Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Norveçli doktor Türk halkına seslendi

10 Şubat 2024 09:23:47
16 yıl Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, Türk halkına seslendi.

Şifa Hastanesi’nde 16 yıl çalışmış olan Norveçli ünlü doktor Mads Gilbert, Fokus+’a verdiği röportajda Gazze’de durumun felaket seviyesinde olduğunu söyledi.

Uluslararası Adalet Divanı’nın, İsrail’in sivillere yaptığı saldırıyı acilen durdurması gerektiği kararının ardından Gazze’deki insani durumun çok daha kötüleştiğini de ekledi.

Tıbbi ihtiyaçlar had safhada

Güvenilir istatistiklere de değinen Dr. Gilbert, İsrail tarafından öldürülen 27 bin sivilin yaklaşık 11 bininin çocuk olduğunu ifade etti. Gazze’deki gıda, su, barınak, kıyafet, ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyaçlarının had safhada olduğunu belirtti.

UNRWA’ya verilen desteğin kesilmesinin aslında daha fazla Filistinli sivili öldürme yolunda bir adım olduğunu söyledi.

Türk halkına seslendi

Türkiye özelinde uluslararası kamu oyuna bu konuda ellerinden ne geliyorlarsa yapmalarını, edebildikleri her alanda mücadele etmeleri çağrısında bulunan Gilbert şu cümleleri kullandı:

"Türk dostlarım! Gazze'deki bu tarihi çaresizlik ve soykırıma karşı ne yapabiliriz? Her birimiz bir şey yapabilir. Bir STK katılın, gösterilere gidin, şiir yazın, şarkı söyleyin. Filistin halkına verilen büyük küresel desteğe bir katkıda bulunun ve liderlerinize daha fazlasını yapmalarını söyleyin".

VF kat sağ