Dolar (USD)
32.26
Euro (EUR)
34.64
Gram Altın
2395.72
BIST 100
10336.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

NATO'dan dikkat çeken Finlandiya ve İsveç açıklaması

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanımladığını bildirdi.
NATO'dan dikkat çeken Finlandiya ve İsveç açıklaması
15 Haziran 2022 13:52:56
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Finlandiya ve İsveç'in PKK'yı terör örgütü olarak tanımladığını bildirdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel’deki NATO karargahında bugün başlayacak ve iki gün sürecek NATO Savunma Bakanları Toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Finlandiya ve İsveç'in NATO'ya üyelik başvurularını "tarihi karar" olarak değerlendiren Stoltenberg, Türkiye'nin bazı spesifik konularda güvenlik endişelerini ifade ettiğini hatırlatarak, şöyle devam etti:

'Türkiye'nin endişelerini ele almamız gerekir'

"Türkiye'nin güvenlik endişeleri özellikle terörle mücadele konusunda. Türkiye'nin terör örgütü PKK ile ilgili endişeleri meşru endişelerdir. PKK, NATO müttefikleri, Avrupa Birliği, aynı zamanda Finlandiya ve İsveç tarafından bir terör örgütü olarak tanımlanmıştır. Oturup Türkiye'nin endişelerini ele almamız gerekir. Şu anda yaptığımız bu. Finlandiya ve İsveç'ten gelen harekete geçmeye ve güvenlik endişelerinin giderilmesi için Türkiye ile çalışmaya hazır olduklarına dair sinyalleri ve mesajları da memnuniyetle karşılıyorum."

Stoltenberg, bu meselenin kısa sürede çözülmesini istediğini belirterek, "Ancak bu ne zaman çözülür, söylemek zor." ifadesini kullandı.

Stoltenberg, konunun 29-30 Haziran'da İspanya'nın başkenti Madrid'de yapılacak NATO Zirvesi'nden önce hallolmasını istediklerini ancak bunu kesin olarak söylemenin mümkün olmayacağını dile getirdi.