Dolar (USD)
32.18
Euro (EUR)
35.00
Gram Altın
2499.16
BIST 100
10643.58
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Ortak geçmiş ortak gelecek

Kadem ve AFAD işbirliği ile hayata geçirilen Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezi, "Türkiye ve Suriye Kültür Buluşması" programını gerçekleştirdi.
Ortak geçmiş ortak gelecek
05 Kasım 2017 12:07:00
Kadem ve AFAD işbirliği ile hayata geçirilen Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmalar Merkezi, "Türkiye ve Suriye Kültür Buluşması" programını gerçekleştirdi.

Latife Beyza Kahvecioğlu/İSTANBUL

Göç sebebiyle yaşanan uyum sürecinin hızlandırılması, farklı ülkelerde gerçekleştirilmiş olan çalışmalar ile Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılar için benzer modellerin incelenmesi üzerine hazırlanan "Başarılı Uyum Modelleri" paneli geçtiğimiz Cumartesi günü Altunizade Kültür Ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programda, toplumların kültür göstergelerinden biri olarak kabul edilen mutfak kültürü sayesinde kadınların birbirleriyle iletişime geçmesini sağlamak amacıyla Türk ve Suriye Mutfağından yemek örneklerinin sunumu ile devam edildi.

Moderatörlüğü KADEM Genel Başkanı Doç. Dr. Sare Aydın Yılmaz'ın yaptığı panelde AFAD Genel Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu ve KADEM Akademik Kurul Üyesi Prof. Dr. Ayşegül Çıtpıtoğlu, ülkemizde bulunan sığınmacıların uyum sürecinin hızlandırılması ve diğer ülkelerde uygulanan benzer modellerle ilgili katılımcılara bilgiler verdi.

Yalnızca Türkiye'de değil dünyada da bu krizin yalnızca bir iç savaş olmadığını, insani bir kriz olduğunu anlatmaya çalıştıklarını ve anlatmaya da devam edeceklerini belirten Dr. Mehmet Güllüoğlu " Dünya medyasının bunu unutmaya meyilli ancak biz hatırlatacağız" şeklinde konuştu.

Prof.Dr. Ayşegül Çıtpıtoğlu ise yürüttükleri çalışmada iki konuyu ön plana çıkardıklarını, birincisinin dil ikincisinin kadınlar için nitelikli istihdam sağlanması olduğunu söyledi.

Panel kapsamında savaştan önce ülkesinde İngilizce Öğretmenliği yapan şuanda da KADEM Sığınmacı Kadınlar Sosyoekonomik Araştırmacılar Merkezi üyesi olan Dina Ziyada, Türkiye'deki uyum tecrübelerini konuklarla paylaştı.