Dolar (USD)
32.47
Euro (EUR)
34.73
Gram Altın
2440.77
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Feshane'de sapkın sergi protesto edildi

27 Haziran 2023 17:00:00
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Artİstanbul Feshane'de açtığı "Ortadan Başlamak" adlı sergi LGBT propagandası ve polis düşmanlığı içeren çalışmalar yüzünden sivil toplum kuruluşları (STK), akademisyen, sanatçı ve hukukçular tarafından protesto edildi.

Feshane'nin önünde toplanan bir grup, aralarında avukat, akademisyen, gazeteci ve sanatçıların bulunduğu kişiler, sergiyi protesto etmek amacıyla bir açıklama yaptı.

'Maneviyata saygısızlık'

Milat Gazetesi Ankara Temsilcisi Özlem Doğan, protesto için katıldığı etkinlikte şunları söyledi: "Bu sergide, cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğraflar, polis düşmanlığı yapan görüntüler, LGBT propagandası ve sosyalizmi öven filmler yer alıyor. Ebu Eyüp El Ensari'nin de bulunduğu Eyüpsultan gibi maneviyatın önemli olduğu bir yerde, maneviyata saygısızlık yapılmaktadır."

indir_ee85b18791c5d90308b63fa92de78eb2.jpg

'Çocukların ruh sağlığına, bilişsel gelişimine ve maneviyatına uygun değil'

Eyüpsultan'da düzenlenen sergiye karşı yapılan protestoda konuşan akademisyen Prof. Dr. Ahmet Akın, şu ifadeleri kullandı: "Eyüpsultan'da maneviyat açısından endişe verici bir durum yaşıyoruz. Sergide bulunan tablolar, yazılar ve görseller çocukların cinsel kimliği, ahlaki değerleri, maneviyatı, vatan sevgisi ve birlik duygusu üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Bu nedenle kimse bu sergiyi ziyaret etmesin ve bu durumu protesto etsin. Eyüpsultan'ın manevi değerlerine uygun bir şekilde düzenlenmesi için adımlar atılmalı. Sergide yer alan unsurlar çocukların ruh sağlığına, bilişsel gelişimine ve maneviyatına uygun değildir."

feshane-deki-sergiye-protesto-9-16069881o_5fbd3673090ffd6e4e614a91ae865854.jpg

'Anayasanın 41 ve 58. maddelerine aykırıdır'

Avukat Yurdal Kılıçer, Feshane'deki sergiye ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu sergide, Türk milletinin değerlerine, inançlarına, tarihine ve kültürüne hakaret eden, toplumsal yapımıza ve ailevi değerlere zarar verecek unsurlar bulunmaktadır. Bu durumu kültürel emperyalizm kuşatmasının bir parçası olarak değerlendiriyorum. LGBT içerikli, eş cinsel veya cinsiyetsizlik içerikli bir serginin düzenlenmesi anayasanın 41 ve 58. maddelerine aykırıdır. Burada bulunan herhangi bir kişi, sanata veya sanatçıya düşmanlık beslememektedir. Sanat ve sanatçı, toplumun değerleriyle çatışmaz."

CHP'li İBB Eyüp Sultan'da çıplaklık temalı sergi açtı