi cinsel azınlıklara daha çoık hassasiyet gösteriyorlar. Bu bir ideolojik tutumdur. Cinsel sapmaları savunmak ve onun yayılmasını sağlama çalışmak ideolojik sapma durumudur. Bunlar insan hakları örgütleriyiz diyorlar ama mesala Çeşkov konusunu kimse sahiplenmedi. Kimse gelip sormadı Çeçko'yu. Bu teşkilatlar eğer Çeçko. ile görüşmüyorlarsa, çalışmıyorlarsa ortada Casus Çeçko durumu söz konusu. Genel insan haklarını korumuyorlar bunlar. Demek ki başkası veya başka amaç için çalışıyorlar.”

Muhabirler, Çeçko’un uluslararası basın toplantısına baştan sona kadar aktif olarak katılımda bulunarak Polonya askerleri tarafından mültecilerin öldürüldüğü vahşeti tüm detayları ile Emil Çeçko’dan sordu.

Geçtiğimiz aylarda Belarus üzerinden Polonya sınırını geçerek Avrupa’ya sığınmak isteyen mültecilerden 7 tanesi Polonya tarafında öldürülmüştü. Akabinde yine Polonya topraklarında bir çoğu da yaralı olarak bulunmuştu.