Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ölen de çocuk öldüren de çocuk!

FETÖ üzerinden darbe girişiminde başarılı olamayan dış güçler, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek için PKK-PYD ve DAEŞ piyonlarını öne sürdü. Üst akıl, masum sivillerin canını hiçe sayan B planını devreye soktu.
Ölen de çocuk öldüren de çocuk!
23 Ağustos 2016 11:13:00
FETÖ üzerinden darbe girişiminde başarılı olamayan dış güçler, Türkiye'yi iç savaşa sürüklemek için PKK-PYD ve DAEŞ piyonlarını öne sürdü. Üst akıl, masum sivillerin canını hiçe sayan B planını devreye soktu.

Gaziantep'teki kanlı terör saldırısında ölenlerin sayısı 54'e yükselirken, terör nöbetini FETÖ ve PKK'dan devralan DAEŞ'in canlı bomba eyleminde hayatını kaybedenlerin yarısından fazlası çocuktu. Biri daha 3 aylık bebek, 29 çocuk terör kurbanı oldu. Ölenler gibi kanlı eylemi gerçekleştiren de 12-14 yaşlarında bir çocuktu. Her bir çocuğun 'yarım kalmış hayatlarına' dair öyküleri yürekleri burktu. İşte o yürek burkan öyküler...

HÜDA-PAR'LININ 2 EVLADI

Kına gecesine katılan Gören ailesi evine döndü ancak 9 yaşındaki küçük Nisa gelini merak ediyordu. O'nu görmek için ailesiyle eve gitmedi. O sırada patlama oldu. Ve Nisa'da diğer arkadaşları gibi öldü. 5 yaşındaki Semanur Özer, HÜDA-PAR üyesi Muhammed Özer'in kızıydı. Ailesiyle kına gecesindeydi. 12 yaşındaki ağabeyi Kerem Özer'le aynı kaderi paylaştı. İkisi de şehit düştü. 16 yaşındaki Metin Caner 1 ay önce sosyal paylaşım sitesinde "Birazdan ölürüm belki. Her bakışıma Veda Say!" diye yazmıştı. DAEŞ'in alçak saldırısında şehit oldu. 14 yaşındaki Murat Kalay, bir süre önce yakının mezarına ziyarete gitmiş, önünde de hatıra fotoğrafı çektirmişti. Bomba o'nun da sonu oldu. 12 yaşındaki Devran ile Serhat Eryılmaz, amca çocukları Devran ve Serhat'la yan yanaydı. Saldırıda ikisi de yaşamını yitirdi. 10 yaşındaki Fatma Abdullah. Suriye'deki iç savaştan kaçan Abdullah ailesi Gaziantep'e yerleşti. Kına gecesi yaşadıkları evin sokağında yapılıyordu. O'da arkadaşlarıyla birlikte kına gecesini izlerken öldü. Ve diğerleri... Hepsi de DAEŞ'in alçak saldırısında yaşamlarını yitirdiler.

Canlı bombanın çocuk olması, örgütlerin bu tür eylemlerde çocukları tercih ettiğini gözler önüne serdi.Uzmanlar, DAEŞ'in kolay kandıkları için çocukları seçtiğini vurguladı.

GLİSERİNLİ C4 KULLANILMIŞ

12-14 yaşları arasında olduğu sanılan ama 16-17 yaşlarında olabileceği olasılığı gündeme gelen çocuk canlı bombanın kimliğinin tespitine çalışıldığını belirten yetkililer, saldırganı kına gecesinin yapıldığı sokağa otomobille getiren iki kişinin arandığını kaydetti. Saldırıda, demir parçaları ve yakıcı özelliği olan gliserinle desteklenmiş C-4 patlayıcının kullanıldığı da saptandı.

'ÜST AKLIN B PLANI DEVREDE'

Saldırının gerçekleştirildiği mahallede hem Suriyeli göçmenlerin hem de Kürt vatandaşların iç içe yaşadığına ve patlamanın Kürtlere ait bir düğünde meydana geldiğine dikkat çeken uzmanlar bunun 'iç savaş çıkarmaya yönelik bir üst akıl terörü' olduğuna işaret ediyor. HAK-PAR Onursal Başkanı İbrahim Güçlü, "DAEŞ'in canlı bomba saldırılarını, PKK'nın terör eylemlerini, FETÖ'nün darbe girişimini birbirinden ayırmıyorum. PKK, DAEŞ ve FETÖ ayrı örgütlerdir ama FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminde başarılamayan iç savaş için şimdi PKK ve DAEŞ üst aklın B planı olarak devrede. Türk-Kürt, alevi-sünni, farklı siyasi parti ve fikirler arasında çatışma yaratmayı amaçlıyorlar. Ama başarısız olacaklar " diye konuştu.