Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2393.77
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Netanyahu'ya tepkiler büyüyor: Dışarı çık ve özür dile!

11 Ekim 2023 14:44:24
Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e karşı başlattığı tarihi operasyon sonrasında Netanyahu'ya tepkiler katlanarak büyüyor. Netanyahu hükümetinin düşmesine ise büyük olasılık olarak bakılıyor.

Netanyahu'nun Hamas baskınını kontrol edememesi ve Mossad'ın operasyonu öngerememesi hükümete karşı büyük tepkilere neden olurken, yönetimde Lapid seçeneği ön plana çıktı. Netanyahudan sonra en güçlü aday muhalefet lideri olan Lapid, iki devletli çözüm önerisini savunuyor.

Lapid'in daha önce İsrail ve Filistin'e yönelik yaptığı açıklamada "Filistinlilerle, iki halk için iki devlet temelinde bir anlaşma sağlanması İsrail’in güvenliği, ekonomisi ve çocuklarının geleceği için doğru olandır" ifadelerini kullanmıştı.

İsrailli bir adam canlı yayında İşgalci İsrail'in siyonist başkanını Netenyahu'ya seslenerek" Netanyahu , dışarı çık ve özür dile, Netanyahu'nun derhal, hemen halkın önüne çıkmasını ve kız kardeşimin evinde diri diri yanmasına izin verdiğim için özür dilemesini talep ediyorum! Hapishanenizde binlerce insan öldü" açıklamasında bulundu.