Dolar (USD)
32.20
Euro (EUR)
35.01
Gram Altın
2521.30
BIST 100
10727.45
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nihayet kendini savundu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı eylemlerinde attığı twittlerle ön plana çıkan Öykü Ajans sahibi Necati Özkan'a iş verilmesini şöyle savundu: "Karşıt fikre sahip şahıs ve kurumlara gösterilen eşit ve tarafsız yaklaşım!"
Nihayet kendini savundu
23 Temmuz 2013 00:00:00
Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gezi Parkı eylemlerinde attığı twittlerle ön plana çıkan Öykü Ajans sahibi Necati Özkan'a iş verilmesini şöyle savundu: "Karşıt fikre sahip şahıs ve kurumlara gösterilen eşit ve tarafsız yaklaşım!"

DEMHAT DEMİR

"Gezi Olimpiyatları" ve "Öykü'cü Bakan" haberlerimiz üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç avukatları aracılıyla tekzip metni gönderdi. İşte Kılıç'ın gönderdiği tekzip metni:

"Haberde yer alan; Müvekkilin, "17. Akdeniz Oyunları'nın reklam hakkının, hakkında '.alıntı proje' iddiası bulunan Öykü Ajans'a verilmesi için Sayın Başbakan'ı ikna ederek projeyi onaylattığı" iddiası, inandırıcılıktan uzak, Müvekkilin şahsına ve siyasi kişiliğine yönelik haksız ve dayanaktan yoksun bir iddiadır.

Müvekkilin projenin kabulü safhasında rol oynaması söz konusu olmadığı gibi; reklam hakkının kullandırılmasına yönelik iş, organizasyonun gerçekleşmesinden aylar öncesinden Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü'nce ilgili firmaya verilmiş, proje hazırlık çalışmaları bizatihi koordinatörlük aracılığıyla yürütülmüş ve hayata geçirilmiştir.

Oyunlarda kullanılan kreatif görsellerin çalıntı olduğu iddiası noktasında ise, gerek müvekkile gerekse koordinatörlüğe herhangi bir sorumluluk atfedilmesi fiilen ve hukuken olanaklı değildir.

Zira, bu konuda adı geçen ajanslar arasında devam ettiği haber içeriğinden anlaşılan bir yargılama mevcut olup; tartışmaların, taraf sıfatı bulunmayan müvekkil ile ilişkilendirilerek onun üzerinden sürdürülmesi yersiz, hukuksuz ve hakkaniyete aykırıdır.

Söz konusu haberle hukuka ve mevzuata aykırı herhangi bir karar, işlem veya eylem bulunmadığı ve kamı zararı da söz konusu olmadığı halde kamuoyunda aksi yönde intiba uyandırılmak istenilmiştir. Böyle bir aykırılığın ve zararın doğduğunun iddia edilmesi durumunda iddia sahibi bu iddiasını ispatla yükümlüdür.

Eleştiri konusu yapılan karşıt fikre sahip şahıs ve kurumlara gösterilen eşit ve tarafsız yaklaşımım farklı yönlere çekilerek, müvekkilin güvenilirliğinin ve siyasi duruşunun sorgulanmasına neden olacak şekilde çıkarımlarda bulunulması, habercilik anlayışıyla bağdaşmamaktadır. Gazetenizden haber verirken objektif yaklaşımın benimsenerek basın ahlak kurallarına özenle uyulması beklenmektedir.

Gerçeğe aykırı yazı nedeniyle okuyuculardan özür dileyerek gerçekleri düzeltilmiş şekliyle yansıtmak Basın Kanunu'nun 14. Maddesi gereğince gazetenizin görevidir. "

TDV kurban