Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2392.20
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Öğrencilere vergisiz telefon başvuruları başladı

Öğrencilere vergisiz cep telefonu, bilgisayar satışı ve 10 GB internet desteği için başvurular başladı.
Öğrencilere vergisiz telefon başvuruları başladı
15 Kasım 2023 10:31:39
Öğrencilere vergisiz cep telefonu, bilgisayar satışı ve 10 GB internet desteği için başvurular başladı.

Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Genç Teknoloji Destek başvurularının başladığını duyurdu. Vergisiz cep telefonu başvuruları için önemli detaylar belirlendi. İşte 2023 vergisiz cep telefonu başvuru ekranı ve şartlarına ilişkin detaylar:

Vergisiz Telefon Desteği Resmi Gazete'de

Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğe göre, satın alma tarihi itibariyle 26 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve açık öğretim programları hariç bir yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler başvuru yapabilecek.

Başvuru Şartları:

Satın alınan teknolojik cihaza ait elektronik ortamda düzenlenen faturanın bulunması gerekiyor.

Faturanın destek alacak öğrencinin adına düzenlenmiş olması ve Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasını içermesi şartı aranacak.

Bildirilen IBAN numarasının öğrenciye ait olması zorunlu olacak.

Başvuru Süreci:

Teknolojik cihaz desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden başvuru yapacak. Kimlik doğrulaması ile yapılacak başvuruda, gerekli bilgilerin eksiksiz ve doğru bir şekilde sisteme girilmesi gerekecek.

Başvuru Sonrası İşlemler:

Başvuruların değerlendirilmesi sonrasında şartları sağlamayan başvurular reddedilecek ve bilgilendirme sistem üzerinden bilgi verilecek. Başvurunun kabul edilmesi durumunda, mobil telefon cihazının nihai satış bedelinin belirli bir oranı öğrencinin belirttiği IBAN numarasına aktarılacak.

İnternet Desteği Başvuru ve Şartları:

İnternet desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sisteminden gerçekleştirecek. Bu başvurularda açık öğretim programları hariç yükseköğretim programına kayıt, 26 yaşından gün almama ve destekten yararlanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması gibi şartlar aranacak.

Destek Tutarı ve Kullanım Süresi:

Her öğrenci bir defaya mahsus olmak üzere kullanabileceği teknolojik cihaz destek tutarı toplamda en fazla 5 bin 500 TL olacak. Bu destek kapsamında alınan mobil telefon cihazları, destekten yararlanma tarihinden itibaren en az 2 tam yıl süreyle sadece destekten yararlanan tarafından kullanılabilecek.

Örnek Telefon Modelleri ve Fiyatları

Samsung Galaxy A31: 9.499 TL

Huawei Nova 9 SE: 9.399 TL

Xiaomi Redmi Note 12S: 9.452 TL

Realme 10 128 GB: 9.499 TL

Vivo Y35: 9.248 TL

Oppo A91: 8.999 TL

Poco M3 Pro 5G: 8.999 TL

(Telefon fiyatları satış kanallarına göre değişiklik gösterebileceğinden net fiyat bilgisi için cep telefonu markalarının resmi internet sitelerini ziyaret ediniz.)