Dolar (USD)
32.21
Euro (EUR)
35.10
Gram Altın
2466.59
BIST 100
10162.27
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Netanyahu kontrolü kaybetti! Kendi halkına saldırmaya başladı

02 Kasım 2023 10:24:19
İşgalci İsrail, Gazze'ye düzenlediği kara saldırısı denemelerinde başarısızlığa uğrarken, çok sayıda askeri Kassam Tugayları tarafından öldürüldü. Başarısızlıklarının ardından yoğun tepki toplayan Netanyahu Hükümeti bu sefer kendi halkına saldırmaya başladı

7 Ekim'den bu yana abluka altına aldığı Gazze'de sivilleri katleden işgalci İsrail, katliamlarına aralıksız devam ederken dünyadan yoğun tepkiler gelmeye başladı. Özellikle Batılı ülkelerde sokaklara inen insanlar çeşitli gösteri ve protestolar düzenlerken, bu protestolara bazı Yahudi cemaatleri de katılım gösterdi.

Dünyanın farklı yerlerinde katliamın durması için insanlar sokağa dökülürken bu gösterilere İsrail'de yaşayan Yahudilerde katılmaya başladı. Özellikle Netanyahu'nun başarısızlığının ardından destek giderek azalırken hem ordu içinde hem de sokaktaki insanlar isyan etmeye başladı.

İsrail polisi sokak ortasında Yahudileri dövdü

Azalan desteği geri kazanmak için propaganda faaliyetlerine başlayan Netanyahu Hükümeti, asker ve polisleri sokaklara salarak kaybedilen desteği geri kazanmak için faaliyetlere başladı.

Sokaklara inen işgalci İsrail askeri ve polisi gittikleri çoğu yerden kovulurken ciddi tepkilerle karşılaştı. Yaşanan bu olaylar kameralara yansırken sosyal medyada büyük gündem oldu. Son olarak ise sosyal medya platformu X'te yayınlanan bir görüntülerde İşgalci İsrail polisine tepki gösteren bir Yahudi, İsrail polisi tarafından sokak ortasında dövüldü.