Dolar (USD)
32.28
Euro (EUR)
34.67
Gram Altın
2381.77
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Kuran'ı oku meali ile birlikte

Her gün hidayet rehberimiz Kur''an-ı Kerim''den bir ayet, alemlere rahmet Peygamber Efendimiz''den (sav) bir Hadis-i Şerif ve bir duayı siz okurlarımızla paylaşıyoruz...
Kuran'ı oku meali ile birlikte
12 Ağustos 2019 10:39:00
Her gün hidayet rehberimiz Kur''an-ı Kerim''den bir ayet, alemlere rahmet Peygamber Efendimiz''den (sav) bir Hadis-i Şerif ve bir duayı siz okurlarımızla paylaşıyoruz...

Günün Ayeti:

Ey insanlar! İşte size Rabb’inizden bir öğüt, kalplere bir şifa ve inananlar için bir rehber ve rahmet kaynağı (olan Kur’an) geldi.

(Yûnus, 10/57)

Günün Hadisi:

Oruç, günahlardan koruyan bir kalkandır. Oruç tutmaya başladığınız zaman, oruçlu kimse kötü söz konuşmasın. Biri ona küfreder, yahut döver-söverse ben oruçluyum desin.

(Bukhari, “Savm”, 9; Muslim, “Sıyâm”, 30)

Günün Duası:

Allahım! Beni işlerin en güzeline ve ahlâkın en güzeline eriştir. Bunlara ancak sen eriştirirsin.

***

Günün Ayeti: Gözler onu idrak edemez ama O, gözleri idrak eder. O, en gizli şeyleri bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır. (En'am, 6/103)

Günün Hadisi: Dul ve fakirlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden veya gündüzleri (nafile) oruç tutup, gecelerini (nafile) ibadetle geçiren kimse gibidir. (Al-Bukhari, "Nafakat", 1; Muslim, "Zühd", 41)

Günün Duası: Allah'ım! Senden iman içinde sağlık, güzel ahlak içinde iman, peşinden rahmet, afiyet, mağfiret ve rıza gelen bir kurtuluş istiyorum. (Hakim, "De'avat", No: 1919)

***

Günün Ayeti: İşte sizin Rabbiniz Allah. Ondan başka hiçbir ilah yoktur. O her şeyin yaratıcısıdır. Öyle ise O'na kulluk edin. O her şeye vekil (her şeyi yöneten, görüp gözeten)dir. (En'am, 6/102)

Günün Hadisi: Dua ibadettir. (Abu Dawud, "Vitir", 23 )

Günün Duası: Allah'ım! Senden hayırlı olan işleri yapmayı,aklın ve dinin çirkin gördüğü şeyleri terk etmeyi ve fakirlerin sevgisini istiyorum. (Malik, "Dua", No:508)

***

Günün Ayeti: Mü'minler namazı dosdoğru kılan, kendilerine rızık olarak verdiğimiz şeylerden Allah yolunda harcayan kimselerdir. (En'am, 6/3)

Günün Hadisi: Cebrail bana komşu hakkında o kadar çok tavsiyede bulundu ki; ben (Allah Teala) komşuyu komşuya mirasçı kılacak zannettim. (Al-Bukhari, "Edeb", 28; Muslim, "Birr",140, 141)

Günün Duası: Allah'ım! Senden dünya ve ahirette afiyet dilerim. Allah'ım! Senden dinim, dünyam, aile fertlerim ve malım hakkında af ve afiyet dilerim. Allah'ım! Ayıplarımı ört, korkularımdan emin kılu2026 (Ebu Davud, "Edeb", 110; İbn Mace, "Dua", 14)

***

Günün Ayeti: Mü'minler ancak o kimselerdir ki; Allah anıldığı zaman kalpleri ürperir. Onun ayetleri kendilerine okunduğu zaman (bu) onların imanlarını artırır. Onlar sadece Rablerine tevekkül ederler. (En'am, 6/2)

Günün Hadisi: Bizi doyurup içiren ve bizi Müslümanlardan eyleyen Allah'a hamdolsun. (Al-Tirmidhi, "De'avat",56)

Günün Duası: Allah'ım! Rahmetinin gereklerini, mağfiretinin sürekliliğini, her türlü günahtan uzak ve salim olmayı,her türlü iyilik ve nimetleri, cennete girerek felaha ermeyi, yardımınla cehennem ateşinden kurtulmayı istiyorum. (Hakim, "De'avat", No: 1925)

***

Günün Ayeti: Günahın açığını da bırakın, gizlisini de. Çünkü günah kazananlar yaptıkları karşılığında cezalandırılacaklardır. (En'am, 6/120)

Günün Hadisi: Ara bozmak için laf götürüp getiren kimse cennet'e giremez. (Al-Bukhari, "Edeb", 50; Muslim, "İman", 45)

Günün Duası: Allah'ım! Kötü ahlaktan, nefsani arzulardan, kötü işlerden ve ayıp şeylerden beni uzaklaştır. (İbn Hıbban, "Ed'ıye", No: 960)

***

Günün Ayeti: Dünya hayatı ancak bir oyun ve bir eğlencedir. Elbette ki ahiret yurdu Allah’a karşı gelmekten sakınanlar için daha hayırlıdır. Hâlâ akıllanmayacak mısınız? (En’âm, 6/32)

Günün Hadisi: Şerrinden komşusunun emin olmadığı kimse cennete giremez (Muslim, "İman", 73)

Günün Duası: ...Allah’ım! Ayıplarımı ört ve korkularımı gider. Allah’ım! Beni, önümden, arkamdan, sağımdan, solumdan ve üstümden (gökten) gelecek tehlikelere karşı koru, altımdan (yerden) tehlikelerden Senin azametinle sığınırım. (Hâkim, "De’avât", No:1902 ; İbn Hıbbân, "Ed’ıye", 961; İbn Ebî Şeybe, Dua, 22, No:29269)

***

Günün Ayeti: Andolsun ki Biz, onu mübarek bir gecede indirdik. Şüphesiz biz insanları uyarmaktayız. (Duhan, 44/3)

Günün Hadisi: Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Allah yolunda savaşıp öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi, sonra diriltilip yine öldürülmeyi ne kadar çok isterdim. (Al-Bukhari, "Cihad", 7 )

Günün Duası: Allah'ım! Hidayet ettiğin kimselerle birlikte bana da hidayet et, afiyet verdiğin kimselerle birlikte bana da afiyet ver, yüz çevirdiğin kimselerden benim de yüz çevirmemi nasip et, bana verdiğin nimetleri bereketli kıl... (İbn Hıbban, "Ed'ıye", No: 945)

***

Günün Ayeti: Ey iman edenler! Size hayat verecek şeylere davet ettiğinde, Allah ve Resûlü’nün çağrısına uyun! (Enfâl, 8/24)

Günün Hadisi: Hiçbiriniz kendisi için istediğini (mü’min) kardeşi için istemedikçe (gerçek) iman etmiş olamaz. (Al-Bukhari, “Îmân”, 7; Muslim, “Îmân”, 71)

Günün Duası: Allah'ın ismine sığınıyor ve Allah'a tevekkül ediyorum. Allah'ım, doğru yoldan sapmaktan ve saptırılmaktan kaymaktan ve kaydırılmış olmaktan haksızlık etmekten ve haksızlığa uğramaktan, saygısızlık etmekten ve saygısızlığa uğramaktan sana sığınırım. (Tirmizî, "Deâvât", 35; Ebu Dâvûd, "Edeb", 112)

***

Günün Ayeti: Kim Allah’a karşı yalan uydurandan, ya da onun âyetlerini yalanlayandan daha zalimdir? Şüphesiz ki, zalimler kurtuluşa eremez. (En’âm, 6/21)

Günün Hadisi: ...Güzel söz sadakadır... (Al-Bukhari, "Edeb", 34)

Günün Duası: Allah’ım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana âfiyet ve (hayırlı) rızık ver. (Müslim, "Zikir", 35)

***

Günün Ayeti: Bu Kur’an, bizim indirdiğimiz mübarek bir Kitap’tır. Şu halde ona uyun ve Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin. (En’âm, 6/155)

Günün Hadisi: Bir müslümanın diktiği ağaçtan veya ektiği ekinden insan, hayvan ve kuşların yedikleri şeyler, o müslüman için birer sadakadır. (Al-Bukhari, “Edeb”, 27; Muslim, Müsâkât 12)

Günün Duası: Allah’ım! Nefsime takvasını ver ve nefsimi (her turlu kotu şeylerden) temizle, Sen temizleyenlerin enhayırlısısın. Sen nefsimin dostu ve mevlasısın. (Müslim, "Dua", 73)

***

Günün Ayeti: Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır... (Bakara, 2/286)

Günün Hadisi: Allahım! Mal, aile, çocuk olarak insanlara verdiklerinin hayırlısını dilerim, sapıtan ve saptıranları değil. (Al-Tirmidhi, "De'avât",124 )

Günün Duası: Allah’ım! Bana öğrettiğin ilim ile beni faydalandır. Dualardan, bana fayda verecek ilmi bana öğret ve benim ilmimi artır. Her hâl üzere Allah’a hamd olsun. Cehennem ehlinin hâlinden Allah’a sığınırım. (Tirmizi, "De’avat", 130)

***

Günün Ayeti: Eğer borçlu darlık içindeyse ona eli genişleyinceye kadar mühlet verin. Eğer bilirseniz, (borcu) sadaka olarak bağışlamanız, sizin için daha hayırlıdır. (Bakara, 2/280)

Günün Hadisi: Her kim mescide cemaatle namaz kılmak için gelirse, her gelişi için Allah ona cennette özel bir mükafat hazırlar. (Al-Bukhari, " Ezan", 1)

Günün Duası: Allah’ım! Bana doğru olanı ilham et ve beni nefsimin şerrinden koru. (Tirmizi, "De’avat", 70)

***

Günün Ayeti: Yalnız beni anın ki ben de sizi anayım. Bana şükredin, sakın nankörlük etmeyin. (Bakara, 2/152)

Günün Hadisi: Allahım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır. (Ibn Majah, "Etime",53 )

Günün Duası: Allahım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. (Ebu Dâvûd, "Salât",361)

***

Günün Ayeti: Kimsenin kimse namına bir şey ödemeyeceği, hiç kimseden fidye alınmayacağı, kimseye şefaatin (aracılığın) yarar sağlamayacağı ve hiç kimsenin hiçbir taraftan yardım göremeyeceği günden sakının. (Bakara, 2/123)

Günün Hadisi: Allahım! (haktan) ayrılmaktan, iki yüzlülükten ve kötü ahlâktan sana sığınırım. (Abu Dawud, "Vitr",32 )

Günün Duası: Allahım! Senden hidayet, takva, (sorumluluk bilinci) iffet ve (gönül) zenginliği isterim. (Müslim, "Zikir",72)

***

Günün Ayeti: Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin... (Âl-i İmrân, 3/103)

Günün Hadisi: ...Allahım! Senin sevgini, bana canımdan, ailemden ve soğuk sudan daha sevgili kıl. (Al-Tirmidhi, “De'avât”, 73)

Günün Duası: Allahım! Beni iyilik işledikleri zaman sevinen ve kötülük yaptıkları zaman bağışlanma dileyen kullarından eyle. (İbn Mâce, "Edeb",57)

***

Günün Ayeti: …Yiyin, için fakat israf etmeyin. Çünkü O, israf denleri sevmez. (A’râf, 7/31)

Günün Hadisi: Allahım! Hatalarımı kar ve soğuk su ile temizle. Beyaz elbiseyi kirden temizlediğin gibi kalbimi de hatalardan arındır. (Al-Nasa’i, “Taharet”, 49; Also see Al-Bukhari, “De'avât”, 38, 43-45;Muslim, “Zikir”, 49)

Günün Duası: Allah'ım, ey insanların Rabbi! Sıkıntıyı gider, şifa ver. Şifayı veren ancak sensin. Senin vereceğin şifadan başka şifa yoktur. Öyle bir şifa ver ki, hastalık nedir bırakmasın. (Buhârî, "Tıb", 37; Müslim, "Selam"46; Ebu Dâvûd, "Tıb", 17; Tirmizî, "De’avât", 111)

***

Günün Ayeti: ...Ey iman eden kullarım! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Bu dünyada iyilik yapanlar için (ahirette) bir iyilik vardır. Allah’ın yeryüzü geniştir. Sabredenlere mükafatları elbette hesapsız olarak verilir. (Zümer, 39/10)

Günün Hadisi: Büyük günahlar şunlardır: Allah’a ortak koşmak, ana babaya itaatsizlik etmek, haksız yere adam öldürmek ve yalan yere yemin etmek. (Al-Bukhari, "Eymân ve’n–nüzûr", 16, "Diyât", 2)

Günün Duası: Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten sana sığınırım; zulmetmekten ve zulme uğramaktan da sana sığınırım. (Buhârî, "Deâvât", 40; Ebu Dâvûd, "Vitr", 32; Nesâî, "İstiâze", 7, 8, 25)

***

Günün Ayeti: Onları sarsmasın diye yere de sabit dağlar yerleştirdik ve (varacakları yere) yol bulabilsinler diye ondan geçitler yollar meydana getirdik. (Enbiya, 21/31)

Günün Hadisi: Hiç kimse elinin emeği ile kazandığından daha hayırlı bir lokma yememiştir. (Al-Bukhari, "Büyu' " , 15)

Günün Duası: Allah'ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım. (Buhari, De'avat,39; Nesai, İstiaze, 7, 25;Ebu Davud, "Salat",367)

***

Günün Ayeti: Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka ilahlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki, Arş'ın Rabbi Allah, onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir. (Enbiya, 21/22)

Günün Hadisi: Her insan hata eder.Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. (Al-Tirmidhi, "Kıyame", 49; Ibn Majah, "Zühd", 30.)

Günün Duası: Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten sana sığınırım; zulmetmekten ve zulme uğramaktan da sana sığınırım. (Buhari, "Deavat", 40; Ebu Davud, "Vitr", 32;Nesai, "İstiaze", 7, 8, 25)

***

Günün Ayeti: Eğer yerde ve gökte Allah'tan başka ilahlar olsaydı, kesinlikle ikisinin de düzeni bozulurdu. Demek ki, Arş'ın Rabbi Allah, onların nitelemelerinden uzaktır, yücedir. (Enbiya, 21/22)

Günün Hadisi: Her insan hata eder.Hata işleyenlerin en hayırlıları tevbe edenlerdir. (Al-Tirmidhi, "Kıyame", 49; Ibn Majah, "Zühd", 30.)

Günün Duası: Allah'ım! Fakirlikten, yokluktan ve zilletten sana sığınırım; zulmetmekten ve zulme uğramaktan da sana sığınırım. (Buhari, "Deavat", 40; Ebu Davud, "Vitr", 32;Nesai, "İstiaze", 7, 8, 25)

***

Günün Ayeti: O, karanlığı yarıp sabahı çıkarandır. Geceyi dinlenme zamanı, güneşi ve ayı da ince birer hesap ölçüsü kıldı. Bütün bunlar mutlak güç sahibinin, hakkıyla bilenin takdiridir (ölçüp biçmesidir). (En'am, 6/96)

Günün Hadisi: Hayra vesile olan, hayrı işleyen gibidir.(Al-Tirmidhi, " İlim", 14)

Günün Duası: Allah'ım! Bedenime sağlık ver, gözüme sağlık ver, sağlığı benim varisim kıl (son nefesime kadar beni sağlıklı eyle). Halim ve kerim olan Allah'tan başka ilah yoktur. Ulu arşın sahibi Allah'ı noksan sıfatlardan tenzih ederim. Her türlü övgü alemlerin Rabbi Allah'a mahsustur. (Tirmizi, "De'avat", 66; İbn Ebi Şeybe, Dua, 23, No: 29305)

***

Günün Ayeti: Ey iman edenler, rüku edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. (Hac, 22/77)

Günün Hadisi: İnsanlara teşekkür etmeyen, Allaha da şükretmez. (Al-Tirmidhi, "Birr", 35)

Günün Duası: Allah'ım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır. (Ebu Davud, "Vitr", 32; Nesai, "İstiaze", 19,20; İbn Mace, "Et'ime", 53)

***

Günün Ayeti: Ey iman edenler, rüku edin, secde edin, Rabbinize kulluk edin ve hayır işleyin ki kurtuluşa eresiniz. (Hac, 22/77)

Günün Hadisi: İnsanlara teşekkür etmeyen, Allaha da şükretmez. (Al-Tirmidhi, "Birr", 35)

Günün Duası: Allah'ım! Açlıktan sana sığınırım. Çünkü açlık, ne kötü bir arkadaştır. Hainlikten de sana sığınırım. Çünkü hainlik, ne kötü bir sırdaştır. (Ebu Davud, "Vitr", 32; Nesai, "İstiaze", 19,20; İbn Mace, "Et'ime", 53)

***

Günün Ayeti: Kim Allah'a karşı yalan uydurandan, ya da onun ayetlerini yalanlayandan daha zalimdir? Şüphesiz ki, zalimler kurtuluşa eremez. (En'am, 6/21)

Günün Hadisi: ...Güzel söz sadakadır... (Al-Bukhari, "Edeb", 34)

Günün Duası: Allah'ım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana afiyet ve (hayırlı) rızık ver. (Müslim, "Zikir", 35)

***

Günün Ayeti: Kim Allah'a karşı yalan uydurandan, ya da onun ayetlerini yalanlayandan daha zalimdir? Şüphesiz ki, zalimler kurtuluşa eremez. (En'am, 6/21)

Günün Hadisi: ...Güzel söz sadakadır... (Al-Bukhari, "Edeb", 34)

Günün Duası: Allah'ım, beni bağışla, bana merhamet et, bana hidayet nasip eyle, bana afiyet ve (hayırlı) rızık ver. (Müslim, "Zikir", 35)

***

Günün Ayeti: u2026Herkes günahı yalnız kendi aleyhine kazanır. Hiçbir günahkar başka bir günahkarın günah yükünü yüklenmez. Sonra dönüşünüz ancak Rabbinizediru2026 (En'am, 6/164)

Günün Hadisi: Gıybet; kardeşini hoşlanmayacağı bir şekilde anmandır. Kendisine dendi ki; ey Allah'ın elçisi, belirttiğim haslet andığım kişide var ise, Peygamberimiz şöyle buyurdu; eğer senin belirttiğin haslet onda var ise sen onun arkasından konuşmuş olursun ama o özellik kendisinde yoksa , ona iftira atmış olursun. (Muslim, "Adab",70)

Günün Duası: Allah'ım! Yaratılışımı güzelleştirdiğin gibi ahlakımı da güzelleştir. (Ahmed b.Hanbel, Müsned, I, 403)

***

Günün Ayeti: Biliniz ki Allah iman edenleri korur. Şu da muhakkak ki Allah hiçbir haini, hiçbir nankörü sevmez. Hac, 22/38)

Günün Hadisi: Verdiği hükümlerde, ailesinin ve halkın yönetiminde adaletli davranan yöneticiler, kıyamet gününde Allah Teala'nın yanında nurdan yüksek koltuklar üzerinde otururlar. (Muslim, "İmare", 18)

Günün Duası: Allah'ım! Senin rahmetini kazandıracak, bağışlamanı sağlayacak işler yapmayı, her türlü günahtan uzak kalmayı, her iyiliğe ulaşmayı ve (sonunda) cennete kavuşup cehennemden kurtulmayı dilerim. (Hakim, el-Müstedrek, 1/525)

***

Günün Ayeti: Beyinsizlikleri yüzünden bilgisizce çocuklarını öldürenler, Allah'ın kendilerine verdiği rızkı -Allah'a iftira ederek- haram sayanlar, mutlaka ziyan etmişlerdir. Gerçekten onlar sapmışlardır. Doğru yolu bulmuş da değillerdir. (En'am, 6/140)

Günün Hadisi: Ey Allahım! Senin rahmetini umuyorum, beni göz açıp kapayıncaya kadar (da olsa) nefsimle başbaşa bırakma. Halimi tümüyle düzelt, Senden başka ilah yoktur. (Abu Dawud , "Edeb",110)

Günün Duası: Allah'ım! Seni anmak, sana şükretmek, sana güzelce kulluk etmekte bana yardım et. (Ebu Davud, "Salat", 361; Nesai, "Sehv"60; Ahmed b. Hanbel, V, 245)

***