Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Oğuzeli marka ilçe olacak

​Gaziantep Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç'tan gazetemize nezaket ziyareti.
Oğuzeli marka ilçe olacak
12 Aralık 2023 14:34:11
​Gaziantep Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç'tan gazetemize nezaket ziyareti.

Medya Grup Başkanımız Ahmet Zeki Gayberi’ye Oğuzeli’nde yaptıkları hizmeti anlatan Kılıç, Oğuzeli narı ve Ezogelin çorbasının coğrafi işaretini aldıklarını belirterek, “Belediye olarak kurduğumuz tesislerde geleneksel usullerle ürettiğimiz nar ekşisini “Narelim” markasıyla internet üzerinden de satışa sunduk. Yaptığımız hizmetler ve hazırladığımız projelerle ilçemizi bir marka haline getirme hedefindeyiz” ifadesini kullandı.

Coğrafi işaretli ürünler

İki dönemdir Oğuzeli Belediye Başkanlığı yapan ve 24 Mart yerel seçimlerinde de MHP adayı olarak Belediye Başkanlığına aday olan Mehmet Sait Kılıç, Türk Patent ve Marka Enstitüsü’ne coğrafi işaret için yaptıkları başvuru sonucunda nar, nar ekşisi, Ezo Gelin çorbası, Ezo Gelin bebek ve kurutmalık sebzelerin Oğuzeli adına tescillendiğini söyledi.

İki OSB kurulacak

Oğuzeli ilçesiyle Gaziantep merkez arasındaki mesafenin 15 kilometre olması dolayısıyla, ilçelerinin Büyükşehir’e göç verdiğini dile getiren Başkan Kılıç, tersine göç için çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “Oğuzeli’ni 2 büyük organize sanayi sitesinin yapım çalışmaları devam ediyor. Kurulacak olan mobilyacılar ve ayakkabıcılar sanayi sitelerinde çok sayıda insanımız istihdam edilecek. Yerel seçimlere ilçemizi daha da geliştirecek projelerimizle hazırız” diye konuştu.

Milat Medya Grup Başkanı Ahmet Zeki Gayberi ve Reklam Müdürümüz Mehmet Sena Akkaya, Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek yerel seçimlerde başarı dileklerini iletti.