Dolar (USD)
32.38
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2395.14
BIST 100
10245.35
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Oktay Kaynarca'dan telefon Adab-ı Muaşeret kuralları

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, telefon numarasının kendisinden izin alınmadan verilmesine tepki gösterdi.
Oktay Kaynarca'dan telefon Adab-ı Muaşeret kuralları
17 Ağustos 2023 15:08:55
Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, telefon numarasının kendisinden izin alınmadan verilmesine tepki gösterdi.

Ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, telefon numarasının izni olmadan paylaşılmasına karşı tepki gösterdi.

"Ben Bu Cihana Sığmazsam" dizisinde Cezayir karakterini oynayan ünlü oyuncu Oktay Kaynarca, sosyal medya hesabından izinsiz olarak telefon numarasının paylaşılmasına karşı rahatsızlığını dile getirdi.

Telefon numaramın iznim olmadan paylaşıldığını ve tanımadığım kişiler tarafından rahatsız edildiğimi belirten Kaynarca, bu duruma tepkisini dile getirdi.

1,8 milyon takipçisinin bulunduğu sosyal medya hesabından "Telefon Adab-ı Muaşereti. Görgü kuralları" diyerek 9 madde sıralayan Oktay Kaynarca, şu ifadeleri kullandı:

"1-Telefon en fazla üç kez çaldırılır. 2-Telefonla arama saatlerine dikkat edilmelidir, çok elzem bir durum yoksa geç veya çok erken vakitlerde aramak uygun değildir. 3-Konuşmalar mümkün olduğunca kısa tutulmalıdır. 4-Aradığınız kişi başka bir görüşmede ise ve hemen size dönmüyorsa konuşmasını bitirip sizi araması beklenmelidir. 5-Görüntülü aramak için aile bireyleri dahil önceden izin istemelidir. 6-Konuşmaların güvensiz ortamlarda ve platformlarda olduğu dikkate alınarak konuşma içeriğine dikkat edilmelidir.7-Konuşma sırasında telefonun kesilmesi durumunda ilk arayanın araması beklenmelidir.

8-Sizden istenen telefon numarası sahibine sorulmadan verilmemelidir. 9-Başkalarının telefon numaralını reklam, promosyon vs adı altında şirketlere vermek ayıp hatta terbiyesizlik."

telefon_79bc98096a131b40aa7c6fce663efdd2.PNG

Oktay Kaynarca kimdir?

Oktay Kaynarca (d. 27 Ocak 1965, İstanbul), Türk oyuncu, yapımcı, senarist ve sunucudur.

Türk televizyon ve sinema dünyasında önemli bir yere sahip olan Oktay Kaynarca, "Kurtlar Vadisi" dizisinde canlandırdığı Süleyman Çakır karakteriyle geniş kitleler tarafından tanındı. Aynı zamanda "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisinde Hızır Çakırbeyli rolüyle de dikkat çekti. Sinemada ise "Yengeç Sepeti" ve "Bumerang Cehennemi" filmlerindeki performansı ile Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller kazandı.

İstanbul doğumlu olan Oktay Kaynarca, Üsküdar Lisesi ve Hopa Lisesi'nde eğitim aldıktan sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Ana Bilim Dalı'ndan mezun oldu. Oyunculuk kariyerine tiyatro sahnelerinde başladı ve zamanla televizyon ve sinemada da kendine yer buldu.

Çeşitli projelerde yer alarak deneyim kazandıktan sonra "Kurtlar Vadisi" dizisi ile büyük çıkışını yakaladı. Süleyman Çakır karakteri, diziye damgasını vurdu ve izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Dizi sonrasında da önemli roller üstlendi ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz" dizisindeki performansı ile büyük beğeni topladı.

Oktay Kaynarca aynı zamanda yapımcılık ve senaristlik alanlarında da etkin rol oynadı. Türk televizyon ve sinemasının tanınmış isimlerinden biri olan Kaynarca, geniş bir hayran kitlesi tarafından sevilmektedir.

BAKANDAN EMEKLİLERE MÜJDE