Dolar (USD)
32.33
Euro (EUR)
34.69
Gram Altın
2392.94
BIST 100
10276.88
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Organize suç örgütlerine Mahzen operasyonları: Çok sayıda gözaltı var

23 Nisan 2024 08:15:58
Jandarma tarafından Balıkesir merkezli düzenlenen "Mahzen-31" operasyonlarında, İsmail Yavuz'un liderliğini yaptığı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında, elebaşının da aralarında bulunduğu 8 şüpheli yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir merkezli 2 ilde gerçekleştirilen "Mahzen-31” operasyonlarında, İsmail Yavuz'un liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlar neticesinde, örgüt üyesi 8 şüphelinin yakalandığı bildirildi.

Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürüttüğü çalışmalar sonucu; Balıkesir ve Bursa’da gerçekleştirilen operasyonlarda, "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Yağma ve Hırsızlık” suçlarını örgütlü olarak işleyen şüphelilerin faaliyetlerinin tespit edildiği belirtildi.

Operasyonlar sonucunda av tüfekleri, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve suçta kullanıldığı belirlenen çok sayıda cep telefonuna el konuldu.

Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Kepsut Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."