Dolar (USD)
32.50
Euro (EUR)
34.83
Gram Altın
2438.21
BIST 100
9915.62
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Özbekistan Azerbaycan'a destek

Özbekistan Senato Başkanı Birinci Yardımcısı Sadık Safayev, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlama kararlılığını desteklediklerini açıkladı.
Özbekistan Azerbaycan'a destek
20 Eylül 2023 15:47:40
Özbekistan Senato Başkanı Birinci Yardımcısı Sadık Safayev, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlama kararlılığını desteklediklerini açıkladı.

Özbekistan Senato Başkanı Birinci Yardımcısı Sadık Safayev, Azerbaycan'ın Karabağ'daki yerel antiterör faaliyetlerine ilişkin açıklamalarında, "Özbekistan, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü yeniden sağlama kararlılığını memnuniyetle karşılıyor." ifadelerini kullandı.

Safayev, Azerbaycan'ın başta toprak bütünlüğü ve adaletin yeniden tesis edilmesi olmak üzere her alanda kaydettiği başarılarından duydukları memnuniyeti dile getirdi:

"Azerbaycan'ın tüm zorluklara rağmen toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme ve koruma yönünde verdiği haklı mücadeleyi destekliyor, hükümetin ve halkının kararlılığını alkışlıyoruz. Eminim ki Azerbaycan kısa sürede Karabağ'ı dünyanın en cennet bölgelerinden biri haline getirecek ve Şuşa, kollarını açarak dünyanın her yerinden misafirlerini bu güzelliklerin tadını çıkaracak şekilde ağırlayacaktır."

turk-dunyasi_2a424b0663f81aa09cf67728487f3d2b.jpg

Azerbaycan'dan Karabağ operasyonu'

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde bulunan Ermeni silahlı güçleri, son birkaç ayda tahriklerini arttırmıştı.

Ermeni silahlı güçlerinin Azerbaycan ordusunun mevzilerine sistematik şekilde ateş açması, arazilere mayın döşemeyi sürdürmesi ve istihkam ve mevzi çalışmalarında bulunması, bölgedeki gerilimi artırdı.

Yine Ermeni güçlerinin mevzilerini personel, zırhlı araçlar, topçu teçhizatları ve diğer araçlarla güçlendirdikleri, birimlerini yüksek düzeyde savaşa hazır hale getirdikleri, takviye birimler oluşturdukları, Azerbaycan ordusuna karşı istihbarat faaliyetlerini genişlettikleri, mayınlardan temizlenen arazilere yeniden mayın döşenmesi gibi eylemlerde bulundukları da tespit edildi.

Bunlara ek olarak Karabağ'da silahlı Ermeni grupların döşediği mayının patlaması sonucu 2 Azerbaycanlı işçi hayatını kaybetti.

Ermeni silahlı güçlerinin döşediği mayınlar 6 can aldı

İşçilerin ölümlerinin ardından bu kez de Ermeni grupların döşediği bir mayın daha infilak etti.

Patlama sonucu 4 polisin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaşananların ardından daha fazla vakit kaybetmek istemeyen Azerbaycan ordusu, terörle mücadele operasyonu başlattı.