Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.59
Gram Altın
2389.32
BIST 100
10045.74
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öğrencilere iş fırsatı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülecek olan Sosyal Çalışma Programı’nın başvuru tarihi başladı. Üniversiteli gençleri İŞKUR’un internet sitesi üzerinden 25-28 Haziran tarihleri arasında müracaat yapabilecek.
Öğrencilere iş fırsatı!
26 Haziran 2019 00:01:00
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından yürütülecek olan Sosyal Çalışma Programı’nın başvuru tarihi başladı. Üniversiteli gençleri İŞKUR’un internet sitesi üzerinden 25-28 Haziran tarihleri arasında müracaat yapabilecek.

Ezgi ÇelikAnkara

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, İŞKUR tarafından uygulanacak Sosyal Çalışma Programı’nın detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Programın, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından biri olacağını aktaran Selçuk, üniversite öğrencilerinin çalışma hayatıyla tanışmalarını ve onlara çalışma disiplini kazandırmayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Selçuk, Sosyal Çalışma Programları (SÇP) için başvuruların 25 Haziran 2019 tarihinde başlayacağını ve 4 gün süreceğini duyurdu.

Günlük 67,36 TL verilecek

Açıköğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencileri hariç olmak üzere akademik ortalaması 2 ve üzeri olan bütün üniversite öğrencilerinin programa başvurabileceğini açıklayan Selçuk, başvuruların İŞKUR’un internet sitesi üzerinden kabul edileceğini belirtti. Öğrencilerin programa katıldıkları her bir gün için 67,36 TL ödeme almaya hak kazanacağını kaydeden Selçuk, katılımcıların çalıştıkları süre kadar emekliliklerine etki edecek sigortalarının karşılanacağını ifade etti. Sosyal Çalışma Programlarının, gençleri geleceğe hazırlamayı hedefleyen yeni aktif işgücü piyasası araçlarından biri olacağını aktaran Selçuk, “Bu program sayesinde gençlerimiz yaz tatillerini, sosyal sorumluluk bilinçlerini artırıp verimli bir şekilde değerlendirecekler. Ayrıca cep harçlıklarını çıkaracaklar ve emekliliklerine sayılacak sigortalılıkları yapılacak” dedi.

Program süresi 3 ay

Sosyal Çalışma Programı’nın Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında, 3 ay süreyle düzenleneceğini kaydeden Selçuk, program süresinin öğrencilerin tatil süresince kendilerine zaman ayırabilmeleri için haftada 3 gün ile sınırlandırıldığını ifade etti. Bakan Selçuk, “Temmuz ayı itibarıyla başlayacak Sosyal Çalışma Programları ile asıl maksadımız üniversite öğrencisi gençlerimizin iş hayatına girişlerinde en az teknik beceriler kadar önemli olan; takım içinde çalışma, organize olabilme, iletişim kurabilme, analitik düşünme gibi sosyal becerilerini geliştirerek mezun olduktan sonra iş hayatına girişlerini kolaylaştırmaktır. Bu programla öğrencilerimiz toplumsal faydanın yüksek olduğu hizmetlere katılarak iş tecrübesi edinmiş olacaklar” diye konuştu.