Dolar (USD)
32.34
Euro (EUR)
34.74
Gram Altın
2454.33
BIST 100
10218.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Online alışverişlerde Yeni Nesil Ödeme Sistemleri

Online alışverişlerde Yeni Nesil Ödeme Sistemleri
11 Ocak 2018 15:42:00

Online alışveriş pazarının hızla büyüdüğü son günlerde ödeme sistemleri de birbiri ardına geliyor. Son yıllarda ülkemizde Online alışveriş pazarı tüm olumlu ve olumsuz yönlerine rağmen hızla büyümeye devam ediyor. Gerek daha fazla karşılaştırma imkanı, Gerek daha fazla satıcıya ulaşma ve daha uygun fiyata ürün bulmak, gerekse tüm özelliklerini detaylı incelemek için online alışveriş tercih ediliyor. Mağaza mağaza gezmek yerine binlerce ürüne oturduğunuz yerden ulaşmak insanlara daha cazip gelmeye başladı.

Hal böyle olunca ödeme sistemlerinin hem güvenlik hem de daha fazla rekabet ortamında yenilerinin ortaya çıkması çok normal! Şimdi size bu ödeme sistemlerinden bahsetmeye çalışalım. Bu ödeme sistemleri sizin ve sitelerin kullandıkları olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Kullanıcı odaklı ödeme sistemleri!

BKM Express

BKM Express kredi kartınızı her siteye tek tek girmek yerine Kredi kartı veya Banka kartınızı tek bir yere BKM Express'e emanet ederek ödeme yapacağınız siteye sadece BKM Express üyelik bilgileriniz mail ve şifre ile ödeme yapmaya olanak sağlayan bir sistemdir. Kart bilgilerinizi BKM Express'e kaydedip alışverişlerde BKM Express ödeme yöntemini seçerek mail ve şifreniz ile ister peşin ister taksitli alışveriş yapmanız mümkün. Üstelik indirim kodu veya kuponlar ile birlikte kullanılabiliyor. Her ne kadar büyük sitelerin çoğu BKM Express ile ödemeye izin verse de, sistemi web sitelerine yüklemeyen online mağazada çok! Gittigidiyor, N11, Defacto, Migros, Morhipo, Çiçek Sepeti, Atlas Global vs vs gibi büyük firmalar bu sistemi şuanda entegre etmiş durumda. BKM Express nerede kullanılırın cevabını buradan alabilirsiniz bknz. BKM Express

Payu Nakit Öde:

Payu her nekadar web sitelerinin ödeme sistemlerine alternatif bir sistem olsa da kullanıcılar için nakit öde seneği ile hiçbir kredi kartı bilgisi girmeden ödeme yapmanıza olanak sağlıyor. Sistem şöyle işliyor. Payu sistemine üye olan bir web sitesinden alışveriş yapan kişi nakit öde seçeneğini seçerek bir referans kodu alıyor. UPT/PTT ödeme noktasından bu referansa 72 saat içinde nakit ödeme yapıyor. Sistem ödeme geldiğinde siteye onay verip ürünün kargolanmasını sağlıyor.

İninal Kart

İninal kart'da önce öde sonra al prensibi ile çalışıyor. İninal kartı Migros gibi marketlerden alabildiğiniz gibi hemen uygulamayı indirerek de sanal kartınızı hemen oluşturabiliyorsunuz. İninal kart daha fazla bilgi için ininal.com adresine göz atabilirsiniz.

İndirim kodu veya İndirim kuponu!

Bir diğer ödeme sistemi olarak adlandırabileceğimiz sistem de indirim kodu veya indirim kuponu! Sitelerin kullanıcılarına belli günlerde veya belirli ürünler için dağıttığı sihirli şifreler! Sisteme tanımlanan bu şifreler sisteme tanımlandığı şartlar altında ürün bedelinin belir li bir kısmını veya tamamını ödeyebiliyor. İndirim kodları her ne kadar müşterilere özel gönderildiği gibi bazı sitelere özel tanımlanan kodlarda mevcut bu sitelerden biri de indirim kuponum. Birbirinden avantajlı Tüm Türkiye ve yabancı sitelerin indirim kodlarını ücretsiz dağıtıyor. Daha detaylı incelemek için www.indirimkuponum.net adresini ziyaret etmeniz yeterli! Binlerce indirim kuponu sizi bekliyor!

Sanal Para, Kripto Para

Kripto paraları son zamanlarda duymayanız kalmamıştır. 1 dolardan çok düşük bir rakamlardan 6-7 sene gibi bir süre zarfında 20bin dolarlara kadar uşalan Bitcoin şuan en çok bilinen ve ilk kripto para diyebiliriz. Bunun Yanında Etherun, Litecoin gibi sonradan çıkan altcoinler de hızla çoğalıyor. Artık devletlerin bile kendi kripto parasını basma girişimlerine başladığı biliniyor. Çoğu oyun firmaları kripto para ile ödeme kabul etmeye başladı! Geleceğin ödeme sistemi olarak kripto parayı görebiliriz. Şuan Türkiye'de kripto para ile ödeme kabul eden hiçbir firma yok. Geleceği ne olur bilinmez ama kripto para piyasası da her geçen gün büyüyor!