Dolar (USD)
32.37
Euro (EUR)
34.93
Gram Altın
2323.68
BIST 100
9121.57
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otomotiv sektörü ekonomiye yön veriyor

Türkiye'nin dinamosu olan 'Otomobil sektörü' üretimden istihdama, ihracattan yurtiçi satış rakamlarıyla ekonomiye yön veriyor. 2017'nin istihdam lideri Ford Otosan olurken, AR-GE yatırımlarıyla dikkat çeken Tofaş, 3 kez üst üste Türkiye'nin zirvesine yerleşti. Petrol Ofisi ise 30.8 milyar TL'lik cirosu ile Türkiye'nin en büyük ikinci şirketi olma başarısını gösterdi.
Otomotiv sektörü  ekonomiye yön veriyor
05 Ocak 2018 18:55:00
Türkiye'nin dinamosu olan 'Otomobil sektörü' üretimden istihdama, ihracattan yurtiçi satış rakamlarıyla ekonomiye yön veriyor. 2017'nin istihdam lideri Ford Otosan olurken, AR-GE yatırımlarıyla dikkat çeken Tofaş, 3 kez üst üste Türkiye'nin zirvesine yerleşti. Petrol Ofisi ise 30.8 milyar TL'lik cirosu ile Türkiye'nin en büyük ikinci şirketi olma başarısını gösterdi.

FIRAT İPEK

Türkiye otomotiv sektörünün istihdam lideri Ford Otosan, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı, Çalışma, Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile TOBB tarafından düzenlenen İstihdam Şurası ve İstihdam Seferberliği Ödül Töreni'nde istihdamını en fazla artıran kurumlar arasına girerek, ödüle layık görüldü.

Ford Otosan'ın ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün'e takdim edildi.

Aldıkları ödülden dolayı gurur duyduklarını belirten Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "Sadece bu yılın ilk 9 ayında istihdamımızı geçtiğimiz seneye göre %10'un üzerinde artırdık. 2016 sonunda 10.261 olan toplam çalışan sayımız, 3. çeyrek itibarıyla 11.297'ye ulaşarak kendi rekorunu kırdı. Türkiye ihracatı liderliğimiz ve sektörde istihdama yaptığımız öncülükle ülkemiz ekonomisine katkımızı sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

Tofaş, yatırımın lideri

Türkiye otomotiv sektörünün öncü kuruluşu Tofaş, üretim ve ihracat başarısının ardında yatan Ar-Ge faaliyetlerine yaptığı yatırımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Avrupa Komisyonu çatısı altında yer alan Ortak Araştırma Merkezi'nin, 2016 yılında Ar-Ge'ye yapmış olduğu 204.2 milyon Euro tutarında yatırımla, Türkiye'den en üst sırada girme başarısı gösteren Tofaş, böylelikle üç yıldan bu yana ülkenin en çok Ar-Ge yatırımı yapan şirketi olmayı başardı.

Eroldu: Ar-Ge önemli

Bir önceki yıla göre Ar-Ge yatırımlarını yüzde 31 oranında artırdıklarına dikkat çeken Tofaş CEO'su Cengiz Eroldu, "Geçtiğimiz yıl ciromuzun yüzde 5.2'sini Ar-Ge'ye ayırdık. Ar-Ge yatırımlarımızın artışında son dönemde devreye aldığımız yeni ürün projelerimizin de önemli etkisi oldu. Listede üst üste üçüncü kez Türkiye'nin zirvesinde yer almamız ise Tofaş olarak Ar-Ge'ye verdiğimiz değerin önemli bir göstergesi" diye konuştu.

Petrol Ofisi, Türkiye'nin en büyük ikinci şirketi

Türkiye'nin en büyük özel şirketlerinin sıralandığı Capital 500- Türkiye'nin En Büyük 500 Özel Şirketi araştırmasında Türkiye akaryakıt ve madeni yağ sektörünün lideri Petrol Ofisi, 30.8 milyar TL'lik cirosu ile ikinci sırada yer aldı. Bu yıl 19'uncusu açıklanan Capital 500 listesinde Petrol Ofisi, 30.8 milyar TL cirosunun yanı sıra 1.521.466.000 TL'lik ihracatı ile de Türkiye'nin en büyük değerlerinden biri olarak yerini aldı. 1.700'ü aşkın istasyonu ile Türkiye'nin en büyük akaryakıt zincirini oluşturan Petrol Ofisi, benzeri görülmemiş yatırımlara sahip. 9 akaryakıt ve 3 LPG terminali bulunan Petrol Ofisi, 20 havaalanı ikmal ünitesi ile 1 madeni yağ fabrikasına da sahip. Yaklaşık 1.1 milyon mu00b3 depolama kapasitesine sahip olan Petrol Ofisi'nin madeni yağ ve kimyasallardaki satış hacmi ise 114.000 ton.

2023 vizyonunun otonom yüzü Renault SYMBIOZ

Renault, otonom olarak tasarlanmış ilk süratli prototip olan SYMBIOZ demo car test sürüşleri ile markanın kısa vadeli 2023 vizyonunu vurguluyor. SYMBIOZ demo car, 'mind-off' teknolojisi ile sürücüyü tüm dinamik sürüş görevlerinden kurtarıyor. Sürücünün önündeki yola konsantre olmasına artık gerek kalmaksızın otomobil, önünde meydana gelen beklenmedik bir olay nedeniyle risk altında kaldığında güvenli bir yere yönlendiriliyor.

İnsana ve çevreye değer veren bir marka var: TOYOTA

Toyota, bir kez daha dünyanın en çevreci otomobil markası olarak seçildi. Dünyanın en çevreci şirketlerini belirlemek amacıyla Newsweek Dergisi tarafından her yıl düzenlenen "Global 500 Çevreci Şirket" sıralamasında 16'ncı olan Toyota, otomobil kategorisinde ise birinci olmayı başararak sektöründeki en yakın rakibinden 29 sıra önde olarak listeye girmeyi başardı.

En çevreci otomobil

Bu ödül, Toyota'nın hibrit ve yakıt hücreli araçlar üreterek sürdürülebilirlik konusundaki başarılarının altını çizerken, birçok şirketin önünde dünyanın en çevreci otomobili olmasını sağladı.

Toyota Avrupa Başkanı ve CEO'su Dr. Johan van Zyl bu konuda şunları söyledi; "En başından itibaren Toyota'da yaptığımız her şeyin ortasında çevre olmuştur. 2015 yılında başlattığımız 2050 Çevre Vizyonu ürünlerimizin tüm yaşam çevrimi boyunca çevre üzerinde bıraktığı etkileri azaltma konusunda tüm önemli noktaları güçlendirmesini sağladı" dedi.

SEAT zoru sever

SEAT, otomobillerini satışa çıkarmadan önce parçalarına farklı testler uyguluyor. SEAT modellerinin prototipleri, yılda 1 milyon 200 bin kilometreden uzun bir test sürüşüne tabi tutulurken; tekerlekleri, koltukları, kapıları, frenleri, kumanda düğmeleri ve daha birçok aksamı son derece zorlu testlerden geçiyor.

Anadolu Isuzu 2018'e 51 otobüs teslimatıyla girdi

2017'nin son teslimatını Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yapan Anadolu Isuzu, 51 adet Novo Citi midibüsü, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hamdi Hatiboğlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı törenle Siverek Özel Halk Otobüsleri Kooperatifine teslim etti.

Hyundai güven verir

Bağımsız Sigorta Otoyol Güvenliği Araştırma Enstitüsü IIHS (Insurance Institute for Highway Safety), Hyundai'nin yedi farklı modeline çarpışma testlerindeki başarılı sonuçlarından dolayı tam not verdi.

Avek eğitime tam destek veriyor

Borsa İstanbul Başakşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Volkswagen Avek Otomotiv laboratuvarı açıldı.

Kosifler Oto'da yüzde 40 indirim

Kış mevsiminin zorlu şartlarına karşı aracını hazırlamak isteyenler, BMW kış jant-lastik setlerine yüzde 40'a varan indirimlerle sahip oluyor.

Lexus'tan gözünüzü alamayacaksınız

Otomotiv dünyasında birçok ilke imza atan Lexus, 2018 Kuzey Amerika Otomobil Fuarı'nda tanıtacağı yeni konseptiyle bir kez daha farkını ortaya koymaya hazırlanıyor. Detroit'te gerçekleştirilecek ve tüm dünyanın bir kez daha yakından takip edeceği fuarın gözdesi olmaya hazırlanan Lexus'un yeni konsepti, LF-1 Limitless olacak.

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan