Dolar (USD)
32.35
Euro (EUR)
34.76
Gram Altın
2393.91
BIST 100
10265.65
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nerede mazlum varsa İHH orada

İHH İnsani Yardım Vakfı Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, vakıflarının 136 ülkede yardım yapabilecek şekilde organize olduğunu, bu yıl Ramazan Ayı'nda kurdukları 75 ekiple 105 ülkede çalışma yaptıklarını açıkladı
Nerede mazlum varsa İHH orada
08 Haziran 2016 10:25:00
İHH İnsani Yardım Vakfı Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Aynacı, vakıflarının 136 ülkede yardım yapabilecek şekilde organize olduğunu, bu yıl Ramazan Ayı'nda kurdukları 75 ekiple 105 ülkede çalışma yaptıklarını açıkladı

İSMAİL ZELVİ

Avrupa'da Boşnak katliamının yaşandığı 1992 yılında, mazlumlara yardım için kurulan İHH İnsani Yırdım Vakfı her yıl olduğu gibi bu yılda iyilik seferberliği başlattı.

İHH İnsani Yardım Vakfı yardımlardan sorumlu başkan yardımcısı Hasan Aynacı, vakıflarının 136 ülkede yardım yapabilecek şekilde organize olduğunu, bu yıl ramazan ayında kurdukları 75 ekiple 105 ülkede çalışma yapacaklarını açıkladı.

İHH mensuplarının dünyada mazlumların sesi olmak için kendilerini adadığını belirten Aynacı, "Her zaman hakkın ve adaletin yanında, din, dil, ırk ayrımı gözetmeden, sadece mazlumiyet ve ihtiyaç sahiplerini hedef alarak çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz" dedi.

Ramazan paylaşmaktır

Ramazan çalışmalarında hedeflerinin insanların anlık ihtiyaçlarının giderilmesinden çok öte olduğuna vurgu yapan Aynacı sözlerini şöyle sürdürdü; "Biz öncelikle mazlumlara ulaştırılmak üzere bize teslim edilen emanetleri en iyi şekilde yerlerine ulaştırıyoruz. Ramazan vesilesiyle bir bölgeye gittiğimizde o bölgenin neye ihtiyacı olduğunu ve bizim neler yapabileceğimizi programlıyoruz. Ramazanda hem kardeşlerimizle halleşmek, onların dertleriyle dertlenmek hem onların yaşamış oldukları zorlukları onlarla paylaşabilmek, onların sofrasında onlarla beraber olabilmek sıkıntısı olanların sıkıntısını sevinci olanların da sevincini paylaşabilmek istiyoruz"

İslam dünyası kan ağlıyor

5 yıldır Suriyelileri yalnız bırakmamak için çalıştıklarını belirten Aynacı, "Doğu illeri ağırlıklı olmak üzere 25 farklı şehirde mobil aş evleriyle 47 bin kişiye iftar vereceğiz. 88 ekip 420 kişiyle 1 ay boyunca 1 buçuk milyona yakın kişinin sofrasına aş katılacak. Suriyelilerin sıkıntılarını yerinde gidermek istiyoruz. Kilis'te 35 bin kapasiteli bir yemekhanemiz var. Reyhanlı ve Kilis'te 80 ila 100 bin Suriye ekmeği imal ederek savaş bölgelerine gönderiyoruz. Halep ve İdlip'in kırsalında, Hama, Humus, Doğu Gota gibi bölgelerde 500 ila 4 bin kişilik arasında birçok mutfak kurduk. Gazze'de insanların yüzde 60'ı yardımlarla yaşıyor. 5 bin kumanya dağıtacağız. Çad'daki sıkıntılar gündeme gelmiyor. Myammer bölgesindeki Arakanlı kardeşlerimizin, Balgladeşte Arakanlı mültecilerin Pakistan'da sel ve depremden zarar gören insanların sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Balkanlar bizim kuruluş yerimiz. Bosna Hersek, Makedonya, Karadağ, Kosova, Arnavutluk, Bulgaristan'da soydaşlarımızın yaşadıkları bölgelerde programlar düzenliyoruz. Afrika'nın en fakir ülkeleri listesinde maalesef Nijer, Burgine Faso'dur, Somali'dir krizlerin bir türlü bitmek bilmediği bu coğrafyalarda da çalışmalarımızı yapacağız. Yine bize belki mesafe olarak çok uzak olan ama kalpleri bizlerle beraber olan Latin Amerika ülkelerinde de ramazanı beraber yapmaya çalışacağız. Arkadaşlarımız Cubite, Haiti, Brezilya'ya gidecekler orada da bu çalışmalarımızı yürüterek hem Türkiye'deki Müslümanların selamını ileteceğiz" şeklinde konuştu.

Çad'da tarım okulu

Dünyanın çeşitli coğrafyalarında sıkıntıların çok farklı olduğu için çözümlerinde farklı olabileceğini vurgulayan Aynacı, "Bazı balkan ülkelerinde Müslümanlar baskı altında, Afrika'da fakirliğin sıkıntısı 100 sene önce emperyalistlerin oluşturdukları sömürü sistemi devam ediyor. Suriye'de savaş var. Filistin'de işgal ve abluka, birçok sorun devlet eliyle çözülür ancak biz STK olarak bazı şeyleri değiştirmek istiyorum. Günlük yardımlarla sorunlar çözülmüyor. Somali'de tarım okulumuz var. İnsanlara verimli ürün yetiştirmesini öğretiyoruz. 20 öğrenci ile başladığımız bu proje Somali'de en kaliteli Ziraat Fakültesine dönüştü. Pakistan'da yetimlere yönelik çalışmadan ülkenin ilk üçe giren, en saygın üniversiteye devam eden öğrencilerin yetiştiği okulu kurduk. Filistin'de kurduğumuz 1500 öğrencili tasarım okulu sayesinde birçok Filistinli internetten grafik, dizayn işleri yaparak geçimini sağlama konumuna geldiler" şeklinde konuştu.