Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Nur Serter'den Başbakan Davutoğlu'na IŞİD yanıtı

CHP'li vekil Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik yaptığı IŞİD eleştirisini yanıtladı.
Nur Serter'den Başbakan Davutoğlu'na IŞİD yanıtı
29 Eylül 2014 16:18:00
CHP'li vekil Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik yaptığı IŞİD eleştirisini yanıtladı.
CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine yönelik sözlerine cevap verdi. Nur Serter, cevabında şu ifadeleri kullandı;
"BAŞARISIZ DIŞ POLİTİKA HEZİMETİNİ TÜRBANLA ÖRTMEYE ÇALIŞMIŞTIR"
"12 yıllık AKP geleneğine sadık kalarak, yalan, iftira ve karalama destanı haline getirdikleri, çiğnenmekten çürümüş İkna Odası sakızı ile aylardır terör örgütü diyemediği IŞİD'le olan ilişkilerini ve Türkiye'yi Orta Doğu Bataklığına sürükleyen dengesiz ve başarısız dış politika hezimetini türbanla örtmeye çalışmıştır. Ancak, ne 9 yaşındaki kız çocuklarının, çocukluklarını gasp eden türban, ne de 15 yıllık İkna Odası sakızı, bu olumsuz gerçekleri örtemeyecektir. Ben, yaşamım boyunca gerici ve bölücü terör örgütleriyle aynı yolda yürümedim. Onlarla gizli toplantılar yapmadım, onlara maddi yardımda bulunmadım, kimsenin dizi dibine çöküp emir ve talimat almadım" diye konuştu.
DAVUTOĞLU'NDAN SERTER'E: IŞİD'Cİ ARIYORSA SAĞINA BAKSIN
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Samsun'da yaptığı konuşmasında 28 Şubat döneminde İstanbul Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapan CHP Milletvekili Nur Serter'i üstü kapalı işaret ederek, "Ortaöğretimde başörtüsüne özgürlük getirdik diye diyor ki 'Bunlar IŞİD'ciler gibi davranıyor'. Bunu bize söylüyor. Şimdi buradan Sayın Kılıçdaroğlu'na sesleniyorum. Eğer IŞİD'ci arıyorsa sağına baksın bir hanımefendi görecek. 28 Şubat'ta ikna odalarında bu milletin aziz evlatlarını süründüren bir hanım görecek. IŞİD zihniyeti, ikna odalarını kuranlardır." demişti.
Nur Serter, konuşmalarına şöyle devam etti;
"ÇOK TEHDİT ALDIM AMA TEHDİTLERDEN KORKMADIM"
"Yönümü belirleyen her zaman Atatürk ilkeleri ve 6 ok oldu. Çok tehdit aldım ama tehditlerden korkmadım, geri adım atmadım ve susmadım, susmayacağım. Her zaman inandıklarımı savundum ve savunmaya devam edeceğim.
"İŞTE BU NEDENLE CHP'LİYİM"
İşte tam da bu nedenle Cumhuriyet Halk Partiliyim. Atatürk ilkelerini, Laikliği, Anayasa Mahkemesi kararlarını savunmayı ve bir üniversite yöneticisi olarak uygulamayı teröristlik ilan eden bir Başbakan'ın varlığı bile Türkiye'nin nasıl bir maceraya sürüklendiğinin en açık göstergesi olmuştur. Başbakan'a göre yüksek yargı organlarının kararlarını uygulamak, Anayasanın değiştirilemez maddelerine, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı kalmak ve laik eğitimi savunmak terörizm, küçücük çocukları din istismarı ile ayrıştırmak ve 9 yaşında, o çok övündüğü türbanlama eylemi ile ideolojik bir kalıbın kıskacına almak özgürlüktür.
"AKP'NİN YENİ TÜRKİYE'SİNİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEKTEDİR"
Bu anlayış, AKP'nin Yeni Türkiye'sini gözler önüne sermektedir. Başbakan yaptığı konuşma ile şahsımı açıkça hedef göstermiştir. Bunu tarihe bir not olarak düşüyor ve kamu oyunun dikkatlerine sunuyorum. Ayrıca Başbakan'ı, kişileri hedef gösteren, kışkırtıcı nefret söylemlerine ve gerçek dışı beyanlarına son vermemesi halinde altından kalkamayacağı bir sorumluluğun altına gireceği konusunda da uyarıyorum"