Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2392.34
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öğrenciler becerilerini artırıyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni medya okuryazarlığı konusunda ‘Erasmus Plus’ projesinde bir araya geliyor. Projeye, Türkiye ve yurtdışından 2 ülkeden 3 ayrı eğitim kurumu katılıyor.
Öğrenciler becerilerini artırıyor
27 Eylül 2019 09:16:00
Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni medya okuryazarlığı konusunda ‘Erasmus Plus’ projesinde bir araya geliyor. Projeye, Türkiye ve yurtdışından 2 ülkeden 3 ayrı eğitim kurumu katılıyor.

Selami ÇELEBİ İZMİR

İzmir Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, EÜ'si İletişim Fakültesi’nin ortaklığında hazırlanan “New Media Literacy for School and Special Education/ Okullarda ve Özel Eğitimde Yeni Medya Okuryazarlığı” başlıklı uluslararası proje, başvurduğu kategoride, 284 proje arasından hibe almaya hak kazandı. Projeyi, Türkiye’den; Ege Üniversitesi, Bornova Anadolu Lisesi ve Tülay Aktaş İşitme Engelliler Okulu yaşama geçirirken yurtdışı ortaklarını ise İtalya Floransa Üniversitesi, Hollanda Amsterdam Üniversitesi ve her 2 ülkeden 3 ayrı eğitim kurumu oluşturuyor.

Ekibin ilk toplantısı

Projede, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü’nden; Doç. Dr. Özgür Köseoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Deniz Maden, Doç. Dr. Nahit Erdem Köker ve Doç. Dr. Mine Yeniçeri Alemdar araştırma ekibi olarak yer alıyor. Ekibin ilk toplantısı, EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ve Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Araştırma ekibi daha sonra Prof. Dr. Dilek Takımcı’yı makamında ziyaret ederek proje detayları hakkında bilgilendirdi.

Proje 12 ay sürecek

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alemdar, “Projenin temel amacı, öğrencilerin yeni medya okuryazarlık becerilerinin artırılmasında kritik bir aracı rolüne sahip olan öğretmenlerin, bu aracılığı en iyi şekilde gerçekleştirebilmeleri için yeni medya okuryazarlık becerilerini uluslararası etkileşim yolu ile geliştirmektir. Proje 12 ay sürecek” dedi.

Projenin 5 yurtdışı ortağı var

Dr. Öğr. Üyesi Deniz Maden, “ Yeni medyaya ilişkin sorun ve fırsatların ortak özellikleri ayrıca dijital kültürün sınır tanımayan doğası sebebiyle tasarlanan proje konsorsiyumu 5 yurtdışı ortağı ile İtalya ve Hollanda’daki üniversiteler ile eğitim kurumlarını içeriyor. Hollanda’dan ‘Universiteit Van Amsterdam’ ve ‘Koninklijke Kentalis Guyotschool voor VSO’, İtalya’dan ise ‘Assisi Internatıonal School’ ve ‘Fondazione Patrizio Paoletti Per Lo Sviluppo E La Comunicazione’ üniversite ve eğitim kurumları ile ortaklık yapısı içinde bulunuyoruz” dedi.

Hedef öğrencilere dokunabilmek

Proje, orta ve lise öğrenimi veren okulların yanı sıra, özel eğitim ihtiyacı olan okullardaki öğretmen ve öğrencilere de ulaşmayı hedefliyor. Özellikle, dezavantajlı grupta yer alan öğrencilerin toplumsal ve sosyal katılımının sağlanması, yaşam kalitelerini artırma ve gelecekte sahip olacakları dijital yeterlilikler ile istihdam olanaklarının desteklenmesi ise projenin beklenen sonuçları arasında yer alıyor.