Dolar (USD)
32.16
Euro (EUR)
34.89
Gram Altın
2474.52
BIST 100
10158.63
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Odatv'den büyük çarpıtma

İnternet haber sitesi karanlık Odatv, Katar ile ilgili haberde öyle bir çarpıtmaya imza attı ki, pes dedirtti.
Odatv'den büyük çarpıtma
13 Haziran 2017 19:51:00
İnternet haber sitesi karanlık Odatv, Katar ile ilgili haberde öyle bir çarpıtmaya imza attı ki, pes dedirtti.

Manşetinde "Katar'dan terör itirafı" yazan Odatv'nin haberinin içinden ise bu başlıkla ilgili tek kelime çıkmadı. "ABD'nin isteği ile barış için arabuluculuk" faaliyeti cümlesini terör itirafı olarak göstermeye çalışan Odatv eleştiri konusu oldu.

"At başlığı gitsin, nasılsa kimse içeriği okumuyor" düşüncesiyle yapıldığı anlaşılan haber dikkatli okuyucuları çileden çıkardı. Katar'ı terörle ilişkilendirmek ve Türkiye'nin dış politikasını eleştirebilmek adına yapılan çarpıtma ibret vesikası olarak yerine aldı.

Odatv'nin haberinin içinde geçen ifadeler ise şunlar:

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan Mutlaq al-Qahtani Al Jazeera televizyonunda yaptığı açıklamada, "Amerika Birleşik Devletleri Hükümeti'nin isteği doğrultusunda bazı grupları topraklarımızda misafir ettik" dedi. Al-Qahtani, ayrıca "Katar'ın açık kapı politikasının bir parçası olarak müzakereleri kolaylaştırmak, arabulucuk yapabilmek ve bölgeye barış getirebilmek için bu gruplara evsahipliği yaptık" açıklamasında bulundu.

Al Jazeera İngilizce'de yer alan habere göre, Al-Qahtani, Katar "Amerika Birleşik Devletleri, Taliban ve Afganistan arasında müzakerelerin sürdürülebilmesi için faaliyetlerde bulunuyordu" dedi.

Al-Qahtani şu an Katar'a yönelik yapılan terörizme destek suçlamaları ile uygulanan ambargonun ise, "Terörizmle mücadele için olmadığını, Katar'ın aktif ve bağımsız dış politikasını değiştirmek için yapıldığını" belirtti.