Dolar (USD)
32.29
Euro (EUR)
34.78
Gram Altın
2411.14
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Okuyarak para kazanıyorlar

Server Vakfı’nın Ankara şubesi tarafından bu yaz ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nın 19’uncusu düzenleniyor..
Okuyarak para kazanıyorlar
20 Temmuz 2019 00:01:00
Server Vakfı’nın Ankara şubesi tarafından bu yaz ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nın 19’uncusu düzenleniyor..

NEŞAT GÜNDOĞDU/ANKARA

Server Vakfı’nın Ankara şubesi tarafından bu yaz ödüllü Kitap Okuma Yarışması’nın 19’uncusu düzenleniyor. Yarışmanın teması ‘Kitap oku, Burs kazan’ şeklinde duyuruldu. Ortaokul ve lise eğitimi gören öğrencilerin Türk ve Dünya Klasiklerinden birçok çok eserin yer aldığı koleksiyondan üç kitabı okuyarak çıkarılan özetleri inceleyecek özel bir kurul kazanan 100 öğrenciyi burs ile ödüllendirecek. İlk 50 öğrenciye kişiye bir eğitim öğretim dönemi kadar (8 ay) burs verileceğini söyleyen Server Vakfı’nın Ankara Temsilcisi Mehmet Ali Bulut kalan 50 kişiye de bir kereye mahsus burs verileceğini kaydetti.

Hem oku hem kazan

Türkiye’deki kitap okuma alışkanlığını artırmayı amaçladıklarını dile getiren Bulut, “Kendi imkânlarımızla kitap okunmasını artırmak ve kitap okuma alışkanlığını özendirmek için kitap okuma yarışması düzenlemeye karar verdik. 19 yıldır süren bu etkinlikte 50 bin gence ulaştık. Öğrenciler koleksiyondan kendi istedikleri kitapları seçiyorlar. Edebiyat öğretmenlerinden oluşan bir kurul da bu okunan kitapların çıkarılan özetlerini inceleyerek puanlıyorlar. Sonrasında bir sıralama ortaya çıkıyor. Başvuru için tek şartımız son eğitim öğretim dönemindeki eğitimlerinden takdir ve teşekkür almaları” dedi.

Bu etkinlik ile yeni yazarların ve mütefekkirlerin ülkeye kazandırılmasını umduklarını dile getiren Bulut, “Okuduğunu anlama ve kaleme almaları nedeniyle yeni yazarların keşfedilebileceğine inanıyoruz. Burada keşfettiğimiz genç yazarlarımızı Türkiye’deki edebiyat dergileri arasında önemli bir yeri olan ‘Edebiyat Ortamı’ dergimizde yazılar kaleme almalarını sağlayarak bu gençleri edebiyat dünyamıza kazandırıyoruz” diye konuştu.