Dolar (USD)
32.25
Euro (EUR)
34.79
Gram Altın
2427.95
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ölen de öldüren de 'Allah' diyor

Hatay'ın Kırıkhan ilçe teşkilat binasının açılışını yapan Kılıçdaroğlu burada partililere seslendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de yaşanan savaşı iki ülke halkının da istemediğini söyledi.
Ölen de öldüren de 'Allah' diyor
22 Eylül 2013 00:00:00
Hatay'ın Kırıkhan ilçe teşkilat binasının açılışını yapan Kılıçdaroğlu burada partililere seslendi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Suriye'de yaşanan savaşı iki ülke halkının da istemediğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkhan ilçe merkezinde kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Parti otobüsü üzerinde kalabalığa seslenen CHP lideri, Türkiye-Suriye arasında yaşanan gerginliğe değindi. Kemal Kılıçdaroğlu iki ülke halkının kardeş olduğunu ve savaş istemediğini söyledi. Suriye'deki iç karışıklıkta ölen iki tarafın da Müslüman olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, "Suriye'de ölenler de öldüren de Allah Allah diyerek hareket ediyor. İnsanların eline silah verilerek masum insanlar çarpıştırılıyor. Bu savaşın bitmesini işitiyoruz." dedi.

Asarım keserimle olmaz

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün de Adana'da düzenlenen 'Savaşa Hayır' mitinginde hükümeti eleştirdi, "Asarım, keserim edebiyatıyla dış politika yapılmaz" dedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Adana'da düzenlediği 'Savaşa Hayır' mitinginde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun hedefinde yine hükümet vardı. Suriye ve Mısır üzerinden hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, "Asarım keserim edebiyatıyla dış politika yapılmaz" diye konuştu.

Savaş çığırtkanlığı yapıyorsun

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları: "Sen kim oluyorsun da parlamentonun iradesini kullanıyorsun. Sen eğer savaş istiyorsan bu milletin çocuklarını gönderme, istiyorsan kendi çocuklarını gönder oraya. Milletin sırtından savaş çığırtkanlığı yapıyorsun. Sor bakalım bu millete; bu millet Müslüman kanı dökülmesini istiyor mu? El Kaide militanların Hatay'da kamp kuruyor, silahlı eğitim verip Suriye'ye gönderiyor ve 'kardeşini öldür' diyor.

Buna kim razı olacak?

Böyle komşuluk mu olur? Eğer 'ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım' demek 'ben Suriye'deki Ayşeleri, Fatmaları, 5 yaşındaki çocukları öldürürüm' demek. Buna kim razı olacak? Dış politika, iç politikaya benzemez. İç politikada şu veya bu şekilde bir çok laf edilir ama dış politika milli olmalıdır. Dış politikada kin ve öfkeye yer yoktur. Dış politika kine ve öfkeye yer vermez, ülkelerin çıkarları üzerine inşa edilir. Duygularla dış politika olmaz. Bakın Mısır'da darbe oldu. Tahrir Meydanı'nda yüz binler demokrasi ve özgürlük istedi ama asker geldi seslerini kesti. Bu yüzden darbeye karşıyız. Biz hiçbir zaman Mısır'ın içinde bir kesimi tutmadık. Biz şunu söyledik; Mısır halkıyla Türkiye halkı kardeştir.

Oyun kurucu yerine oyuncak olduk

Erdoğan'ın merhaba diyeceği bir komşusu kalmadı. En son Arjantin'e gitti, orada bile protesto edildi. Sözde Ortadoğu'nun oyun kurucusu olacaktı. Oyuncak oldu, Ortadoğu'nun şamaroğlanı oldu. Her gelen tokatlıyor. Onun her konuda alay konusu olması en çok benim ağırıma gidiyor. Bizim ülkemizin başbakanı hiçbir ülkede alay konusu olmamalı. Ne diyorlardı? "Esad'ın 2 haftalık ömrü kaldı. Akdeniz'i, Rusya'yı, Çin'i bilmiyor. Oturduğu yerden ahkam kesiyordu, bir beysbol sopası gösterdiler, sustu."