Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Önce CHP şimdi de İYİ Partili vekil Togg'a hayran kaldı

CHP'li milletvekillerinden sonra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'da Togg üretim tesisini ziyaret etti.
Önce CHP şimdi de İYİ Partili vekil Togg'a hayran kaldı
07 Eylül 2023 11:10:50
CHP'li milletvekillerinden sonra İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'da Togg üretim tesisini ziyaret etti.

İYİ Parti Milletvekili Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu olarak TOGG Gemlik üretim tesislerini ziyaret ettik. Komisyon Başkanımız Sayın Mustafa Varank ve TOGG İcra Kurulu Başkanı Sayın Mehmet Gürcan Karakaş'ın sunduğu bilgilendirme ile projenin detaylarını öğrendik. Gittim yerinde gördüm, bir sanayici olarak gurur duydum. TOGG'un seri üretime geçmesinde emeği geçen işçilerimize, mühendislerimize ve şirketlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin gerçekleştirdiği hizmet ve eserleri eleştiren bir açıklama yapmış ve yerli otomobil üretimi TOGG için "Otomobil üretiyoruz dediler. Nerede? Milleti kandırmak için" ifadelerini kullanmıştı. Ancak sonrasında Kılıçdaroğlu, TOGG'un üretim tesisini ziyaret ederek milletvekilleriyle birlikte gördü.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu ile birlikte İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, TOGG'un Gemlik üretim tesislerini ziyaret etti.

Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve diğer üyelerle birlikte fabrikayı gezen Hatipoğlu, tesis ve TOGG hakkında olumlu ve teşekkür dolu bir paylaşımda bulundu.

togg-tesisi_763e7f372b0e1e4c04eb3cee986d94d2.jpg

CHP'li vekiller hayran kalmıştı

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, özel sektörün yaptığı, devletin de desteklediği önemli bir yatırımı ziyaret ettiklerini belirtti. Yerli yatırımcının, yan sanayinin desteklenmesinin önemine işaret eden Şevkin, "Yerli ve milli yatırımlara hiçbir zaman karşı duruşumuz, yok ancak bunun tüm sektörlerde ve tüm bu yatırım yapmak isteyen kesimler için eşit şekilde dağıtılması gerektiğini düşünüyoruz. Sivil kullanıcıların değil tüm devlet kurumlarında makam aracı olarak kullanılmasını da önemsiyoruz. Açıkçası ilk defa bineceğim. Tabii gurur verici bir şey. Milli bir otomobilimizin olması elbette önemli. Dediğim gibi ama bu sektörel bazda her alanda bu yatırımcının teşvik edilmesi ve eşit olarak teşvik edilmesinin önemli olduğunu söylemek istiyorum. Yerli ve milli bir aracın ülkede üretilmesi önem taşıyor ama bunun elbette ki sektörel bağlamda baktığımız zaman 5 girişimci firma tarafından yapıldığı ve devlet tarafından desteklendiği ortadayken asla politik bir malzeme olmaması gerektiğini buradan ifade etmek isterim. Çünkü bu Türkiye'ye mal olmuş bir şey ve o şekilde de devam etmeli. Siyaset malzemesi yapılmamalı hiçbir zaman'' ifadelerini kullandı.

CHP'li Ateş: Her zaman destekçisiyiz

CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş ise TOBB'da görev yaptığını ifade ederek, daha önce Togg'u deneyimlediğini bildirdi. Togg'un ne kadar ilerlediğini görmekten dolayı mutlu olduğuna dikkati çeken Ateş, "Bunlar stratejik ürünler. Cari açığın azaltılmasına büyük olumlu katkısı olan ürünler. Bu stratejik ürünlerin imalatlarının yerel olarak yapılması, Türk malı olması bizler için çok gurur verici. Güzel bir girişim bunlar gibi daha çok girişimler olacağına inanıyoruz. Bu sürdürülebilir olması gerekir. Bunlar da hiçbir siyasetin malzemesi olmamalı. Bu ülkenin bir girişimi diye addediyoruz. Böyle girişimlerin de artarak devam etmesini canı gönülden isteriz. Biz de her zaman destekçisiyiz" şeklinde konuştu.

Ateş, bu ziyaretinde yeni yatırımları da görme imkanı bulduğunu kaydederek, “Gururla izliyoruz, İnşallah, daha da büyür. Daha bunun gibi Türkiye’de daha değişik yerlerde de stratejik yatırımlarımız olur. Cari açığımıza faydası olan bütün yatırımların yanındayız. Bütün yatırımcıların yanındayız" dedi.

'Siyasi malzeme olmasın'

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, iş dünyasından geldiğini, otomotiv sektörünün içinde olduğunu vurguladı. Togg projesinin önemine işaret eden Dinçer, şöyle konuştu:

"Hakikaten ülkemize mal olmuş, milli değeri olan bir proje bu. Yani bu gibi projeleri desteklememek mümkün değil. Şimdi böyle güzel bir tesis ülkemize kazandırılmış. Biz bunun hiçbir zaman karşısında olmayız, her zaman destekleriz. Çünkü ülkeye girecek her kuruş bizim gayrisafi milli hasılamızı yükseltecektir. Üretmeden biz bu ülkeyi büyütemeyiz. Dolayısıyla üretmemiz lazım. Üretmek için de bu tür yatırımları her zaman desteklemek lazım, ama altını çiziyorum bunlar bizim milli değerlerimiz bunlar siyasi malzeme olmasın."