Dolar (USD)
32.94
Euro (EUR)
35.70
Gram Altın
2528.18
BIST 100
10891.42
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Otopark Yönetmeliği'ne düzenleme yapıldı

Afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla şehir içi dönüşüm projeleri kapsamında yer alan binalardaki otoparklara yönelik düzenlemeler yapıldı.
Otopark Yönetmeliği'ne düzenleme yapıldı
12 Ağustos 2023 12:15:22
Afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla şehir içi dönüşüm projeleri kapsamında yer alan binalardaki otoparklara yönelik düzenlemeler yapıldı.

Bugünkü Resmi Gazete'de, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Otopark Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

Yönetmeliğe eklenen hükümle, afetlere hazırlık kapsamında riskli yapı tespiti sonucu yıkılan yapıların bulunduğu parsellerde, yeni yapılacak yapıların otopark ihtiyacının çözümünde yönetmelikte belirtilen usuller, herhangi bir öncelik sırası olmadan uygulanabilecek. Bunun yanı sıra otopark bedeline ve bu bedelin hesabına esas asgari otopark miktarlarına ilişkin hükümler saklı kalmak kaydıyla, ruhsat vermeye yetkili idarece meclis kararıyla farklı usuller de belirlenebilecek.

karar_cc5306223c3dbd5a95ba12f231646788.jpg

Naci Görür'den deprem sonrası dikkat çeken paylaşım

Malatya'da meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremin hemen ardından, deneyimli deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya platformu üzerinden önemli bir açıklama yaptı. Görür, Malatya depremi sonrası yaptığı açıklamada, bölgedeki deprem aktivitesi ve yer kabuğu hareketleri hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda, depremin meydana geldiği bölgedeki fay hatlarının durumu ve potansiyel etkileri konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

Prof. Dr. Naci Görür, Malatya'daki son depremler hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Bugün olan Meydana gelen depremlerle ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum: Öncelikle, Malatya'da büyüklüğü 4,3 olan Öncü-Yeşilyurt depremi meydana geldi; ardından 5,2 büyüklüğünde İkizce-Yeşilyurt depremi gerçekleşti. Bu durumda, Öncü depreminin İkizce depreminin habercisi olduğunu söylemek kuvvetle muhtemeldir. Dikkat çekici bir nokta olarak, her iki deprem de Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü'nün (MTA) haritasında belirtilmemiş olan fay hatları üzerinde meydana geldi. Bu durum, yeni bir fay hattının varlığına işaret edebilir."

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE KÖMÜR DESTEĞİ

VF kat sağ