Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

ÖNDER 66. geleneksel iftarı yapıldı

ÖNDER 66. Geleneksel İftarı, imam hatip mezunları ve mensuplarının katılımıyla yapıldı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan da iftara iştirak etti.
ÖNDER 66. geleneksel iftarı yapıldı
24 Mart 2024 14:50:55
ÖNDER 66. Geleneksel İftarı, imam hatip mezunları ve mensuplarının katılımıyla yapıldı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan da iftara iştirak etti.

Haber: Kübra Sönmezler

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından kurulduğu 1958 yılından beri devam eden geleneksel iftarlar bu yıl da imam hatip mezunları ve mensuplarının katılımıyla düzenlendi.

2000 kişinin iştirak ettiği iftara, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı N. Bilal Erdoğan, ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan, Yönetim Kurulu üyeleri, dernek üyeleri, imam hatipliler ve aileleri katıldı. Program, Üsküdar Hakkı Demir Anadolu İmam Hatip Lisesi musiki korosunun dinleti ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

'Zulme seyirci kalmayan milyonlar var'

Programda katılımcılara hitap eden TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, iftarı buruk bir şekilde icra ettiklerini belirterek, “İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü katliam insanlık için yüz karası olmaya devam ediyor. Bu zulme devam eden Netanyahu ve çetesi yaptıklarının yanlarına kar kalacağını zannediyor” dedi. Ancak dünyada artık İsrail’in zulümlerine seyirci kalmayan milyonlarca insanın olduğunu belirten Kurtulmuş, “Bu milyonlarca insan dünyanın birçok yerinde adalet ve hakkaniyet adına ayağa kalkıyor ve bu zulmün durdurulmasını talep ediyorlar. Bugün Gazze’deki binlerce şehidimizin kanının bereketiyle dünyada bir insanlık hareketi oluşmuş, insanlık vicdanı ortaya çıkmıştır” diye konuştu. Türkiye’nin de ilk andan itibaren Gazze’de acil ateşkesin sağlanması ve yardımların ulaştırılması için uluslararası platformları zorlamaya devam ettiğini hatırlatan Kurtulmuş, Rusya Ukrayna savaşında da aynı duruşu gösterdiğini kaydetti.

whatsapp-image-2024-03-24-at-24837-pm_86cc11f526a0677865ba82e1c1beeb33.jpeg

'Türkiye öncülüğünde barış tesis edilebili'

2015’ten beri vekalet savaşları adı altında büyük güçlerin terör örgütleriyle dünyayı dizayn etmeye çalıştıklarını belirten Numan Kurtulmuş, bunun Moskova saldırısıyla ve dünyanın dört bir yanındaki saldırılarla tekrarlandığını kaydetti. Türkiye’nin Ukrayna Rusya Savaşı bitsin derken de Filistinli kardeşimizin çektiği zulüm bitsin derken de aynı duyguyla hareket ettiğini kaydeden Kurtulmuş sözlerini özetle şöyle sürdürdü: "Bu coğrafyada sözü güçlü, gücü tesirli bir Türkiye’ye ihtiyaç vardır. Türkiye yüzyılı ancak böyle bir Türkiye ile kurulabilir ve Türkiye’nin öncülüğünde dünyada barış tesis edilebilir. Bu yapıldığında dünya beşten büyük dediğimiz şeyi gerçekleştirmiş olacak. İmam hatip nesli özelinde de Türkiye’de milli mefkureye sahip olanların mücadelesi milli bir mücadeledir. Bugün neyi hedef olarak ortaya koyduysak hepsi gerçekleşmiştir. Bir şey eksik kalmıştır. O da yeni ve hakkaniyetli bir dünya sisteminin kuruluşuna öncülük etmektir. Bu sizlere nasip olacaktır. "

'İmam hatipliler geleceği inşa edecek'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır da konuşmasında imam hatiplilere gıpta ile baktığını belirterek, “Ne mutlu imam hatiplilere ki, bir imam hatipli çıktı çözülemez denilen nice meseleyi çözdü, memlekette hakkı yeniden sahibine teslim etti. 22 yıldır durmadı dinlenmedi, daima insanlığın, ümmetin yararına işlerin peşinde oldu. Bu ülkenin ev sahiplerine haklarını yeniden o teslim etti. Eğitim hakkından, çalışma hakkından mahrum bırakılan başörtülülere imam hatip mezunlarına haklarını iade etti” dedi. “Ev sahibine kapıyı kapatan kendini dışarda bulur” gerçeğini Türkiye’nin kendilerini kudretli addeden kesimlerine en güzel şekilde imam hatip camiasının hatırlattığını kaydeden Kacır, “Allah’ın izniyle imam hatip nesli bu meselenin peşini bırakmayacak. Biz geleceği yeniden inşa edeceğiz. Yeter ki birlik beraberlik ve kardeşlik içinde hareket edelim” ifadelerini kullandı.

'Çocuklarımızın değerlerini bilerek yetişmesini istiyoruz'

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan imam hatip ailesi büyüdükçe Türkiye’nin normalleşme hikayesinin devam ettiğini söyledi. İmam hatipli olsun olmasın bütün çocukların ülkenin çocukları olduğunu hatırlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz çocuklarımızın bu toprakları vatan bilen değerleri bilerek yetiştirilmesini istiyoruz. Dinine dil uzatıldığı zaman dininin izzetini koruyacak, Filistin’de yaşananlara ses çıkaracak bir gençlik istiyoruz. Bizim sivil toplum kuruluşlarımız bu gençliğin yetişmesi için çalışmalar, müsabakalar, spor faaliyetleri yaparak gençlerimizi hem menfi etkilerin muzır tesirlerinden koruyor hem de bu değerlerimizi gençlerimizin benimsemesi için mücadele ediyor. "

'Türkiye’nin yeni yüzyılını inşa edeceğiz'

ÖNDER Genel Başkanı Abdullah Ceylan ise, 1951 yılında Mahmut Celaleddin Ökten hocanın şefkat ve merhametle diktiği tohum olan imam hatiplerin 73 yıldır çok fazla badireler atlattığını ancak dimdik durarak köklü bir çınara dönüştüğünü söyledi. İmam hatip okullarının Türkiye’nin ilk yüzyılını inşa eden kadroları yetiştirdiğini kaydeden Ceylan, “Şimdi de kültür, sanat, edebiyat, fende Türkiye’nin yeni yüzyılını inşa edecek gençleri yetiştirmek üzere çalışmalarına devam ediyor. Rabbim bizlere imam hatip okullarının mensupları olarak özgürlüğü, barışı ve kardeşliği getirmeyi nasip etsin. Şu güzel iftar sofralarını Filistinli kardeşlerimizle izzetli bir zaferin ardından birlikte kurmayı nasip etsin” diye konuştu.